Το πλάνο και οι αρχές, του Δικτύου των Σχολών του Ατρόμητου!

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο Ατρόμητος παρουσίασε το πλάνο και τις αρχές του Δικτύου των Σχολών του, το οποίο παρουσιάστηκε και επίσημα την Τετάρτη, 20 Αυγούστου, από την ΠΑΕ Ατρόμητος.

Αναλυτικά:

ΣΤΟΧΟΣ

 • Η σωστή αθλητική και κοινωνική εκπαίδευση και ψυχαγωγία των νεαρών αθλητών.
 • Η εκπαίδευση των στελεχών των Σχολών στα πρότυπα λειτουργίας της Ακαδημίας.
 • Η σωστή ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νεαρών αθλητών.
 • Οργάνωση άρτιων, τεχνικά και λειτουργικά σχολών ποδοσφαίρου που θα οδηγήσει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση και αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας από πέντε ως και δεκαπέντε ετών (5-15).

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ατρόμητου λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο αποτελεί. πηγή διασκέδασης. Είναι ένα άθλημα το οποίο θα τους εφοδιάσει με αρετές εξαιρετικά πολύτιμες για το μέλλον τους. Η απόκτηση αυτοπεποίθησης και θάρρους, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η συνεργασία, η πειθαρχία αποτελούν τα πιο σημαντικά εφόδια για να συγκροτηθεί με σωστό τρόπο η προσωπικότητα του παιδιού. Στις μικρές ηλικίες, το ποδόσφαιρο οφείλει να προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά, η νίκη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός και η ήττα πρέπει να αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο.

Το ποδόσφαιρο εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο αύξησης της φυσικής δραστηριότητας του παιδιού σε μια εποχή όπου τα παιδιά σπαταλούν αρκετό χρόνο στην τηλεόραση και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας του παιδιού και η υιοθέτηση της καθιστικής ζωής θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους παχυσαρκίας στα παιδιά. Μέσω λοιπόν της ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους συντροφεύει στην ενήλικη ζωή τους.

ΕΝΙΑΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ

Η οργάνωση και η λειτουργία ανάμεσα στην Ακαδημία του Ατρόμητου και το Δίκτυο Σχολών θα έχει στόχο

 • Τη δημιουργία ενιαίου οράματος και φιλοσοφίας
 • Τη δημιουργία ενιαίου συστήματος προπόνησης παρακολούθησης και αξιολόγησης τόσο των αγωνιστικών τμημάτων της Ακαδημίας όσο και των Σχολών
 • Την αθλητική, εμπορική και κοινωνική αναβάθμιση του Δικτύου Σχολών.
 • Την ανίχνευση, εκπαίδευση αξιολόγηση και αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε όλη την Ελλάδα.

Το Δίκτυο Ποδοσφαιρικών Σχολών αναπτύσσεται συνεχώς και αποκτά δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα και πιστοποίηση της ΠΑΕ Ατρόμητος.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση της Ακαδημίας του Ατρόμητου θα καθορίζονται οι δραστηριότητες των Σχολών πέρα από την καθημερινή προπονητική εκπαίδευση και θα διεξάγονται τα παρακάτω:

 • Αξιολόγηση ποδοσφαιριστών.
 • Ποδοσφαιρικά τουρνουά με την συμμετοχή των Σχολών του Δικτύου.
 • Αθλητικά Camps.
 • Κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις.
 • Εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές των Σχολών.
 • Επιστημονικές ημερίδες για τους προπονητές και τους γονείς με θέματα παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής.
 • Εργομετρικές μετρήσεις για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αθλητών.
 • Grandmeetings- Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Σχολών, με την συμμετοχή αθλητών, προπονητών, γονέων από όλη την Ελλάδα.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ατρόμητου εφαρμόζει ένα μεθοδικό σύστηκμα ανίχνευσης και αξιολόγησης νεαρών ποδοσφαιριστών σε άμεση συνεργασία με τους υπευθύνους των Σχολών μας. Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιούνται αξιολογήσεις νεαρών ποδοσφαιριτών στις εγκαταστάσεις των Σχολών σε όλη την Ελλάδα.

Η αξιολόγηση των νεαρών αθλητών θα γίνεται από στελέχη της Ακαδημίας του Ατρόμητου σε συνεργασία με τους προπονητές των σχολών.

Τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν θα αξιολογούνται εκ νέου στο Προπονητικό Κέντρο του Ατρόμητου από το σύνολο των αρμοδίων στελεχών ης Ακαδημίας και της ΠΑΕ Ατρόμητος. Πέρα από το ποδοσφαιρικό ταλέντο η Ακαδημία του Ατρόμητου θα δίνει τη δυνατότητα και σε αθλητές που ξεχωρίζουν για το χαρακτήρα και το ήθος τους, να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματά μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Στους αθλητές των Σχολών μας θα παρέχονται:

 • Κάρτα μέλους του Δικτύυ Σχολών της ΠΑΕ Ατρόμητος για την αγορά προϊόντων από το e-shopτου Ατρόμητου με ειδική έκπτωση.
 • Δυνατότητα αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών σε προνομιακές τιμές από τους χορηγούς μας.
 • Επισκέψεις στο γήπεδο του Ατρόμητου και παρακολούθηση των εντός έδρας αγώνων της επαγγελματικής ομάδας όπως επίσης και της ομάδας Νέων του Ατρόμητου στο Προπονητικό Κέντρο του Ατρόμητου.
 • Αγώνες με τα αγωνιστικά τμήματα Υποδομής της Ακαδημίας μας.
 • Συνάντηση και γνωριμίας των αθλητών των Σχολών μας με τους ποδοσφαιριστές της Α’ ομάδας.
 • Επιστημονικές ημερίδες για τους γονείς με θέματα αθλητικής διατροφής και παιδοψυχολογίας.

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΕΤΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΛΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.  ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!. ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Ο Τόλης Αποστόλου

Τη Διεύθυνση του Δικτύου Σχολών του Ατρόμητου θα έχει ο ΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης θα είναι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΡΗΣ και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν όλοι οι προπονητές που απαρτίζουν το επιτελείο των Υποδομών.

Οι τρεις πρώτες συνεργαζόμενες ακαδημίες που εντάχθηκαν στο δίκτυο μας είναι οι εξής:

CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY Λεμεσού Κύπρου ( ιδιοκτήτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ), ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΕΡΠΑΝΟΣ στη Λαμία ( ιδιοκτήτης ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΕΡΠΑΝΟΣ), ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ στη Κατερίνη.

Όλοι παρέλαβαν την σημαία της ομάδας μας που θα κοσμεί πλέον τις συνεργαζόμενες ακαδημίες.

O Δημήτρης ΔημητρίουO Θανάσης Σέρπανος
O Μιλούτιν Τζίνοβιτς

Σχόλια