Οι επαγγελματίες του Ολυμπιακού από νησιά!

Το απόγευμα της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την υπογραφή τριών επαγγελματικών συμβολαίων παικτών της Κ-17 και της Κ-20.

Από τα τρία παιδιά που υπέγραψαν ο Νικήτας Νικόλης  έλκει την καταγωγή του από την Ρόδο και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός επαγγελματίας από νησί!

Πολλοί παίκτες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε ελληνικά νησιά πήραν μεταγραφή στην Ακαδημία και στη συνέχεια υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο!

Στο σημερινό ρόστερ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού συναντάει κανείς εκτός από τον Νικόλη, τον Γιάννη Βάρκα και τον Στάθη Λάμπρου που είναι από την Εύβοια, τον Άκη Τσιριγώτη που είναι από την Ζάκυνθο  ενώ στο πρόσφατο παρελθόν υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο και διαπρέπουν πλέον σε ανδρικές ομάδες ο Πραξιτέλης Βούρος και ο Μανώλης Σάλιακας.

Ο Βούρος που έπαιξε και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και πλέον είναι στον ΑΠΟΕΛ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο ενώ ο Μανώλης Σάλιακας, από την Κρήτη,  που επίσης έπαιξε στην πρώτη ομάδα είναι πλέον βασικός στον Κισσαμικό.

Ακόμη ο Αντώνης Φουάσης από την Σύρο αφού αγωνίστηκε για χρόνια στην Ακαδημία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και παίζει επίσης στον Κισσαμικό.

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού επενδύει και στα παιδιά από τα νησιά της χώρας αφού υπάρχει άφθονο ταλέντο και περιμένει να δει στο «Scouting Camp» που θα πραγματοποιηθεί στις 29-30/1 στο Ρέθυμνο το νέο … αίμα της Κρήτης!

 

Σχόλια