Ενημέρωση του Γιάννη Σαμαρά στους προπονητές της Ακαδημίας του ΟΦΗ

Το βράδυ της Τετάρτης (21/11) πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιάννη Σαμαρά ενημέρωση σε όλους τους προπονητές της ακαδημίας του ΟΦΗ στην αίθουσα τύπου του Γεντί Κουλέ.

Στόχος ήταν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης και το πως θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής τα τμήματα υποδομής.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τον λόγο πήραν ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ομάδας Γιάννης Σαμαράς, ο Διευθυντής Ακαδημιών, Μανώλης Πατεμτζής και ο Βασίλης Παπαδάκης, ο οποίος εντάσσεται στο τιμ των προπονητών και μαζί με τους Γιάννη Σαμαρά και Μανώλη Πατεμτζή θα είναι υπεύθυνοι για το εκπαιδευτικό κομμάτι των τμημάτων υποδομής.

Εκτός από τον Βασίλη Παπαδάκη, στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών εντάσσεται επίσης ο Μανώλης Παπαδάκης ως προπονητής με εξειδίκευση στην τεχνική κατάρτιση των παιδιών και ο Μανώλης Συκιωτάκης ως προπονητής και σκάουτερ των τμημάτων υποδομής.

Όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης:

«Αρχή και τέλος είναι το παιδί. Πρέπει να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της κάθε ηλικίας και πως προπονούμε τα παιδιά. Για τα παιδιά νούμερο ένα είναι να έχουμε κανόνες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν προπονούμε απλώς τα παιδιά, αλλά τα εκπαιδεύουμε. Είμαστε παιδαγωγοί. Είμαστε εκπαιδευτές. Δεν είμαστε μόνο προπονητές.

Θα τους παρέχουμε τα πάντα. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή και επιμονή. Η λέξη – κλειδί για τα παιδιά είναι δικαιοσύνη. Πρέπει όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Πρέπει στο τέλος τα παιδιά να είναι χαρούμενα. Να έρχονται με χαρά στο γήπεδο.

Το αποτέλεσμα, ως σκορ, δεν έχει σημασία σ’ αυτές τις ηλικίες. Εδώ πρέπει τα παιδιά να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και να δημιουργούμε νικητές. Ανεξάρτητα από το αν στο μέλλον παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Να δημιουργούμε νικητές ανθρώπους πάνω απ’ όλα. Φυσικά και θέλουμε να νικάμε μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει τα παιδιά να μάθουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Αυτό που μένει είναι η εκπαίδευση που γίνεται πάνω στο παιδί. Να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερος αθλητής και άνθρωπος».

Σχόλια