Εντυπωσιάζουν οι Ηρακλειώτες Ποδοσφαιριστές σε Παιανία – Ρέντη – Κορωπί

Σχεδόν μια ενδεκάδα παικτών ποδοσφαίρου, φτιάχνεις από τα παιδιά που βρίσκονται και αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ένα ακόμη στοιχείο, που αποδεικνύει ότι  ισχύει αυτό που λέγεται κατά καιρούς, και έχει ακουστεί και σε συνεντεύξεις του football-academies.gr, ότι ο νομός Ηρακλείου είναι από τις μεγαλύτερες «ποδοσφαιρομάνες» της Ελλάδας.

Κοιτώντας τα ρόστερ των ομάδων και παρατηρώντας την εξέλιξή τους, βλέπουμε ότι αυτά τα παιδιά ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά την ομάδα τους, αλλά και τις δυσκολίες που έχει ένα παιδί όταν σε ηλικία 13-14-15 χρονών έχει φύγει μακριά από την οικογένειά του, προσπαθώντας να ζήσει το όνειρό του, θυσιάζοντας πάρα πολλά πράγματα.

Αυτό που στερείται περισσότερο απ’ όλα, είναι τη φροντίδα της μητέρας και τη συμπαράσταση του πατέρα, σ’ αυτή την κρίσιμη ηλικία της εφηβείας.

Παρά τις δυσκολίες όμως, αυτά τα παιδιά δείχνουν να τα καταφέρνουν, να θέσουν τις βάσεις για μια λαμπρή ποδοσφαιρικά καριέρα, η οποία δεν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μέσα από τις τωρινές ομάδες τους.

Παρακάτω το football-academies.gr θα προσπαθήσει να σκιαγραφήσει αυτά τα παιδιά,  δίνοντας σας στοιχεία του ποδοσφαιρικού ταλέντου τους και της εξέλιξής τους, μέχρι σήμερα:

Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ο  Νίκος Μαρινάκης, γεννημένος το 1993, ο οποίος είναι το βασικό δεξί μπακ φέτος στην Κ-20. Αν και ξεκίνησε σαν στόπερ, τα πηγαίνει πολύ καλά, κρατάει τη θέση του με επιτυχία και παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Είναι επίσης από τους παίκτες, που κατά την άποψή μας, έχει τα προσόντα να κάνει στον Παναθηναϊκό, σπουδαία καριέρα.

Νίκος Κουσίδης. Γεννημένος το 1993. Ενώ έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο πριν από 2 σχεδόν χρόνια, δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία του με την πρώτη ομάδα. Φέτος, έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα κι όπως λένε στον Παναθηναϊκό, αν συνεχίσει έτσι, ίσως κληθεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του και να γίνει ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας.Είναι ένας παίκτης  πολύ γρήγορος και πολύ καλός τεχνίτης. Μπορεί να κάνει άνω κάτω, οποιαδήποτε άμυνα. Το να μην κάνει επαγγελματική καριέρα σε υψηλό επίπεδο θα είναι σίγουρα, κρίμα.

Χρήστος Κασαπάκης. Προέρχεται από το ΠΟΑ Ατσαλένιο και ακολούθησε με μια χρονιά διαφορά, τους Κουσίδη, Μαρινάκη (που προέρχοναι από τον Ηρόδοτο), στην μετοίκησή τους στην Παιανία.Έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου,  πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις, παίζοντας σαν αριστερό μπακ και σαν αριστερό χαφ.Εμφανίζει δε τέτοια εξέλιξη, που ίσως η διοίκηση των πρασίνων αποφασίσει σύντομα να τον καλέσει για επαγγελματικό συμβόλαιο. Κι αυτό γιατί κάποια από αυτά τα παιδιά (θα δούμε και παρακάτω), έτσι και ο Κασαπάκης παρακολουθούνται από συλλόγους του εξωτερικού, οι οποίοι καραδοκούν ν’ αρπάξουν ότι καλό δουν.

Ζάχος Μαραθιανός. Αν και γεννήθηκε το 1995, προωθήθηκε στην Κ-20 του Παναθηναϊκού και είναι ο μικρότερός της παίκτης. Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη, διότι έχουν προτεραιότητα να παίξουν, οι 94άρηδες και οι 93άρηδες, ώστε να δείξουν, τι μπορούν να κάνουν. Του χρόνου όμως θεωρείται ότι θα είναι το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της Κ-20 του Παναθηναϊκού.Φέτος έχει σκοράρει δύο φορές, μολονότι δεν έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Λόγω ηλικίας, έχει σαφώς και πολλά περιθώρια, περαιτέρω βελτίωσης.

