Έκρυθμη η κατάσταση των γονιών στην Ακαδημία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – Σωστό ή λάθος;

Πάνω από 50 μηνύματα, mail και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και απόγνωσης, έχουμε λάβει στο Football-Academies.gr, από χθες που έγινε η πρώτη συγκέντρωση για την πρώτη φάση της προετοιμασίας της αντρικής ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά και της υπογραφής συμβολαίου, από μόνο ένα παίκτη της Ακαδημίας των ερυθρολεύκων.

Ένα τεράστιο αναβρασμό εντοπίσαμε στους γονείς των νεαρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και κυρίως αυτών που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998, 1999 αλλά και 2000.

Αιτία;

Άλλων γονιών η μη υπογραφή συμβολαίων από τα παιδιά τους, άλλων η μη κλήση των παιδιών τους στην προετοιμασία της αντρικής ομάδας, άλλων γιατί αισθάνονται πολύ αδικημένοι και άλλων “γιατί αυτός και όχι το παιδί μου”.

Ο φίλος μου ο Τάκης ο Κεφάλας, που κρίνεται γενικά σώφρων, αλλά και λίγο αμέτοχος των διαδικασιών σε Ακαδημίες, μας απαντά: «Εντάξει ρε παιδιά στον Ολυμπιακό είστε… Να έχετε υπομονή και οι γονείς και τα παιδιά… και όλα θα κριθούν στο χορτάρι… Εδώ ολόκληρη Μπαρτσελόνα κάποτε πήρε λάθος αποφάσεις και έδιωξε από την Ακαδημία της τον Σεσκ Φάμπρεγας, τον Ζεράρ Πικέ και τον Τζόρντι Άλμπα… Δεν έπαιξαν μετά αυτοί; Τέλειωσε η καριέρα τους που είχαν ονειρευτεί να κάνουν; Γιατί είστε τόσο ανυπόμονοι; Γιατί θέλετε εδώ και τώρα; Σας είχε υποσχεθεί κάποιος, κάτι; Νομίζουν κάποιοι, ότι όταν είσαι βασικός στην Κ20 ή στην Κ17 σημαίνει και ότι θα πάρεις επαγγελματικό συμβόλαιο; Ο κρίνων για την πρόταση επαγγελματικού συμβολαίου είναι η ομάδα (ο προτείνων προπονητής και τεχνικός διευθυντής) ή ένας γονέας (ή μια ομάδα γονέων);»

Αγαπημένοι μου γονείς (και παιδιά) υπομονή. Διαβάστε σας παρακαλώ το άρθρο του Τάκη Γιαννόπουλου «Μπαμπά υπομονή». Δεν γίνεται να μην έχετε εμπιστοσύνη στους προπονητές και στο σύλλογο που βρίσκεστε. Δες τε τον Ρέτσο, δες τε τον Μανθάτη, δες τε τον Ανδρούτσο και τον Νικολάου. Περισσότερο ωστόσο θα σας συνιστούσα να δείτε τον παικταρά  Μανώλη Σιώπη, ο οποίος είχε τεράστιο υπομονή και μετά από ένα μεγάλο «αγροτικό» γύρισε στην αγαπημένη του ομάδα που ανδρώθηκε. Όσοι αντέχουν παίζουν, όσοι δεν αντέχουν δυστυχώς εγκαταλείπουν και αναπόφευκτα δεν πετυχαίνουν…. ΥΠΟΜΟΝΗ. Σεμνά και ταπεινά. Αν είναι να παίξεις, θα παίξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Football-Academies.gr από κύκλους των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός έχει στο πλάνο του, το διάστημα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων της Ακαδημίας να προτείνει και άλλα επαγγελματικά συμβόλαια σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του.

Επιπλέον πρέπει οι «αντιδρούντες» γονείς (και παιδιά) να δουν ότι στην πρώτη της αντρικής ομάδας, υπήρχαν επτά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία οι: Χουτεσιώτης, Ντουμάνης, Μεγαρίτης, Σκαφίδας, Τόλι, Βέργος και Βρουσάι. Σε αυτούς θα προστεθούν το επόμενο διάστημα και άλλα έξι παιδιά που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία της Ακαδημίας, οι: Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος, Νικολάου αλλά και οι Φορτούνης, Σιώπης (Ήταν στις Εθνικές ομάδες και τους δόθηκε παραπάνω άδεια από τους υπόλοιπους).

Σύνολο 13 παίκτες από την Ακαδημία, στην προετοιμασία της αντρικής ομάδας. Βρείτε μια άλλη ομάδα που θα το κάνει αυτό φέτος. Γι αυτό γονείς υπομονή….

Σχόλια