2ο ΧΡΙΣΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ υποδομών ποδοσφαίρου στην ΑΘΗΝΑ [20-21-22-23 Δεκ 2014]

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία του ΧΡΙΣΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ που διοργανώθηκε με την έγκριση της ΕΠΣΑ στην Αθήνα στην περίοδο των διακοπών, αποφασίστηκε να διοργανωθεί το 2ο ΧΡΙΣΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ υποδομών ποδοσφαίρου και την φετινή χρονιά.

Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή  των αθλητών  σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν αθλητικές υποχρεώσεις, παίζοντας ποδόσφαιρο διασκεδάζοντας, σε μια άρτια διοργάνωση με την εγγύηση  της ΕΠΣ Αθηνών και  των συνεργατών της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

ΠΛΑΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για τέσσερις ημέρες  πάνω από 100  ομάδες σε 6 κατηγορίες και 1500 αθλητές ηλικίας από 6 έως 17 ετών  θα βρεθούν στα γήπεδα και θα συμμετέχουν στο τουρνουά. (Θα χρησιμοποιηθούν  περισσότερα από 10  γήπεδα που  ανήκουν στην περιφέρεια της ΕΠΣΑ).

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ – ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑΣ

Θα επιδιώξουμε συνεργασία και προβολή τόσο πριν όσο κατά την διάρκεια του τουρνουά με ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αγώνων όπως επίσης και παρουσιάσεις ομάδων και αθλητών από ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ .ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. SITE.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή θα καταρτίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα και θα φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά όπως επίσης και για την παρουσία του απαραίτητου προσωπικού όπως :

  • ΓΙΑΤΡΟΣ σε κάθε αγώνα & κάθε γήπεδο.
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ.
  • ΤΡΙΠΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ  ( όπου χρειάζεται και κρίνεται απαραίτητο )
  • ΜΟΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ  (Παμπαίδες – Junior – Projunior-mini)
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ –ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ  – ΓΙΑΤΡΩΝ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Να έχουν άριστη συμπεριφορά στα γήπεδα όπου θα διεξάγεται το τουρνουά,

Επίσης θα πρέπει να προσέχουνε τα προσωπικά τους αντικείμενα γιατί σε περίπτωση απώλειάς τους δεν φέρει καμία  ευθύνη η διοργανώτρια .

ΕΠΑΘΛΑ & ΔΩΡΑ

  • Κύπελλα για τις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας.
  • Αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους αθλητές
  • Βράβευση MVP ανά κατηγορία με έπαθλο
  • Δώρα από χορηγούς

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Μέρα 1η – Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

10:00-18:00 ΑΓΩΝΕΣ Α ΦΑΣΗ – 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μέρα 2η – Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

10:00-18:00 ΑΓΩΝΕΣ Α ΦΑΣΗ – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μέρα 3η – Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

15:00-20:00 ΑΓΩΝΕΣ Α ΦΑΣΗ – 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μέρα 4η – Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

15:00-18:00 ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί έως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6976569989

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 6934961249

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΣΟΣ – ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ –ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΚΑΡΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΒΙΔΙΑΚΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΜΥΛΩΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ – ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ – ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ –  ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΧΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Α. Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στο τουρνουά πρέπει να έχουν πρωτότυπα (και  όχι φωτοτυπίες) δελτίο της ΕΠΟ ή πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία ή αστυνομική ταυτότητα και για τους αλλοδαπούς διαβατήριο. Τα παραπάνω υποχρεούται ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδας να τα  φέρει μαζί του και να τα προσκομίζει στο διαιτητή η την γραμματεία του αγώνα  όπως και να έχει ατομική βεβαίωση η κατάσταση υγείας θεωρημένη από κατάλληλο γιατρό.
Β. Λίστα με τα ονοματεπώνυμα των παικτών θα δηλωθεί εξ αρχής και δεν επιτρέπεται να αλλάξει κατά την διάρκεια του τουρνουά.
Θα τηρηθούν αυστηρά οι ηλικίες σε όλες τις κατηγορίες , ενώ δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση η συμμετοχή παίκτη χωρίς τα παραπάνω δικαιολογητικά.

2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ – ΑΛΛΑΓΕΣ –ΜΠΑΛΕΣ Ο συνολικός αριθμός των ποδοσφαιριστών της κάθε ομάδας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 20.
Οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους ποδοσφαιριστές της αποστολής κάνοντας απεριόριστες αλλαγές. Παίκτης που αντικαταστάθηκε μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, οι αλλαγές θα γίνονται χωρίς να διακόπτεται το παιχνίδι από το κέντρο του γηπέδου  (στην πλευρά των πάγκων).

