Ατόφιο ταλέντο εντόπισαν οι Άγγλοι σκάουτερ

Μοναδικές εμπειρίες επαγγελματικής δουλειάς για 120 παιδιά 8-15 χρόνων, που έλαβαν μέρος στο 2o Cyprus Elite Players Camp στην Αγία Νάπα στην Κύπρο.

Διαβατήριο για μετάβαση στο Λονδίνο και δοκιμές το προσεχές φθινόπωρο θα αποτελέσει για αρκετές Κύπριους επίλεκτους ποδοσφαιριστές 8-15 χρόνων, το 2o Cyprus Elite Players Camp που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αγία Νάπα, από την SoccerWorldCyprus και την Elite Bailey Academy, με την χορηγία του καταστήματος αθλητικών ειδών El Squero στη Λακατάμια.

Από τα 120 παιδιά (20 ανά ηλικιακή κατηγορία) που πέρασαν από τέσσερις δίωρες προπονήσεις υπό τις οδηγίες των Άγγλων προπονητών, οι Σκάουτερς ενημέρωσαν άμεσα –μετά την τελευταία προπόνηση- τους ποδοσφαιριστές που θα λάβουν πρόσκληση για δοκιμές στο Λονδίνο, το ερχόμενο φθινόπωρο (Οκτώβρη – Νοέμβριο).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Elite Bailey Academy ανήκει στο δίκτυο της Τότεναμ, όμως έχει συνεργασία και με άλλες ομάδες στην Αγγλία, ενώ 23 απόφοιτοί της έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια.

«Υπάρχει ταλέντο»

«Η Τότεναμ ψάχνει παιδιά που έχουν κάτι ξεχωριστό, που μπορούν να γίνουν σαν τον Γκάρεθ Μπέιλ  ή τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι» μας λέει ο Τρέβορ Μπέιλι, που έπαιξε μπάλα στην Κύπρο στη δεκαετία του ’70. «Τέτοια ταλέντα υπάρχουν στην Κύπρο, όμως δεν τους δίνεται η ανάλογη προσοχή» εξηγεί. «Τα οκτώ παιδιά που δοκιμάστηκαν στην Τότεναμ τον Φεβρουάριο έβαλαν την Κύπρο στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τα πήγαν περίφημα, έδειξαν ότι εδώ υπάρχει ταλέντο. Τρεις απ’ αυτούς θα ξαναπάνε τον Αύγουστο» λέει ο κ. Μπέιλι.

Όλοι όσοι επιλέχθηκαν φέτος θα στελεχώσουν τις ομάδες των Cyprus Elite Players, οι οποίες θα συνεχίσουν τις συναντήσεις και τις προπονήσεις τους το καλοκαίρι, προκειμένου οι παίκτες να είναι έτοιμοι όταν θα πάνε για τις δοκιμές στο Λονδίνο. Στους Elite Players παραμένουν και όσοι επιλέχθηκαν πέρσι και δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν το φετινό καμπ.

Ψηλό επίπεδο

Οι ποδοσφαιριστές αξιολογήθηκαν σε τέσσερις τομείς: τεχνική κατάρτιση, φυσική κατάσταση, ψυχολογία και επικοινωνία. Αυτοί που επιλέχθηκαν πήραν μίνιμουμ τη βάση και στους τέσσερις τομείς. Η επιτυχία και στους τέσσερις τομείς ήταν απαραίτητο κριτήριο.

Απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο οργάνωσης, που ήταν και πάλι υπό την ευθύνη της Soccer World Cyprus διοργανωτές και του Τουρνουά Αγίας Νάπας, αλλά και κατενθουσιασμένοι από την ποιότητα των προπονητών της Bailey Elite Academy, έφυγαν από το καμπ οι γονείς όλων των παιδιών, είτε επιλέχθηκαν, είτε όχι.

Πρυτάνευσε το fair play και όσοι δεν επιλέχθηκαν έδιναν συγχαρητήρια στους επίλεκτους. «Αυτοί που τώρα δεν πέρασαν, πρέπει να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά και του χρόνου θα έχουν άλλη μία ευκαιρία» εξηγεί ο Μάριος Αναστασίου, της SoccerWorldCyprus. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Καμπ συμμετείχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν επιλεγεί στο περσινό Καμπ και τα οποία δούλεψαν σκληρά κατά την φετινή περίοδο με αποτέλεσμα μερικοί από αυτούς να επιλεχτούν για να συμμετάσχουν στα δοκιμαστικά στην Αγγλία.

Όλα τα παιδιά θα πάρουν το δελτίο αξιολόγησής τους, ώστε να ξέρουν που υστερούν και που πρέπει να δουλέψουν. Στη διάρκεια του καμπ δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή διατροφή και εκγύμναση των νεαρών αθλητών ως επίσης και άλλο σημαντικό υλικό. Το καμπ επισκέφθηκαν και προπονητές από Κυπριακές ακαδημίες, που ήθελαν να δουν τον τρόπο δουλειάς των Άγγλων.

Σχόλια