Προκήρυξη του τουρνουά υποδομών ποδοσφαίρου ATHENS FOOTBALL CUP ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2012-2013

Η εταιρεία  Sportteam    ανακοινώνει τη  διοργάνωση  του τουρνουά    υποδομών ποδοσφαίρου  « Athens football cup- Θουκυδίδειο 2012-2013».

Με γνώμονα λοιπόν ,την περσινή επιτυχημένη διεξαγωγή  του, κρατάμε το βασικό κορμό της περσινής προκήρυξης και κάνουμε κάποιες αλλαγές με στόχο πάντα την βελτίωση των παροχών  και την  αξιοπιστία του τουρνουά.

Πρόθεσή μας, είναι η συνεργασία, με τους υπευθύνους των ομάδων,ώστε να διοργανώσουμε φέτος το καλύτερο τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στην Αθήνα.

Σκοπός του τουρνουά είναι η απόκτηση αγωνιστικής εμπειρίας των αθλητών, η επένδυση των παιδιών σε αξίες, όπως ένταξη στην ομάδα , συνεργασία, άμιλλα και ευ αγωνίζεσθαι. Επίσης  η διασκέδαση που αντλούν με την συμμετοχή τους μέσα  από το άθλημα που έχουν επιλέξει να ασχολούνται.

Για την άρτια οργάνωση του, επιλέξαμε να χωρίσουμε το τουρνουά σε τέσσερις κατηγορίες.  Ο διαχωρισμός των  κατηγοριών βασίζεται στη δυναμική των ομάδων που συμμετέχουν και στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν τόσο οι συμμετέχουσες ομάδες όσο και η διοργανώτρια.

Καλή επιτυχία σε όσους θα συμμετέχουν στο τουρνουά, με την ευχή , να εκπληρωθούν οι στόχοι και οι προσδοκίες όλων.

Κώστας Αλάσσας


ΔΟΜΗ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ ATHENS FOOTBALL CUP – ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ /      SUPER – SPORteam CUP

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ κατά κύριο λόγο τμήματα υποδομών ΠΑΕ

Η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από τρείς ηλικιακές κατηγορίες

Οι ηλικιακές κατηγορίες θα είναι :

Παιδικό (1998-1999) – παμπαιδικό (2000-2001) – τζούνιορ (2002-2003).

Δικαίωμα συμμετοχής ;  τμήματα , που οι ανδρικές ομάδες τους αγωνίζονται στη περίοδο 2012-2013 σε Εθνικά Πρωταθλήματα (Α’-Β’-Γ’) και περιφερειακό( Δ’ ).

Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις αιτήσεις συμμετοχής.

Η πρόβλεψη είναι να γίνουν όμιλοι των 10  ομάδων που θα  αγωνιστούν σε δύο γύρους , με αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Σε περίπτωση που σχηματιστούν όμιλοι των οκτώ ομάδων, τότε το τουρνουά θα γίνει σε τρεις αγωνιστικούς γύρους.

Eνδέχεται ο όμιλος (και στις τρείς ηλικιακές κατηγορίες) να συμπληρωθεί με ομάδες που θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή την κατηγορία και δεν ανήκουν  σε αυτές που βάσει προκήρυξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αυτό θα γίνει, εφ’ όσον στις 20/9/2012 που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ,    δεν είναι επαρκής ο αριθμός(10) των ομάδων, που θα αποτελέσουν  τον όμιλο  της Α’ Κατηγορίας.

Οι αθλητές των ομάδων που δεν είναι ΠΑΕ και δήλωσαν συμμετοχή σ’ αυτή την κατηγορία ,  μπορούν να αγωνιστούν και στην Β’ κατηγορία του τουρνουά με τμήμα του ίδιου σωματείου.

Επίσης μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή ομάδες που  ταυτόχρονα  θα αγωνίζονται και  στην Β’ κατηγορία (δεν επιτρέπεται συμμετοχή ομάδας που θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ ή Δ΄ κατηγορία )  του ΑΤΗΕΝS FOOTBALL Cup.

Για τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτούς τους ομίλους.

