ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Π.Ο. ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ – Συνάνης : Μεγάλη ιστορία ο ΠΟΑ – Από τις καλύτερες ακαδημίες στη Κρήτη

Ο Παναθλητικός Όμιλος Ατσαλένιου ιδρύθηκε το 1951 από Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατοικούσαν στο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ, προάστιο που βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης του Ηρακλείου.

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ιδιόκτητο γήπεδο από το 1960, το οποίο σήμερα διαθέτει άρτιες και πλήρεις εγκαταστάσεις (όπως χλοοτάπητα, σκεπαστή εξέδρα καθήμενων 1500 θέσεων ηλεκτροφωτισμό, γυμναστήριο, αίθουσα συνεδριάσεων  κ.λ.π.).

Κατά τη διάρκεια της πορείας της όλα αυτά τα χρόνια στα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου αγωνίσθηκε το 1964 στη τότε Β΄ Εθνική Κατηγορία και από το 1976 αγωνίζεται ανελλιπώς, σε Εθνικές κατηγορίες (Ερασιτεχνικές,  Δ΄ Εθνική).

Τα 7 (επτά) τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία και το 2003 ιδρύθηκε Ανώνυμη Εταιρεία Λαϊκής Βάσης Π.Α.Ε. Π.Ο.ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2011-12 ο ΠΟΑ θα αγωνίζεται  στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Από τις τάξεις της έχουν προέλθει αρκετοί αθλητές που αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται στην Α΄ Εθνική με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μιχάλη Σηφάκη που σήμερα είναι τερματοφύλακας στην Εθνική Ελλάδος. Άλλοι αξιόλογοι αθλητές που ανέδειξε ο ΠΟΑ τα τελευταία χρόνια και έχουν επανδρώσει συλλόγους σε υψηλό τοπικό ή εθνικό επίπεδο, είναι οι:

Γιώργος Χριστοφής, Σταύρος Ψυμουλάκης, Αντώνης Καφούσης,  Κώστας και Στέφανος Βάβουλας,  Μύρων Σηφάκης,  Βασίλης Σταυρακάκης, Μανόλης Ρουμπάκης, Τάσος Τριανταφύλλου, Μηνάς Τζανής,  Βενιζέλος Ανυφαντάκης και άλλοι.

Σκοπός Συλλόγου

Σκοπός του συλλόγου είναι η αρμονική ανάπτυξη σωματικών δυνάμεων και δεξιοτήτων, όπως επίσης και των ψυχικών δυνάμεων των αθλουμένων μελών του.

Στόχος επίσης είναι  η δημιουργία ηθικών χαρακτήρων και η ανάπτυξη της ομαδικότητας των ατόμων και της αλληλεγγύης μεταξύ αυτών , όπως επίσης και η επιμόρφωση ειδικά των παιδιών των τμημάτων της Ακαδημίας.

Η ακαδημία ποδοσφαίρου του ΠΟΑ

Η ακαδημία ποδοσφαίρου του ΠΟΑ έδειχνε πάντα ιδιαίτερη προσοχή και με τα έργα υποδομής των τελευταίων ετών (χλοοτάπητας, αίθουσες συνεδριάσεων, γυμναστήρια, στέγαστρο) στοχεύει:

να φέρει τα παιδιά σε ασφαλείς γηπεδικές εγκαταστάσεις

να τους διδάξει τα βασικά του αθλήματος και τους κανόνες του

να μπουν τα παιδιά στο αθλητικό και ομαδικό πνεύμα

να τα αποτρέψει από τις όποιες κακές συνήθειες του σήμερα

να βελτιώσει το επίπεδο τους, φθάνοντας τους στην Α΄ ομάδα

να παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως έχει γίνει μέχρι τώρα

να προωθήσει σωστούς αθλητές και ανθρώπους στην κοινωνία

Όλες οι προπονήσεις γίνονται στο κεντρικό γήπεδο απογευματινές ή βραδινές ώρες. Υπάρχει ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα  που επιμελείται ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Σωτήρης Συνάνης.

Ο κ. Συνάνης μίλησε στη κάμερα του football-academies.gr. Μας είπε ότι ο ΠΟΑ έχει μεγάλη ιστορία και είναι από τις καλύτερες ακαδημίες στην Κρήτη, με ιδιόκτητο γήπεδο. Εξήρε την προσπάθεια για την ομάδα του «ισόβιου» προέδρου γιατρού κ. Γιάννη Καλέμπουμπα, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια βοηθά με όλες του τις δυνάμεις τον σύλλογο, καθώς και για τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει η ομάδα.

Δείτε παρακάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο football-academies.gr, ο Σωτήρης Συνάνης

{youtube width=”615″ height=”400″}Ppy61XvMAUc{/youtube}

Σχόλια