Μπέντο: «Είμαι αποφασισμένος να δίνω ευκαιρίες, σε νέα παιδιά»

Ο Πάουλο Μπέντο τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε επικρατήσει με πιο ευρώ σκορ στο ματς με τη Βέροια. «Είμαι αποφασισμένος να δώσω ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά», τόνισε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τον νεανικό Ολυμπιακό, και επεσήμανε ότι είναι αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά (όπως ήδη κάνει) και ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα.

«Δεν πιστεύω ότι έχει βρεθεί χρυσός στην Ακαδημία, απλά πιστεύω ότι πρέπει να ψάχνεις και να βρίσκεις τι υπάρχει. Αν δεν μπορέσουν τα παιδιά της Ακαδημίας να πάρουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής ποτέ δεν θα μάθεις την αξία τους», επεσήμανε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».


Αναλυτικά μίλησε για:

-το αν έχει βρει… χρυσό στις Ακαδημίες ή αν αυτή είναι γενικότερα η τακτική του:

«Δεν πιστεύω ότι έχει βρεθεί χρυσός στην Ακαδημία, απλά πιστεύω ότι πρέπει να ψάχνεις και να βρίσκεις τι υπάρχει. Αν δεν μπορέσουν τα παιδιά της Ακαδημίας να πάρουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής ποτέ δεν θα μάθεις την αξία τους.

Είμαι αποφασισμένος να δίνω ευκαιρίες στα παιδιά αυτά γιατί μόνο έτσι μπορούν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Είναι κάτι πάρα πολύ καλό αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο υπάρχουν πολλά ταλέντα και παιδιά με πολλές δυνατότητες και πρέπει να τους δίνεις ευκαιρίες.

Είναι δύσκολο να γίνει αυτό σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και γενικότερα σ’ ένα πρωτάθλημα τέτοιο, γιατί αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι το αποτέλεσμα.

Σημασία όμως έχει και πως θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι αποφασισμένος μαζί με τους συνεργάτες μου να δουλέψουμε γι’ αυτό και να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρυσό που μπορεί να υπάρχει.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει παντού, όμως είναι πολύ καλό να συμβεί αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον μπροστά τους, αρχικά στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ποδόσφαιρο».

-τη νίκη με 2-1 επί της Βέροιας:

«Καταρχήν πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει δίκαια έναν αγώνα στον οποίο είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ. Όμως, πιστεύω πως το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά από την πλευρά μας. Εκτός από τη φάση του γκολ του αντιπάλου πιστεύω πως δεν έχουμε απειληθεί στο υπόλοιπο παιχνίδι. Ήταν μία φάση που δεν ελέγξαμε καλά, όμως σε γενικές γραμμές, είτε αμυντικά, είτε επιθετικά, είχαμε τον ολοκληρωτικό έλεγχο στη διάρκεια του αγώνα. Θα μπορούσαμε σίγουρα βάση των ευκαιριών που είχαμε να έχουμε βάλει κι άλλο γκολ και να έχει κλείσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα για να μην ρισκάρουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Όταν το σκορ είναι τόσο μικρό σίγουρα ρισκάρεις να δεχθείς κάποιο γκολ ή να απειληθείς. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι απειληθήκαμε. Πιστεύω πως γενικότερα ελέγξαμε τον αγώνα, όμως θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι μας γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες να βάλουμε περισσότερα γκολ και να είμαστε πιο ήρεμοι από νωρίς, έχοντας τελειώσει το παιχνίδι πιο εύκολα».

Σχόλια