* Υποχρεωτικά πέντε ημέρες πριν  την πρώτη αγωνιστική, εκτός  των απαραίτητων εντύπων που ισχύει για όλες τις ομάδες του τουρνουά,  θα πρέπει   να προσκομίσουν στη γραμματεία του τουρνουά:

– λίστα αθλητών, εκπροσώπων σωματείου,

-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΘΛΗΤΗ για την έκδοση δελτίου Α.F.C. (ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ)   -φωτοτυπίες ταυτότητας (υποχρεωτικά στην ηλικιακή κατηγορία του παιδικού, επικυρωμένες) ή πιστοποιητικό γέννησης,  – φωτοτυπία δελτίου για όσους έχουν.

* Στους αγώνες οι αθλητές θα αγωνίζονται μόνο  με το δελτίο A.F.C.  και αν γίνει ένσταση ταυτοπροσωπίας  θα πρέπει , ο υπεύθυνος της ομάδας να έχει μαζί του τα πιστοποιητικά ή την ταυτότητα αθλητή. Οι λίστες με τους αθλητές θα αναρτηθούν , ως ρόστερ ομάδας στο επίσημο site της εταιρείας με  αριθμό δελτίου ή κάρτας αθλητή που θα εκδώσει η διοργανώτρια.

* Τριπλή διαιτησία σε όλους τους αγώνες.

* Υποχρεωτικός έλεγχος δελτίων από το διαιτητή πριν την έναρξη  του αγώνα.

* στο φύλλο αγώνα δηλώνονται μέχρι 20 αθλητές , μπορούν να αγωνιστούν όλοι.   Αθλητές που γίνονται αλλαγή δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

* το ρόστερ των ομάδων είναι ανοικτό σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αρκεί να ενημερώνεται η εταιρεία για κάθε νέα χρησιμοποίηση αθλητή , ώστε να προστίθεται      στο αρχικό.

* Την  πρώτη Δευτέρα του κάθε μήνα ,ορίζεται συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν. Σε περίπτωση που αδυνατεί  κάποιος να  παρίσταται , θα πρέπει δια αλληλογραφίας (mail) να επικυρώσει , ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κατά τη διεξαγωγή του τουρνουά. Σε άλλη περίπτωση που υπάρχουν παρατηρήσεις ή προβλήματα η παρουσία ,του εκπροσώπου είναι απαραίτητη.

B ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ GOLDEN – SPORteam CUP

Sportteam  όμιλοι παλιό  ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ

H κατηγορία αυτή αποτελείται από πέντε ομίλους

Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι

Εφηβικό  1995-1996-1997/, παιδικό   1998-1999 / παμπαιδικό 2000-2001  /   τζούνιορ 2002 – 2003 /   προτζούνιορ 2004-2005

5 ΟΜΙΛΟΙ

α. κοινός όμιλος (ανεξάρτητα γεωγραφικής θέσης ομάδας)

β. τοπικός όμιλος (νότια προάστια)

γ.  τοπικός όμιλος (βόρια  προάστια)

δ. τοπικός όμιλος (δυτικά προάστια)

ε. τοπικός όμιλος  (ανατολικά προάστια)

τα γεωγραφικά όρια των ομίλων ορίζονται σε άλλη παράγραφο

Όλοι οι όμιλοι θα αποτελούνται από 10 ομάδες, που θα αγωνιστούν σε δύο αγωνιστικούς γύρους.

Στους ομίλους μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας που συμμετέχουν οι ανδρικές ομάδες, επίσης και ομάδες από club ποδοσφαίρου.

Ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο όμιλο έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ταυτόχρονα και στην Α’ κατηγορία (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Γ’ και Δ’ κατηγορία) με τους ίδιους αθλητές.

Αθλητές ομάδας (εξαιρούνται ομάδες Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ) που αγωνίζονται και έχουν δηλωθεί σε ρόστερ ομάδας που συμμετέχει στη Β’ κατηγορία, έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλο τμήμα της ομάδας του που συμμετέχει στην Α’ κατηγορία (απεριόριστους αγώνες).

