Επιθετικός: Πως να βρίσκεσαι στο γήπεδο πάντοτε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή [VIDEO]

Απορείς πως ο σκόρερ της Fulham καταφέρνει και βρίσκεται πάντοτε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή; Ο Ντάρεν Μπεντ δίνει την απάντηση!

Το ξεγέλασμα του αντιπάλου

Πάντοτε να κάνεις δύο κούρσες, μια για τον αμυντικό και μια για’ σένα. Εάν τρέχεις προς το πρώτο δοκάρι κάνε να φανεί ότι πας για το δεύτερο δοκάρι και αντιστρόφως. Αυτό θα καθυστερήσει λίγο τον αντίπαλο, αλλά αρκετά για να κερδίσεις ένα μέτρο. Επίσης το momentum θα το έχεις εσύ. Είναι το ίδιο όπως όταν συναντάς ένα εμπόδιο, τρέχεις στο πρώτο ή το δεύτερο δοκάρι φρενάρεις και φεύγεις. Πάλι αυτή η κίνηση θα σου δώσει ένα με δύο μέτρα. Βεβαιώσου ότι αυτή η κίνηση είναι γρήγορη και ευθύγραμμη αλλά μη «σπινιάρεις» γιατί θα χάσεις τη σταθερότητά σου.

Μάθε τον εχθρό σου

Εάν είσαι απέναντι από έναν δυνατό αμυντικό ο οποίος θέλει να σε μαρκάρει στενά, τράβηξε τον σε περιοχή του γηπέδου που δε θέλει να πάει. Έτσι απελευθερώνεις χώρους τους οποίους θα εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες σου. Απέναντι σε γρήγορους αμυντικούς περίμενε τη στιγμή που θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη μπάλα και όχι σε σένα και τότε τρέξε πίσω τους. Αν τον βάλεις πλάτη δεν έχει σημασία πόσο γρήγορος είναι διότι δε θα σε φτάσει. Τα αμυντικά χαφ μπορεί να σου δημιουργούν πρόβλημα, διότι κόβουν πολλές πάσες και για αυτό το λόγο πρέπει να κάνεις συνέχεια κινήσεις για να είσαι σε θέση να πάρεις τη μπάλα.

Παιχνίδι στην πλάτη του αμυντικού

Στάσου πίσω από τον αμυντικό σε θέση οφσάιντ. Μόλις ο συμπαίκτης σου είναι έτοιμος να σου κάνει τη μπαλιά, πετάξου μπροστά στον αμυντικό σε κανονική θέση και ύστερα τρέξε πάλι πίσω από τους αμυντικούς για να πάρεις τη μπάλα. Εάν το κάνεις αυτό ο αμυντικός θα σε χάσει για ένα δευτερόλεπτο και επίσης θα πρέπει να βρει το βηματισμό του και να αλλάξει κατεύθυνση πριν αρχίσει να σε κυνηγάει. Μπορείς ακόμα να αποπροσανατολίσεις τον αμυντικό υποκρινόμενος άτι θα τρέξεις προς τη μπάλα, αλλά να «σπινιάρεις» και να γυρίσεις πίσω.

Εξέθεσε έναν αδύναμο κρίκο

Ψάχνε πάντοτε για αδυναμίες στην αντίπαλη άμυνα. Εάν είσαι γρήγορος και οι άλλοι έχουν έναν αργό κεντρικό οπισθοφύλακα παίξε επάνω του. Εάν είναι ψηλός και δυνατός και απέναντί σου είναι ένας αμυντικός που πιστεύεις ότι τον έχεις, παίξε επάνω του. Αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις ανάμεσα στους δυο στόπερ και τον πλάγιο αμυντικό. Εάν το κάνεις αυτό θα μπερδεύονται στο μαρκάρισμά σου και έτσι θα κερδίζεις λίγο περισσότερο χρόνο.

Νίκησε την παγίδα του οφσάιντ

Ο Ruud van Nistelrooy ήταν ο καλύτερος σ’ αυτό. Μπορεί να μην ήταν πάντοτε ο ταχύτερος αλλά έδινε την εντύπωση ότι έμπαινε στο τέρμα μόνος του. Το κλειδί είναι να ξεκινήσεις από θέση οφσάιντ , να γυρίσεις πίσω σε κανονική θέση και να επιτεθείς αμέσως μετά αφού πρώτα δώσεις στο τρέξιμό σου μια κλίση στα πλάγια. Εάν τρέξεις σε ευθεία γραμμή, εννέα φορές στις δέκα θα πιαστείς οφσάιντ. Οι αμυντικοί αισθάνονται πολύ άσχημα όταν δε μπορούν να δουν τον επιθετικό και με αυτόν τον τρόπο που ξεκινάει ο επιθετικός από θέση οφσάιντ όταν τον δουν είναι πολύ αργά.

Το τελείωμα επάνω στην κίνηση

Μπορείς πάντοτε να πάρεις μια καλή πάσα την ώρα που μπαίνεις και η μπάλα να μη σου έρθει όπως τη θέλεις, αλλά να φτάσει στραβά και εσύ να πρέπει να προσαρμοστείς ανάλογα. Εάν σου έρθει με ταχύτητα θα πρέπει να δοκιμάσεις να σουτάρεις με μονοκόμματο, αλλά εάν έρθει αργά θα πρέπει να κάνεις μια επαφή, να τη φέρεις στο πόδι σου και ύστερα να σουτάρεις. Μια καλή άσκηση επάνω σε αυτό είναι να έχεις κάποιον να σου χτυπάει δυνατές και απαλές σέντρες.

{youtube width=”615″ height=”400″}Z0SGnryJs5o{/youtube}

Σχόλια