Προπονητικό CAMP ανάπτυξης και αξιολόγησης ταλαντούχων παικτών και τερματοφυλάκων (3-6 Ιαν 2017)

Advanced Development Program, των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal, σε συνεργασία με τον Γ.Σ Άρη Βούλας

Οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο διανύουν το 10ο χρόνο λειτουργίας τους γεγονός που τις καθιστά το μακροβιότερο και παλαιότερο συνεργάτη εκτός Αγγλίας του συλλόγου από το Βόρειο Λονδίνο.

Τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 30 παιδιά που συμμετείχαν στο Advanced Development Program μεταπήδησαν σε επαγγελματικούς συλλόγους του εξωτερικού όπως Heerenveen, Vitesse και Achilles ’29 (Ολλανδία), Hellas Verona (Ιταλία) αλλά και της Ελλάδας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ, Λάρισα, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης).

Το επόμενο Advanced Development Camp θα διεξαχθεί στην Αθήνα 3 με 6 Ιανουαρίου σε συνεργασιά με τον Γ.Σ ΑΡΗ ΒΟΥΛΑΣ ο οποίος από το 1952 έχει μακριά παράδοση στη σωστή εκπαίδευση  και διαπαιδαγώγηση χιλιάδων παιδιών στο ποδόσφαιρο.

Παιδιά ηλικίας 10 εως 16, του Γ.Σ  Άρη Βούλας, των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal και ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα προπονήθουν για 4 μέρες στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ Άρη Βούλας υπό τις οδηγίες μιας έμπειρης προπονητικής ομάδας.

Στο πλαίσιο του Advanced Camp θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου φιλικοί αγώνες στις κατηγορίες Νέων και Παίδων με τα αντίστοιχα τμήματα του Γ.Σ Άρη Βούλας. Στο camp θα παρευρίσκονται προσκεκλημένοι Scout από Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους, ώστε να αξιολογήσουν τους νεαρούς αθλητές και να αποφασίσουν ποιοί από αυτούς είναι έτοιμοι ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να πάρουν μέρος σε δοκιμαστικό σε κάποια απο αυτές.

Το πρόγραμμα Advanced Development αφορά ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη από 2000 έως 2006 και τερματοφύλακες από 1999 έως 2007 αντίστοιχα.

Είναι ένα ολοκληρωμένο ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σε συνεχή βάση συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με την καθοδήγηση του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, Τon De Hoop, καθώς και του Λάκη Παπαιωάννου, Τεχνικού Διευθυντή των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα.

Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννηση τους. Το προπονητικό  πρόγραμμα χωρίζεται σε ετήσιους προπονητικούς κύκλους και οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό λαμβάνουν μέρος σε 4 προπονητικά camp και ένα τουρνουά κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν.

Την επιμέλεια του προγράμματος για τους τερματοφύλακες έχει ο Hennie Ardesch, καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ολλανδία (με θητεία τόσο στην Ολλανδική ομοσπονδία όσο και στην FC Twente) και συνεργάτης των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα προηγούμενα χρονιά, 3 τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 99 44 784 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση αλληλογραφίας info@arsenalfootball.gr

Σχόλια