Η νέες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα – Η νέα Λα Μασία είναι γεγονός (VIDEO)

Η Λα Μασία των Γκουαρδιόλα, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι είναι πλέον παρελθόν. Το παλιό κτήριο της Λα Μασία δεν θα υφίσταται ως χώρος για την διαμονή των ταλέντων της Μπαρτσελόνα.

Δημιουργήθηκε το νέο υπερσύχρονο κτίριο, το οποίο συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την παράδοση και θα στεγάζει τους ανερχόμενους αστέρες της ακαδημίας της Μπάρτσα. Το νέο κτήριο βρίσκεται δίπλα από το προπονητικό κέντρο των Καταλανών, είναι περίπου 6000 τετραγωνικά μέτρα και εκτείνεται σε δύο ορόφους. Μπορεί στα δωμάτιά του να φιλοξενήσει μέχρι 83 άτομα. Αυτά αναλόγως των αναγκών είναι για ένα, για δύο ή για τέσσερα άτομα. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει το ατομικό γραφείο και η ατομική ντουλάπα.

Η νέα Λα Μασία κόστισε συνολικά 11 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να στεγάσει 83 αθλητές κατά 20 περισσότερους από την παλιά Μασία. Από αυτούς οι  58 θα είναι ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι 25 αθλητές από τα άλλα αθλήματα.

Στο νέο κτίριο υφίσταται ένας πολυχώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα μέλη της ακαδημίας. Υπάρχουν υπολογιστές με σύνδεση στο ιντερνετ, video games, πίνακας foosball κ.α.

Ο οικονομικός Διευθυντής της Μπαρτσελόνα Ζόρντι Μόις δήλωσε: «Για να καταλήξουμε στον τελικό σχεδιασμό της νέας Μασία  επισκεφθήκαμε αρκετές εγκαταστάσεις άλλων ομάδων, όπως της Μίλαν, της Αθλέτικο Μπιλμπάο και της Άρσεναλ. Το ότι έχουμε το νέο μας κτίριο, στο ίδιο μέρος που βρίσκονται και τα γήπεδα προπόνησης και όχι 50 χιλιόμετρα μακριά, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να πούμε ότι πλέον διαθέτουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στον κόσμο»

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης της Μασία στους δημοσιογράφους

{youtube width=”615″ height=”400″}DAENtu87l00{/youtube}

Δείτε το βίντεο από την εξέλιξη της κατασκευής της νέας Μασία

{youtube width=”615″ height=”400″}MDcuozQgv-Q{/youtube}

Σχόλια