Δύο Κινέζοι στους Νέους του Ολυμπιακού [VIDEO]

Με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού δοκιμάζονται οι ποδοσφαιριστές Yao Daogang και Kaiweisaier Xiamixiding, με καταγωγή από την Κίνα. 

Στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη προπονούνται αυτές τις ημέρες δυο νέα παιδιά με πολλά όνειρα που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κίνα, έχοντας ως όνειρο να παίξουν στον Ολυμπιακό. 

Ο Yao Daogang και ο  Kaiweisaier Xiamixiding ακολούθησαν το όνειρο τους και βρέθηκαν στην Ελλάδα. Οι δυο νεαροί Κινέζοι συμμετέχουν στις προπονήσεις της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, προπονούνται και δουλεύουν πολύ σκληρά για να παραμείνουν στο σύλλογο και να πάρουν μια ευκαιρία ζωής.

Όλα τα μέλη της Ακαδημίας των ερυθρολεύκων, και ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές της Κ20 έχουν «αγκαλιάσει» τον Yao και τον Kai και τους έχουν κάνει να αισθάνονται σαν να είναι στο «σπίτι» τους.

Ο τεχνικός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Βασίλης Βούζας, ο οποίος αξιολογεί καθημερινά τα παιδιά δηλώνει: «Είναι τιμή μας που έχουμε αυτά τα παιδιά στην ομάδα μας. Είναι καλοί χαρακτήρες και έχουν ταλέντο. Σίγουρα χρειάζονται πολλή δουλειά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει τα πάντα στα νέα παιδιά και να τα βοηθήσει να βελτιωθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Πρόσφατα είδαμε και τους ποδοσφαιριστές της Beijing Enterprises και διαπιστώσαμε ότι οι Κινέζοι ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο και προσόντα και με τη σωστή εκπαίδευση μπορούν να διακριθούν». 

Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας του Ολυμπιακού Αριέλ Ιμπαγάσα δίνει συνεχώς συμβουλές στα δυο παιδιά από την Κίνα, ενώ τους τονίζει ότι και εκείνος έφυγε νεαρός από την Αργεντινή για να παίξει στην Ισπανία και μετά στην Ελλάδα.

Οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν γνωρίσει την Αθήνα και τα αξιοθέατα της, το ελληνικό φαγητό, και την ζεστή φιλοξενία των συμπατριωτών μας. Δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ελπίζουν να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν των απαιτήσεων και να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Ο Yao Daogang, γεννηθείς το 1997, αμυντικό χαφ, μιλώντας στο Olympiacos TV τόνισε: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και οι Έλληνες είναι ζεστοί και πολύ φιλόξενοι. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ γνωστή ομάδα. Έμαθα τον Ολυμπιακό από το UEFA Champions League και ξέρω ότι έχει μεγάλη ιστορία η ποδοσφαιρική ομάδα. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να παίξω στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα». 

Ο Kaiweisaier Xiamixiding, γεννηθείς το 1999 και αριστερός χαφ, είναι ενθουσιασμένος από την παραμονή του στο Ρέντη και είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να πετύχει: «Εδώ έχει πολύ καλές συνθήκες και υψηλό επίπεδο. Μας προσφέρουν τα πάντα και νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Το ξέρω ότι είμαι τυχερός που είμαι στον Ολυμπιακό και θα ήθελα να μείνω εδώ. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά για να γίνω παίκτης του Ολυμπιακού.  Από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τον Ολυμπιακό θαυμάζω τον Γιάγια Τουρέ». 
Δείτε το βίντεο:

Σχόλια