Δύο νεαροί Κύπριοι στον Ολυμπιακό!

Ξεχώρισαν δύο Κυπριόπουλα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ο 12χρονος Χρίστος Δημοσθένους και ο 11χρονος Κωνσταντίνος Μαρνέρος τίθενται υπό παρακολούθηση από τους ερυθρόλευκους.

Δύο ποδοσφαιριστές της επίλεκτης ομάδας της Σχολής του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο επιλέχθηκαν από τους ανθρώπους της Πειραιώτικης ομάδας αφού ξεχώρισαν στα φιλικά παιχνίδια στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Χρίστος Δημοσθένους, γέννημα του 2002 (κλιμάκιο Αμμοχώστου) και ο Κωνσταντίνος Μαρνέρος του 2003 (κλιμάκιο Λεμεσού), τράβηξαν τα βλέμματα του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Μπερντ Στορκ και ο οποίος έδωσε οδηγίες να τεθούν υπό συνεχή παρακολούθηση.

Οι δύο νεαροί χαφ ξεχώρισαν στα φιλικά που έδωσαν οι Κύπριοι επίλεκτοι την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Οι Δημοσθένους και Μαρνέρος θα παραμείνουν προς το παρόν στην Κύπρο και θα μεταβαίνουν 3-4 φορές τον χρόνο (με έξοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός) στην Ελλάδα, όπου οι ερυθρόλευκοι θα παρακολουθούν την πρόοδο τους. Αν στα 15 τους οι δύο νεαροί έχουν την ανέλιξη που αναμένουν στον Ολυμπιακό, τότε θα προσκληθούν για να ενσωματωθούν εσώκλειστοι στου Ρέντη, οι πρώτοι Κύπριοι που θα πετύχουν κάτι τέτοιο.

Αυτή την στιγμή περίπου 40 παιδιά (πάνω από 15 ετών) βρίσκονται εσώκλειστοι στο αθλητικό κέντρο Ρέντη, όπου διαμένουν και προπονούνται. Πέρα από το ποδόσφαιρο, φοιτούν σε σχολεία της περιοχής και τα απογεύματα λαμβάνουν επιπλέον εκμάθησης από καθηγητές, αφού οι ερυθρόλευκοι δίνουν μεγάλο βάρος στο διάβασμα. Κάθε παιδί που διαμένει στου Ρέντη κοστίζει στους ερυθρόλευκους περίπου 25 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα

Οι γεννηθέντες το 2002 και 2003 των Επίλεκτων της Σχολής του ΟΣΦΠ στην Κύπρο επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα την Ελλάδα. Εκεί έδωσαν φιλικά με τις αντίστοιχες ομάδες των ερυθρόλευκων, επισκέφτηκαν το Καραϊσκάκη (παρακολούθησαν το ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ πήγαν και στο Μουσείο) και γνώρισαν τις εγκαταστάσεις του Θρύλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι νεαροί Κύπριοι αγωνίστηκαν κόντρα στις αγωνιστικές (επίλεκτες) ομάδες του Ολυμπιακού, υπό το βλέμμα των Γιώργου Αμανατίδη και Μπερντ Στορκ, σε Ρέντη και Άλιμο με εξαιρετική παρουσία, παρά τις δυσκολίες. Συγκεκριμένα οι γεννημένοι το 2002 έπαιξαν σε κανονικών διαστάσεων γήπεδο 11×11, τη στιγμή που στην Κύπρο η συγκεκριμένη ηλικία παίζει σε μικρότερο γήπεδο 9×9. Το ίδιο εμπόδιο είχαν και οι ποδοσφαιριστές του 2003 που έπαιξαν σε 9×9 αντί σε 7×7 όπως είναι συνηθισμένοι. Παρά τα πιο πάνω και την έλλειψη ομοιογένειας (οι Επίλεκτοι ΟΣΦΠ Κύπρου είναι νέο εγχείρημα), τα Κυπριόπουλα τα πήγαν περίφημα, ειδικά στα πρώτα δύο 25λεπτά κάθε αγώνα.

Η συνέχεια

Οι επίλεκτοι της Σχολής Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο (που είναι η αφρόκρεμα από τα εννιά παγκύπρια κλιμάκια της ακαδημίας) θα συνεχίσουν τις συχνές συναντήσεις, για προπονήσεις, εργομετρικά και φιλικά. Τις ηλικίες 2001, 2002 και 2003, θα συναντήσουν τη νέα σεζόν και οι γεννημένοι το 2004. Το πρόσφατο ταξίδι στην Ελλάδα και η επιλογή των Δημοσθένους και Μαρνέρο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, είναι απόδειξη της σωστής λειτουργίας των επίλεκτων και της αποδοτικότητας του νέου προγράμματος που «τρέχουν» οι ερυθρόλευκες ακαδημίες στην Κύπρο.

Σχόλια