Θοδωρής Σκούφος. Είναι  ένας παίκτης, που θεωρητικά έφυγε «σε μεγάλη ηλικία» από το Ηράκλειο για την Παιανία (γεννηθείς το 1994). Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι βρισκόταν στην Ακαδημία Αθλόπολις την οποία έχει ο πατέρας του Σταύρος.Διανύει τη πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, στην Κ-20 και είναι μεγάλο ταλέντο.Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον πιστεύουν, αλλά θέλει υπομονή,  διότι το επίπεδο προπόνησης διαφέρει και πρέπει να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση.Όταν φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούν οι προπονητές του στην Παιανία, θα του δοθεί  και περισσότερος χρόνος συμμετοχής.Πάντως δουλεύοντας μπορεί να φτάσει σε αξιοζήλευτο επίπεδο, διότι είναι μεγάλο ταλέντο.

Ανδρέας Ξηρός. Βρίσκεται για πρώτη χρονιά στην Παιανία. Είναι γεννημένος το 1997. Αγωνίζεται στην Κ-15 και έχει καταπληκτικά σωματικά προσόντα. Στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται ως στόπερ αλλά στην πρώην ακαδημία του το Αθλόπολις χρησιμοποιείτο πέραν του στόπερ και ως δεξί μπακ. Μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει τους προπονητές του και έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη.Λόγω της  σωματοδομής  που συνυπάρχει με το ταλέντο του, έχει πάρει μέρος και σε φιλικό παιχνίδι με την Κ-17 του Παναθηναϊκού. Με συστηματική δουλειά, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πολύ σύντομα.

Ολυμπιακός

Τελειώνοντας το οδοιπορικό στην Παιανία, παίρνουμε το δρόμο προς  Πειραιά και συγκεκριμένα για τις εγκαταστάσεις του  Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί 12 παιδιά από την επαρχία. Δυο απ’ αυτά είναι κρητικόπουλα:

Μάνος Γενιτσαρίδης. Διανύει την τρίτη χρονιά του, στο Ολυμπιακό. Γεννημένος το 1996, παίζει σαν δεξί μπακ και αμυντικό χαφ. Χρησιμοποιεί με την ίδια ευκολία και δεξί και αριστερό πόδι, ταχυδυναμικός, με πολύ καλή σέντρα. Η εξέλιξη του σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, είναι μεγάλη.Φέτος αν και μικρός στην Κ-17, έχει πάρει αρκετές συμμετοχές και πιστεύουμε ότι αν θα πάρει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο, θα δείξει πολλά στοιχεία του ταλέντου του. Δουλεύει πολύ στην προπόνηση και αν συνεχίσει έτσι, γρήγορα θα απασχολήσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για κάτι καλύτερο.Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα μπήκε στην ατζέντα του σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι, Τόνυ Μπάουεν που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να κατασκοπεύσει μικρούς έλληνες  παίκτες…

Κώστας Γαρεφαλάκης. Γεννημένος κι αυτός το 1996, είναι σέντερ φορ στην ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού. Kι αυτός σαν μικρός στην ομάδα, δεν είναι βασικός. Προσπαθεί να καταξιωθεί και να δείξει την αξία του. Είναι η δεύτερη χρονιά στην ομάδα του Πειραιά.Την πρώτη ήταν άτυχος, γιατί ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά φέτος αν θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, θα δείξει το ταλέντο του. Είναι ένας σύγχρονος σέντερ φορ, ψηλός, δυνατός, με καλά πατήματα, αλλά και με πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα.

Πανιώνιος

Να πάμε ξανά στα ανατολικά της Αττικής και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου στο Κορωπί.

Εκεί βρίσκεται ένας ακόμη 96άρης, ο Μανώλης Ρουσάκης, από το Τυμπάκι Ηρακλείου. Πανύψηλος στόπερ, με καλή τεχνική για τη θέση του, λίγο αργός, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να εντυπωσιάζει με την έως τώρα παρουσία του τους ανθρώπους του Πανιωνίου.Ίσως η διοίκηση των κυανέρυθρων μπει στη διαδικασία τα δυο επόμενα χρόνια, να τον καλέσουν για επαγγελματικό συμβόλαιο. 

Υπάρχουν άλλα δυο πολύ ταλαντούχα παιδιά στον Παναθηναϊκό από την Κρήτη. Ο Μυρθιανός στην Κ-17 και ο Σερβιλάκης στην Κ-15. Τα δύο αυτά παιδιά είναι από το Ρέθυμνο και σύντομα, θα αναφερθούμε εκτενέστερα και σ’ αυτά.

Τελειώνοντας, να ευχηθούμε στα «ξενιτεμένα» παιδιά από το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, αλλά και σ’ όλα τα παιδιά, υγεία και όρεξη για δουλειά, γιατί ταλέντο υπάρχει άπλετο και με αυτές τις δυο προϋποθέσεις, το μέλλον τους ανήκει.

Γιάννης Βαλμάς

Σχόλια