Ακαδημία Champions Camp στην Παιανία – Εκεί γίνεται πραγματικά καλή δουλειά… [PHOTOS]

Μια ακαδημία πρότυπο, συναντήσαμε στην επίσκεψή μας λίγο έξω από την Παιανία και κοντά στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί.

Πρόκειται για την ακαδημία Champions Camp, όπου γνωρίσαμε νέους ανθρώπους με μεράκι, όρεξη για δουλειά και γνώσεις με τις οποίες καθοδηγούν τα παιδιά και τους μαθαίνουν σωστό ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ήδη τέσσερα παιδιά από την ακαδημία, έχουν μεταγραφεί στην ακαδημία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,  η οποία βρίσκεται 2  χιλιόμετρα πιο μακριά.

Όπως μας είπαν οι προπονητές της ακαδημίας   Champions Camp, η νίκη γι αυτούς, δεν είναι αυτοσκοπός.  Μεγαλύτερη αξία έχει η συνεχής βελτίωση των παιδιών, το  να πάρουν εμπειρίες, να χαίρονται να είναι ευτυχισμένα, μαθαίνοντας και παίζοντας ποδόσφαιρο.

Η Ακαδημία Champions Camp ιδρύθηκε το 2007, από τους  Παναγιώτη Φύκα, Δημήτρη Κουσιορή και Κωνσταντίνο Φύκα και έκτοτε συνεχίζει να μεταδίδει τις γνώσεις της και την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι που συναντήσαμε στην ακαδημία πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά αθλούνται, κοινωνικοποιούνται, διασκεδάζουν και διαμορφώνουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα.

Τα παιδιά του Champions Camp προπονούνται σε σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο με άριστο  εξοπλισμό, σ’ ένα χώρο που σέβεται  απόλυτα τον αθλητή, τον γονιό και το παιδί .

Τα ηλικιακά τμήματα της ακαδημίας αποτελούνται από παιδιά ηλικίας 5-14 ετών και χωρίζονται ανά δύο έτη  ενώ συμμετέχουν κάθε χρόνο σε τοπικά και όχι μόνο πρωταθλήματα και τουρνουά.

Σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια αυτή έχουν και οι προπονητές της ακαδημίας Champions Camp οι οποίοι είναι όλοι Διπλωματούχοι Uefa και Απόφοιτοι Τ.Ε.Φ.Α. με ειδικότητα  το ποδόσφαιρο. Τεχνικός Διευθυντής είναι ο Κωνσταντίνος Φύκας, Προπονητές οι Δημήτρης Κουσιορής, Γιώργος Φούκας και Προπονητής  Τ/Φ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, οι οποίοι είναι άρτια καταρτισμένοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες και πλήρως συνειδητοποιημένοι  ότι έχουν να κάνουν κυρίως με την  “ευαίσθητη” ηλικία, όπου ο ρόλος τους είναι πρώτα  παιδαγωγικός και μετά εκπαιδευτικός.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τέσσερα παιδιά της ακαδημίας Champions Camp

Αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία Champions Camp, και άτυπη διάκρισή της, είναι ότι ήδη τέσσερα παιδιά έχουν επιλεγεί και  αποτελούν αυτή τη στιγμή μέρος του δυναμικού της ακαδημίας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (στα τμήματα Κ14, Κ12 και K11). Κι άλλα όμως παιδιά, πρώην παίκτες της  ακαδημίας, συμμετέχουν πλέον σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες, κάνοντάς τους προπονητές των τμημάτων της ακαδημίας πολύ υπερήφανους!

Αυτό που εισπράξαμε από την επίσκεψή μας στο Champions Camp, είναι ότι καθημερινά και έμπρακτα η ακαδημία ευχαριστεί και ανταποδίδει την στήριξη και την προτίμηση γονέων και παιδιών.

Φεύγοντας από τον πολύ όμορφο χώρο του Champions Camp, σκεφτήκαμε ότι σίγουρα το παιδί μας θα το στέλναμε εκεί, γιατί εκεί διδάσκουν ποδόσφαιρο.

Ευχόμαστε στην πολύ καλή αυτή ακαδημία να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό τη δουλειά που κάνει και να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους, που έχει θέσει.

Σχόλια