Διεθνής παρουσία, για τους προπονητές τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ

Μετά την παρουσία του στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων στην Πορτογαλία, ο Γιώργος Σκιαθίτης, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο International Goalkeeper Coaching Workshop που διεξήχθη στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Αυτή την φορά μαζί του ταξίδεψε και ο Βασίλης Πετρόπουλος, προπονητής τερματοφυλάκων της Κ20 του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ο Γιώργος Σκιαθίτης είχε άψογη συνεργασία καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν, καθώς οι γκολκίπερς της δεύτερης ομάδας συμμετείχαν στις προπονήσεις της πρώτης, ενώ και ο τρόπος δουλειάς των δύο προπονητών ακολουθεί τα ίδια δεδομένα, προετοιμάζοντας τους νεαρούς πορτιέρε για το μεγάλο βήμα.

Στην Πολωνία οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες με κορυφαία ονόματα του χώρου. Το παρόν έδωσαν οι προπονητές τερματοφυλάκων της Πόρτο και της Φούλαμ, αλλά και οι επικεφαλείς των ακαδημιών των ΆγιαξΡεντ Μπουλ ΛειψίαΣπόρτινγκ ΛισαβόναςΆρσεναλΝτιναμό Ζάγκρεμπ και Βρότσλαβ.

Στο workshop παρουσιάστηκαν θέματα φιλοσοφίας ομάδων γύρω από την θέση του τερματοφύλακα, ετήσιου προγραμματισμού προπονήσεων, μακροχρόνιου προγραμματισμού προπονήσεων και εκπαίδευσης για τις αναπτυξιακές ηλικίες, scouting, ενώ μελετήθηκε και η σημασία του προπονητή και η ανάγκη για δημιουργία περιβάλλοντος εμπιστοσύνης με τους παίκτες ώστε να τους βοηθάει να εξελίσσονται.

Στις πρακτικές εισηγήσεις μάλιστα οι προπονητές φόρεσαν τα γάντια τους και είχαν ενεργό συμμετοχή, αναδεικνύοντας και συζητώντας ομοιότητες και διαφορές σε τεχνικά αλλά και τακτικά κομμάτια.

Σχόλια