Δεν ανανεώνουν 4 νεαροί στον Παναθηναϊκό, γιατί θέλουν περισσότερα χρήματα!

Τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές δεν ανανεώνουν στον Παναθηναϊκό, παρά την πρόταση του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Νταμπίζα.

Ο Νίκος Νταμπίζας στη συνέντευξη τύπου η οποία ακολούθησε την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας είχε πει: «Κάποια πράγματα επικοινωνούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Κάποια παιδιά του 2001 ανανέωσαν, κάποια άλλα όχι. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι μπερδεμένα. Θέλουν να μείνουν, αλλά πολλοί εξωτερικοί παράγοντες τους επηρεάζουν. Με δύο χέρια έπρεπε να υπογράψουν. Στον Παναθηναϊκό παλαιότερων εποχών θα ήταν αλλιώς».

Οι πιτσιρικάδες που δεν έχουν υπογράψει ακόμη την ανανέωση με τον σύλλογο είναι οι: Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Σερπέζης, Χρήστος Σέχου και Γιώργος Βαγιαννίδης. Όλοι τους εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη και, σύμφωνα με τη «Sportday», έχουν δεχθεί αλλεπάλληλες κρούσεις από τον Νίκο Νταμπίζα.

Οι εν λόγω παίκτες, έχουν διαφωνήσει με την πρόταση που τους έχει κάνει ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», καθώς θέλουν πάγιες αποδοχές, εκτός από μισθό, κάτι που ο Νταμπίζας έχει πει πως δε γίνεται.

Ο τελευταίος περιμένει να αλλάξουν γνώμη, αλλά η κατάσταση δύσκολα θα αλλάξει, με τους «4» να έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν με όποιο σύλλογο της Ελλάδας θέλουν τον Ιανουάριο και τον Παναθηναϊκό να είναι πιθανό να τους χάσει μέσα από τα χέρια του. Βέβαια για μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού δεν συζητάμε γιατί τα τροφεία είναι πολλά και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί ομάδα να τα δώσει, για έναν παίκτη χωρίς συμμετοχές στην αντρική ομάδα.

Η ενδεχόμενη συμφωνία ωστόσο των παικτών με άλλο σύλλογο στον Ελλαδικό χώρο (που δεν υπάρχουν τα τροφεία) είναι κι αυτό στη σφαίρα του ιδεατού, δεδομένου ότι για να τους εμπιστευτεί ο οποιοσδήποτε προπονητής στην ηλικία τους, θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη εμπειρία και συμμετοχές στην αντρική ομάδα.

Βέβαια στο ποδόσφαιρό μας στην Ελλάδα, υπάρχουν και οι κινήσεις εντυπωσιασμού (αλλά όχι ουσίας) στις οποίες κάποιος πρόεδρος που έχει χρήματα, τα διαθέτει, για να πάρει έναν παίκτη στη συγκεκριμένη περίπτωσή από τον Παναθηναϊκό και να εντυπωσιάσει τους φιλάθλους του. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες αυτοί που δεν υπέγραψαν, δεν έχουν βρει ακόμη υψηλού επιπέδου συνέχεια στην καριέρα τους.

Ενδεδειγμένο, κατά την άποψή μας θα ήταν, οι νεαροί ποδοσφαιριστές να υπογράψουν την ανανέωση στην ομάδα τους και κατόπιν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην αντρική ομάδα, πράγμα που στο μέλλον θα τους απέφερε τα οικονομικά οφέλη που επιθυμούν. Σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι πρωτεύοντα τα χρήματα, αλλά οι συμμετοχές στην αντρική ομάδα. Με αυτόν τον γνώμονα πρέπει να κινηθούν οι πιτσιρικάδες, για να έχουν μελλοντικά καλύτερες συνθήκες στην ποδοσφαιρική τους καριέρα, η οποία τώρα ξεκινά και ίσως για ορισμένους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Γιάννης Βαλμάς για το Football-Academies.gr

Σχόλια