Αθλητής ομάδας που έχει δηλωθεί στο ρόστερ για συμμετοχή στη Β’ κατηγορία δεν μπορεί να αγωνιστεί σε Γ’ και Δ΄ κατηγορία.

* Στους αγώνες οι αθλητές, θα  αγωνίζονται μόνο με δελτία A.F.C.(KIΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ)

* Τριπλή διαιτησία σε όσους   αγώνες ζητήσουν από κοινού οι αντίπαλες ομάδες, ή αποφασίζει η διοργανώτρια ότι κρίνεται απαραίτητο.

* στο φύλλο αγώνα δηλώνονται μέχρι 20 αθλητές , μπορούν να αγωνιστούν όλοι οι αθλητές. Αθλητές που γίνονται αλλαγή δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

* Υποχρεωτικός έλεγχος δελτίων από το διαιτητή πριν την έναρξη  του αγώνα.

* το ρόστερ των ομάδων είναι ανοικτό και απεριόριστο. Η διοργανώτρια θα εκδίδει δελτία A.F.C, έως και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των play off.. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αθλητής σε αγώνες play off αν δεν έχει δελτίο A.F.C.

* Εκπρόσωποι  των σωματείων (εκ περιτροπής) θα συμμετέχουν στην διοικούσα επιτροπή του τουρνουά.

ΓΚΑΤΗΓΟΡΙΑ –     PREMIER – SPORteam CUP

Sportteam  όμιλοι παλιό  ΜΠΟΥΡΛΗΣ

H κατηγορία αυτή αποτελείται από τρεις  ομίλους

Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι

,παιδικό   1998-1999/ παμπαιδικό  2000 -2001 / τζούνιορ 2002 – 2003/   προτζούνιορ 2004-2005

3 ΟΜΙΛΟΙ

α. κοινός όμιλος (ανεξάρτητα γεωγραφικής θέσης ομάδας)

β. τοπικός όμιλος (νότια – ανατολικά προάστια)

γ.  τοπικός όμιλος (βόρια – δυτικά  προάστια)

τα γεωγραφικά όρια των ομίλων ορίζονται σε άλλη παράγραφο

Όλοι οι όμιλοι θα αποτελούνται από 10 ομάδες, που θα αγωνιστούν σε δύο αγωνιστικούς γύρους.

Στους ομίλους μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας που συμμετέχουν οι ανδρικές ομάδες, επίσης και ομάδες από club ποδοσφαίρου.

Αθλητής ομάδας, που έχει δηλωθεί στο ρόστερ για συμμετοχή στη Γ’ κατηγορία  μπορεί να αγωνιστεί σε Α’ και Β΄ κατηγορία, αλλά μετά παραμένει στο ρόστερ της ομάδας που θα χρησιμοποιηθεί την τελευταία φορά.

* Στους αγώνες οι αθλητές, θα  αγωνίζονται μόνο με δελτία A.F.C.(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ)

* Υποχρεωτικός έλεγχος δελτίων από το διαιτητή πριν την έναρξη  του αγώνα.

* στο φύλλο αγώνα δηλώνονται μέχρι 20 αθλητές και μπορούν να αγωνιστούν  όλοι . Αθλητές που γίνονται αλλαγή δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν

* το ρόστερ των ομάδων είναι ανοικτό και απεριόριστο. Η διοργανώτρια θα εκδίδει δελτία A.F.C, έως και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των play off.. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αθλητής σε αγώνες play off αν δεν έχει δελτίο A.F.C.

* Εκπρόσωποι  των σωματείων (εκ περιτροπής) θα συμμετέχουν στην επιτροπή του τουρνουά.

ΔΚΑΤΗΓΟΡΙΑ –    HAPPY – SPORteam CUP

Sportteam νέοι όμιλοι (εκπαιδευτικοί)

ΗΛΙΚΙΕΣ   2000-2001  /  2002 – 2003 / 2004-2005 / 2006-2007

α. τοπικός όμιλος  (νότια – ανατολικά προάστια)

β.  τοπικός όμιλος ( βόρια – δυτικά  προάστια)

τα γεωγραφικά όρια των ομίλων ορίζονται σε άλλη παράγραφο

Όλοι οι όμιλοι θα  χωριστούν σε υπό ομίλους ( γεωγραφικούς ) από 8  ομάδες,  που θα αγωνιστούν σε δύο αγωνιστικούς γύρους.

