Είναι ώρα για τον Ατρόμητο να αναδείξει τους καρπούς της ακαδημίας του

Αφού δεν μπορεί να στηριχθεί στους οπαδούς του, η εναλλακτική του είναι μόνο αυτή. Η σοδειά του…

Αυτό το καλοκαίρι βρίσκει πρώτη φορά τον Ατρόμητο να γυρίζει πίσω του και να κοιτάζει μια σεζόν κατά της οποίας τη διάρκεια δεν έκανε υπέρβαση και πέρασε κοντά στον πήχη των προσδοκιών, αλλά όχι ψηλότερα.

Είναι η πρώτη σεζόν, της οποίας η κατάληξη τον βάζει στη διαδικασία να συνειδητοποιήσει ότι το εταιρικό του μέγεθος δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερο όσο η πλατιά μάζα των ποδοσφαιρόφιλων του Περιστερίου μένει ασυγκίνητη μπροστά σε αυτό που συντελείται στον Ατρόμητο.

ΠΡΟΣΠAΘΗΣΕ να τη λύσει την άσκηση με επενδύσεις σε έτοιμους ποδοσφαιριστές και την επιδίωξη της εξασφάλισης ενός εισιτηρίου για τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Europa League. Έφτασε κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, προσπάθησε να κάνει τον ορισμό της υπέρβασης και να φτάσει στα προκριματικά του Champions League.

Και παρ’ όλα όσα έχει κάνει στη διάρκεια των τελευταίων ετών, είδε την προσέλευση στο γήπεδό του να γίνεται μεγαλύτερη συγκριτικά με πριν, αλλά να μην φτάνει στο ύψος των προσδοκιών της διοίκησης.

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ο Ατρόμητος, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά σερί μειώνει, κατά 20%, τον προϋπολογισμό του, θα πρέπει να αλλάξει δρόμο και να αρχίσει να δρέπει πιο μεθοδικά και επίμονα τους καρπούς της προσπάθειας που κάνει εδώ και χρόνια στα τμήματα υποδομής του.

Είναι ώρα να προωθήσει πιο συντονισμένα και μαζικά τους πιτσιρικάδες του, με στόχο προφανή: να φτιάξει μια όσο το δυνατόν πιο νεανική ομάδα ώστε να συνεχίσει να πουλά και να μεγαλώνει μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Αφού δεν μπορεί να στηριχθεί στους οπαδούς του, η εναλλακτική του είναι μόνο αυτή, να στηριχτεί στη σοδειά του και να την πλαισιώσει με 4-5 έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα εγγυώνται σε κάποιο βαθμό ότι θα αποτελέσουν τα συστατικά μιας ομάδας με ψημένο μέταλλο, η οποία θα έχει την προοπτική να διατηρεί το αγωνιστικό μέγεθός της.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ όλα αυτά με τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος πολύ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του; Εχει το όραμα και την υπομονή για να υπηρετήσει τέτοιο σχέδιο; Αν του το ζήτησε η διοίκηση, θα ξέρει και την απάντηση. Αν δεν του το έχει ζητήσει, μάλλον κάνει λάθος.

Πηγή: sportday.gr(ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ)

Σχόλια