Οι μπάλες για ΝΕΟΥΣ-ΠΑΙΔΕΣ θα είναι Νο 5 και για ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ –JUNIOR – PROJUNIOR- Νο 4 MINI Νο 3

3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο ημίχρονα. Η συνολική διάρκεια του κάθε ημιχρόνου θα είναι:

ΝΕΟΙ – ΠΑΙΔΕΣ-ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ 30λεπτά  (με 5λεπτη διακοπή)

JUNIOR-PROJUNIOR – MINI 25λεπτά  (με 5λεπτη διακοπή)

4. ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Α ΦΑΣΗ. Σε όλες τις κατηγορίες θα δημιουργηθούνε GROUP (Στόχος μας είναι στη σύνθεση των ομίλων  πέρα από τα αγωνιστικά κριτήρια αθλητών να υπάρχουν και γεωγραφικά κριτήρια) και σε κάθε GROUP θα υπάρχουν 2 όμιλοι των 4 ομάδων  με σύνολο 3 παιχνίδια από κάθε ομάδα με κατάταξη 1ος 2ος 3ος 4ος

Β ΦΑΣΗ – ΤΕΛΙΚΟΙ – ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ & ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ. Σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα GROUP οι ομάδες που θα καταταγούνε πρώτες στους ομίλους θα παίξουνε στον ΤΕΛΙΚΟ οι δεύτερες ομάδες  στον ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ και οι τρίτες και τέταρτες εφόσον το επιθυμούν αγώνες ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.

5. ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ Όποιος ποδοσφαιριστής αποβληθεί από διαιτητή σε αγώνα, για εξύβριση ή για λάκτισμα αντιπάλου εκτός φάσης , το δελτίο του θα κρατηθεί από την διοργανώτρια αρχή μέχρι τη λήξη του τουρνουά και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Σε περίπτωση που αποβληθεί για δυνατό μαρκάρισμα η χέρι η ποινή ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Για τους προπονητές και τους παράγοντες που θα αποβάλλονται για εξύβριση η λάκτισμα η ποινή τους θα ισχύει μέχρι το τέλος του τουρνουά.
Αποκλεισμό από το τουρνουά θα υποστεί και όποια αποστολή χρησιμοποιήσει παίκτη που δεν πληρεί τους κανονισμούς του τουρνουά. Η διοργανώτρια αρχή δεν έχει υποχρέωση επιστροφής χρημάτων στις παραπάνω περιπτώσεις.

6. ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Κάθε ομάδα πρέπει να διαθέτει δύο τουλάχιστον στολές διαφορετικού χρώματος. Αν τα χρώματα των ομάδων συμπίπτουν σε κάποιο αγώνα, η τυπικά γηπεδούχος, βάση του προγράμματος, υποχρεούται να αλλάξει στολή.

Η κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει τουλάχιστον 4 μπάλες για το ζέσταμα  και την διεξαγωγή του αγώνα.

7. ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ
Σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ο αγώνας θα καθορισθεί εκ νέου από την επιτροπή αγώνων.

8. ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάση των παραπάνω ειδικών κανόνων και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και της FIFA.

9. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ Σε περίπτωση ισοβαθμίας  στους ομίλου  θα ληφθεί υπ’ όψιν κατά σειρά:

Α) 2 (δύο) ομάδων

1. ο μεταξύ τους αγώνας 
2. η διαφορά τερμάτων μεταξύ άμυνας – επίθεσης
3. τα περισσότερα τέρματα στην επίθεση

Β) 3 (τριών) ομάδων

1. οι μεταξύ τους αγώνες και η διαφορά τερμάτων

Γ) Αν και στην  Α & Β περίπτωση υπάρχει πλήρη ισοβαθμία θα γίνεται κλήρωση.

10. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ Η πειθαρχική επιτροπή αγώνων θα είναι υπεύθυνη για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος και την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.

11. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Κατά την διάρκεια των αγώνων θα λειτουργεί γραμματεία όπου θα συλλέγονται όλα τα στοιχεία των αγώνων και θα επιλύονται και όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν, ενώ θα γίνεται και η ενημέρωση των δημοσιογράφων, των παραγόντων και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου.

Σχόλια