Επαγγελματίες Παπανικολάου και Λαμπίρης στον Πλατανιά – Το who is who – Συνεχίζουν οι 5 «μικροί» στη Βουλγαρία

Επαγγελματικά συμβόλαια για τα επόμενα 3 χρόνια, υπέγραψαν στον Πλατανιά, ο 98άρης Γιάννης Παπανικολάου και ο 97άρης Θοδωρής Λαμπίρης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Football-Academies.gr

Οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας από την αρχή της προετοιμασίας στα Χανιά και είναι μάλιστα στην αποστολή των 26 παικτών, που ανακοίνωσε ο  Γιώργος Παράσχος για το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας.

Ο 18χρονος Γιάννης Παπανικολάου είναι επιθετικός και αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν στην Κ20 του Πλατανιά. Με τους Νέους των Κρητικών, έκανε εξαιρετική χρονιά και ήταν απόφαση του Γιώργου Παράσχου να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και να τον κάνει επαγγελματία.

Ο 19χρονος Θοδωρής Λαμπίρης είναι τερματοφύλακας, αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν στην Κ20 του Παναθηναϊκού πλέον συγκαταλέγεται στην τετράδα των τερματοφυλάκων εν όψει της νέας περιόδου, μαζί με Σωτηρίου, Κοκκαλά και Κασωτάκη.

Το who is who

Ο Γιάννης Παπανικολάου γεννήθηκε στις 18/11/1998 στην Αθήνα και το 2004 έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Άρη Βύρωνα. Το 2006 είχε προτάσεις να ενταχθεί στις Ακαδημίες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και επέλεξε την Ακαδημία της ΑΕΚ, όπου αποχώρησε το 2014, τη χρονιά  που η Ένωση ήταν στη Γ’ Εθνική, για να ενταχθεί στην Ακαδημία του Πλατανιά και την ομάδα Κ17.

Στη συνέχεια έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, τόσο στην Κ17 όσο και στην Κ20, με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες της Χανιώτικης ομάδας να τον επιβραβεύσουν με 3ετές επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Θοδωρής Λαμπίρης γεννήθηκε στις 13/04/1997 στην Κοζάνη, όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Αναδείχτηκε με την ομάδα του Μακεδονικού και σε ηλικία 15 ετών, έπαιξε στο Α’ τοπικό Κοζάνης. Στη συνέχεια βρέθηκε στο ρόστερ της Κοζάνης στη Γ’ Εθνική σε ηλικία 16 ετών.

Από εκεί ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να διακρίνει το ταλέντο του, και τον ενέταξε στην Κ20 όπου αγωνίστηκε τα τελευταία 2 χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Λαμπίρης ξεκίνησε την καριέρα του ως … επιθετικός αλλά στη συνέχεια τον κέρδισε η θέση του τερματοφύλακα.

 

Συνεχίζουν και οι 5 “μικροί” στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας

Πρώτο το Football-Academies.gr σας είχε ενημερώσει για τους 5 μικρούς που ξεκίνησαν την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα του Πλατανιά.

Ο τερματοφύλακας  Δημήτρης Κασωτάκης (γεν. 1996), ο επιθετικός Ρενάτο Ζίκο (γεν. 1997), ο τερματοφύλακας  Θοδωρής Λαμπίρης (γεν. 1997), ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Σκουλουδάκης (γεν. 1998) και ο μεσοεπιθετικός Γιάννης Παπανικολάου (γεν. 1998), ήταν αυτοί που συμπεριέλαβε ο Γιώργος Παράσχος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Και οι πέντε είναι ανάμεσα στους 26 ποδοσφαιριστές, που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παράσχος και θα συμμετέχουν στο δεύτερο στάδιο, που θα διεξαχθεί για το Πράβετς της Βουλγαρίας.

* Σίγουρα δίπλα στον “Τσουρ” οι “μικροί” μπορούν να μάθουν πολλά. Στη φωτογραφία του θέματος (από τη σελίδα στο Facebook, Platanias Academies News) ο Τσουράκης πρώτος από αριστερά και ακολουθούν οι Κασωτάκης, Σκουλουδάκης, Παπανικολάου και Λαμπίρης

Σχόλια