Αποκορύφωση στον Τελικό του Coca-Cola Cup στο Λουτράκι!

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε στο Λουτράκι το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, η τελική φάση της διοργάνωσης του CocaCola Cup, το οποίο συγκέντρωσε τους κορυφαίους νέους παίκτες (ηλικίας 14 έως και 19 ετών) πανελλαδικά σε 5×5 ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στις εγκαταστάσεις του Sportcamp, αναδείχτηκαν οι νικήτριες ομάδες μία διαδρομής που άρχισε τον περασμένο Μάρτιο κι αφού πέρασε από πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και οκτώ ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 3.500 παιδιά, κατέληξε στην τελική φάση.

Πιο συγκεκριμένα, στο Λουτράκι βρέθηκαν συνολικά 24 ομάδες (οκτώ ανά ηλικιακή κατηγορία), οι οποίες διεκδίκησαν πλούσια δώρα με αποκορύφωμα το εισιτήριο για τον τελικό του UEFA EURO 2012! Οι νέοι ποδοσφαιριστές ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι έφτασαν επάξια μέχρι την τελική φάση.

Όλοι απόλαυσαν το παιχνίδι και τις παράλληλες δράσεις (αιωροπτεριστής, DJ) που μετέτρεψαν τους τελικούς σε ένα ποδοσφαιρικό φεστιβάλ. Οι τελικοί της Κυριακής καλύφθηκαν ζωντανά από τον SportFM με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο να σχολιάζει τις φάσεις, ενώ μία διαφορετική νότα στο τουρνουά έδωσε και η παρουσία της τραγουδίστριας Ελεάνας Παπαϊωάννου, και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Σήφη Δασκαλάκη και Γιάννη Ποτουρίδη.

Οι… άσσοι του σκοραρίσματος και οι μεγάλοι νικητές

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, στην τελική φάση του CocaCola Cup ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις έδωσαν τα διαγωνιστικά παιχνίδια, με τους νικητές στην κατηγορία 14-15 ο Γιώργος Καπότης, στην κατηγορία 16-17, ο Θωμάς Κασιάνος και στην κατηγορία 18-19 ο Στέφανος Εστυλιανίδης να κλέβουν την παράσταση με χτυπήματα ακριβείας στο «Rooney Shooting Test». Συγκλονιστική μάχη έδωσαν και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με τον Λάκη Παπαϊωάννου, οι οποίοι επέλεξαν από ένα νεαρό συμπαίκτη και «κονταροχτυπήθηκαν» ποδοσφαιρικά. Στο «Beat the Goalie Pro» εκτός από τους εκκολαπτόμενους άσσους της στρογγυλής θεάς έλαβαν μέρος η Ελεάνα Παπαϊωάννου, ο Σήφης Δασκαλάκης, αλλά και ο προπονητής μπάσκετ του Κολοσσού Ρόδου, Βασίλης Φραγκιάς. Νικητές ήταν οι Στέφανος Νύγρος, Γεωργίου Παναγιώτης και ο Άντι Τόρε.

Όσον αφορά αναλυτικά τις νικήτριες ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία των 5×5 αγώνων, στο πρωτάθλημα 14-15 ετών πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η Νέα Πολιτεία από τη Λάρισα, στους 16-17 πρώτευσε η ομάδα Εύοσμος City, ενώ στους 18-19 τη νίκη κατέκτησαν οι παίκτες της West Ham από την Πάτρα.

Δώρα βγαλμένα από… όνειρο

Οι νικήτριες ομάδες κάθε εγκατάστασης κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση, που διεξήχθη στο Sportcamp στο Λουτράκι. Η νικήτρια ομάδα της τελικής φάσης στην κατηγορία 18-19 ετών κέρδισε ένα ταξίδι για τον τελικό του UEFA EURO 2012 με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ οι πρωταθλήτριες ομάδες της τελικής φάσης στις κατηγορίες 14-15 και 16-17 (μια ανά κατηγορία) κερδίζουν ως έπαθλο τη συμμετοχή όλων των μελών τους στο καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που διοργανώνουν οι σχολές της Arsenal στην Ελλάδα με στόχο να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αξιοποιηθούν από επαγγελματικές ομάδες.

Ένα ταξίδι με πολλές αναμνήσεις με πολλές εκπλήξεις που συνεχίζονται

Το CocaCola Cup, έφτασε στο τέλος του αφήνοντας πίσω μια γενιά νέων παιδιών που υιοθέτησαν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής, παίζοντας ποδόσφαιρό και απολαμβάνοντας τις απλές χαρές της ζωής. Οι ποδοσφαιρικές εκπλήξεις στην Coca-Cola όμως δεν τελειώνουν εδώ. Επισκεφτείτε το site www.coca-cola.gr για να δείτε φωτογραφίες και φάσεις από το Coca-Cola Cup, το νέο εκπληκτικό minisite του Euro 2012 που θα κληρώσει ένα ακόμα ταξίδι στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη μέσω διαγωνισμού καθώς επίσης παίξτε στο πιο διασκεδαστικό  knowledge game στη σελίδα του Coca-Cola Cup στο facebook https://www.facebook.com/cocacolacup.2012 που θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου με τη λήξη του UEFA EURO 2012 και θα μοιράσει δέκα δωροεπιταγές των 100€ στους καλύτερους παίκτες.

Σχόλια