Εντυπωσίασαν στην Τότεναμ, τα παιδιά των Elite Players

Μετά από μία εβδομάδα παραμονής στο Λονδίνο με προπονήσεις, διτέρματα και φιλικά παιχνίδια με τα αγωνιστικά τμήματα της Τότεναμ, οι οκτώ ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2001 και το 2002, μέλη των Cyprus Elite Players, επιστρέφουν την Κυριακή στην Κύπρο.

Τα παιδιά άφησαν άριστες εντυπώσεις δουλεύοντας υπό τις οδηγίες των προπονητών των αναπτυξιακών τμημάτων της Τότεναμ, μαζί με τα αντίστοιχα, επίλεκτα ηλικιακά τμήματα των «πετεινών». Όχι μόνο έδειξαν πως σε αυτές τις ηλικίες οι επίλεκτοι Κύπριοι δεν υστερούν των Άγγλων, αλλά τρία παιδιά μπήκαν στο μικροσκόπιο των υπευθύνων της Τότεναμ και θα ειδοποιηθούν εντός των ημερών για το επόμενο βήμα, που ίσως να είναι άλλο ένα, μεγαλύτερο δοκιμαστικό στο Ένφιλντ.

Η αποστολή αποτελείτο από τους Οδυσσέα Σπυρίδη και Χριστόφορο Ιωάννου της ακαδημίας Junior, Ιάκωβο Σαββίδη (ΑΕΚ),  Ζαχαρία Παναγιώτου (ΑΕΛ), Κωνσταντίνο Γεωργαλλίδη και Χαράλαμπο Χαραλάμπους της ακαδημίας Atletico, Άλεξ Πασχαλίδη (Άρσεναλ) και Αντρέα Ζαχαρίου (Ολυμπιακός Πειραιώς). Στην αποστολή μετείχαν δέκα γονείς και δύο συνοδοί της SoccerWorldCyprus, η οποία έχει δημιουργήσει τους Cyprus Elite Players.

Τα παιδιά δοκίμασαν τις αντοχές τους σε προπονήσεις υψηλών εντάσεων, έντονου ρυθμού και μεγάλων απαιτήσεων σε θέματα τεχνικής και επικοινωνίας, προπονήθηκαν σε κλειστό γήπεδο αλλά και σε συνθήκες ψύχους, αργά το απόγευμα με άνεμο και το θερμόμετρο κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ακόμα και υπό ελαφρά χιονόπτωση.

Είχαν την ευκαιρία να προπονούνται για πέντε μέρες σε ένα ολοκαίνουργιο προπονητικό κέντρο, που κόστισε 60 εκατ. ευρώ, κάτι που ελάχιστοι Κύπριοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν κατορθώσει.

Το αποκορύφωμα ήταν την Παρασκευή, όταν πέντε Elite Players στελέχωσαν μία ομάδα έξι παικτών και έπαιξαν δίτερμα «έξι εναντίον έξι» με αντίστοιχη ηλικία της Τότεναμ, κερδίζοντάς τους.

Ο Χριστόφορος Ιωάννου είχε την ευκαιρία να προπονηθεί με τους τερματοφύλακες των ακαδημιών της Τότεναμ, σε προπονήσεις μόνο για τερματοφύλακες, ενώ ο Οδυσσέας Σπυρίδης έπαιξε με την ομάδα των «πετεινών» σε φιλικά με την Ρέντινγκ, ΚΠΡ και Μίλγουολ.

Οι προπονήσεις διήρκεσαν από την Τρίτη έως το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα ο Τρέβορ Μπέιλι, σύνδεσμος των Cyprus Elite Players με την Μεγάλη Βρετανία και ιδιαίτερα την Τότεναμ με την οποία έχει στενότερη συνεργασία, είχε αναλύσει στα παιδιά τις απαιτήσεις των προπονήσεων. Στο τέλος των δοκιμών ο κ. Μπέιλι μίλησε στα παιδιά, εξηγώντας τους ότι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και δικαίωσαν με το παραπάνω την επιλογή του να τους ανοίξει τις πύλες του προπονητικού κέντρου της Τότεναμ. Είπε στα παιδιά ότι έβαλαν την Κύπρο στον ποδοσφαιρικό χάρτη Τότεναμ, η οποία εξέφρασε ενδιαφέρον να στείλει ανθρώπους στην Κύπρο για να παρακολουθήσει τα επόμενα καμπ.

Τα οκτώ παιδιά εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο στην Αγγλία, με την απόδοση στο γήπεδο και τη συμπεριφορά έξω από αυτό, ενώ έζησαν εμπειρίες και έγραψαν στο βιογραφικό τους πράγματα που ελάχιστοι επαγγελματίες Κύπριοι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι Κύπριοι επίλεκτοι συνεχίζουν τις μηνιαίες συναντήσεις και εντατικοποιούν τη δουλειά τους, διεκδικώντας μία θέση στο όνειρο, μία υποτροφία σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Σχόλια