Ένα ματς για τον Ζαχαρία

Αγώνας στην μνήμη του Ζαχαρία Καραντωνάκη θα διεξαχθεί την Τετάρτη ανάμεσα στην Εθνική Νέων και την Κ-20 του Πλατανιά. Τι τόνισαν οι διοργανωτές του.

«Η μνήμη του Ζαχαρία παραμένει ζωντανή», ανέφεραν οι διοργανωτές του φιλικού αγώνα, μεταξύ της Εθνικής Νέων και της Κ-20 του Πλατανιά, που θα θα γίνει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ξενοδοχείο «Akali» των Χανίων, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (ΕΠΣΧ) Γιώργος Βούρβαχης, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Πλατανιάς, Λάμπρος Μαλτέζος, ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Θοδωρής Παχατουρίδης και ο προπονητής της ομάδας Κ-20 του Πλατανιά, Νίκος Μαναρώλης, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο για να δώσουν το παρών στο ματς.

Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουν την μνήμη του Ζαχαρία Καραντωνάκη, ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ-17 του Πλατανιά και των Μικτών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, που χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα πριν από ένα περίπου χρόνο, γεγονός που βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων και η ΠΑΕ Πλατανιάς. Ο Γιώργος Βούρβαχης, αρχικά ευχαρίστησε την ΕΠΟ, την Εθνική Νέων και την ΠΑΕ Πλατανιάς για την διοργάνωση του αγώνα. Εν συνεχεία επισήμανε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και είναι εδώ για να γίνει αυτός ο φιλικός αγώνας. Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται μετά από συνεννόηση της ΕΠΣΧ και της ΠΑΕ Πλατανιάς στην μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Ζαχαρία Καραντωνάκη. Ενός παιδιού, που έφυγε από κοντά μας πολύ σκληρά και αναπάντεχα, σε τροχαίο δυστύχημα. Εμείς συνεχίζουμε να τον θυμόμαστε, γιατί ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής κι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και γενικά ένα πολύ καλό παιδί. Είμαστε εδώ για να πούμε ότι τον θυμόμαστε παίζοντας ποδόσφαιρο».

Ο Λάμπρος Μαλτέζος τόνισε από την πλευρά του πως ο αγώνας γίνεται «στην μνήμη ενός αδικοχαμένου παληκαριού, που ήταν στις τάξεις της ομάδας του Πλατανιά και μας τιμούσε με τον χαρακτήρα του και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν αναπόσπαστο μέλος των μικτών ομάδων των Χανίων. Έφυγε με αυτόν τον τραγικό τρόπο και θα έλεγα ότι την Τετάρτη, θα πρέπει να έρθουν στο γήπεδο πάρα πολλά παιδιά για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του παληκαριού. Και να μην ξεχνούν πόσο οδυνηρό είναι να φεύγει από τη ζωή ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο και να προσέχουν όταν κυκλοφορούν στους δρόμους, γιατί τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν σύγχρονη μάστιγα.

Στην μνήμη των ανθρώπων της ΠΑΕ Πλατανιάς και όλων των φιλάθλων των Χανίων θα υπάρχει πάντα ο Ζαχαρίας και θα θυμόμαστε αυτό το γελαστό παιδί και για τον χαρακτήρα και για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Μας λείπει και από από εκεί ψηλά που είναι τώρα θα μας βλέπει και θα λέει ότι κάτω έχω φίλους που με θυμούνται. Προσωπικά ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της ΕΠΣΧ γι’ αυτήν του την πρωτοβουλία».

Ο Θοδωρής Παχατουρίδης δήλωσε πως «είναι σίγουρα λυπηρό που ερχόμαστε στα Χανιά γι’ αυτόν τον λόγο, για να τιμήσουμε δηλαδή τη μνήμη του Ζαχαρία, που χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Όμως η ζωή φέρνει τα πράγματα έτσι, που κάποια από αυτά είναι λυπηρά, είναι δύσκολα». Τέλος ο Μαναρώλης απηύθυνε «κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να παρεβρεθεί στον αγώνα γιατί», όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο σκοπός είναι ιερός. Για μένα πρωτίστως θα πρέπει να έρθει κόσμος στο γήπεδο για να θυμίσει και να θυμηθεί το πώς έφυγε ο Ζαχάρης, γιατί πραγματικά όλοι βγαίνουμε στον δρόμο για τις δουλειές μας και συναντάμε τραγικές καταστάσεις.

Εγώ τον Ζαχάρη τον είχα ως ποδοσφαιριστή της Κ-17 πέρυσι στην ομάδα. Θέλω όλοι να ξέρουν ότι κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει η μοίρα. Όλοι, κι εμείς και τα παιδιά μας και οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το τι μπορούμε να συναντήσουμε. Ο Ζαχαρίας, πέραν από ποδοσφαιρικό ταλέντο ήταν ένα απίστευτο παιδί και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμούμε τη μνήμη του με τέτοιους αγώνες και να μην τον ξεχνάμε ποτέ».

Σχόλια