Στους ομίλους μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας που συμμετέχουν οι ανδρικές ομάδες, επίσης και ομάδες από club ποδοσφαίρου, με επίπεδο αθλητών αρχάρια.

* Στους αγώνες οι αθλητές παίζουν με  δελτία A.F.C.  ( ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ)

* Δεν θα τηρηθεί βαθμολογία αγώνων, παρά μόνο θα αναγράφονται ,   η συγκομιδή των υπέρ και κατά τερμάτων.

* Υποχρεωτική συμμετοχή στους αγώνες, όλων των αθλητών που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα.

* Απεριόριστες αλλαγές, όπως στο μπάσκετ.

* Εκπρόσωποι  των σωματείων (εκ περιτροπής) θα συμμετέχουν στην επιτροπή του τουρνουά.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για την Α’ κατηγορία (ΟΜΙΛΟΙ 10 ομάδων),τρείς ηλικιακές κατηγορίες.

Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο γύρους με αγώνες εντός και εκτός έδρας,  με βαθμολογία 3-1-0. Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και του δεύτερου γύρου ,οι ομάδες θα έχουν αγωνιστεί σε 18 αγώνες.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη ,συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα είναι η πρωταθλήτρια ομάδα του τουρνουά. Αυτό ισχύει και στις τρεις ηλικίες της Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Σ’ αυτή την κατηγορία δεν θα γίνουν αγώνες κατάταξης.

Στην τελετή λήξης του Athens Football Cup θα γίνουν οι παρακάτω αγώνες.

Ο πρώτος της κατάταξης (πρωταθλητής) θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή  της  Β’ κατηγορίας του A.F.C.

Ο δεύτερος της κατάταξης (δευτεραθλητής)  θα αντιμετωπίσει τον δευτεραθλητή της  Β’ κατηγορίας του A.F.C

Ο τρίτος  της κατάταξης  θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της Γ’ κατηγορίας A.F.C.

Ο τέταρτος της κατάταξης  θα αντιμετωπίσει τον δευτεραθλητή της Γ’ κατηγορίας

Τρόπος διεξαγωγής

Για τη Β’ και Γ΄ κατηγορία, όλες τις ηλικιακές κατηγορίες

Α φάση

Οι όμιλοι των ομάδων  θα ξεκινήσουν στις 29/9/2012  και θα αποτελούνται  από δέκα ομάδες  . Θα  γίνουν δύο αγωνιστικοί  γύροι με εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Β φάση

Εφ’ όσον ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και σύμφωνα με τη τελική κατάταξη, οι ομάδες θα παίξουν αγώνες p.off και play out.

Σ’ αυτή τη φάση θα αγωνιστούν οι ομάδες από όλους τους ομίλους σύμφωνα  με τη βαθμολογική τους θέση. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν ανεξαρτήτου γεωγραφικής θέσης των ομάδων.

Οι αγώνες play off θα γίνουν για ομάδες που θα διεκδικήσουν τις προνομιούχες θέσεις.  Για ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις κατάταξης θa  γίνουν αγώνες play out.

Με την ολοκλήρωση των συμμετοχών και την οριστικοποίηση των ομίλων, θα ανακοινωθεί ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής της Β’ φάσης.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει για τα play off, να συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η έως και 4η θέση σε κάθε όμιλο. Παράλληλα στα play out οι ομάδες να σχηματίσουν ομίλους από ομάδες που τερμάτισαν από την 5η ως την 10η θέση.

Θα γίνουν (play off και play out) όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, σε διπλό αγωνιστικό γύρο.

Γ. φάση

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις προνομιούχες θέσεις στη βαθμολογία  της Β΄ φάσης (1η -2η θέση)  θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ στην  ημιτελική και τελική φάση ,εφ’ όσον είναι δύο οι όμιλοι της κατηγορίας. Σε άλλη περίπτωση θα βγεί ανακοίνωση από τη διοργανώτρια.

Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής τρόπου διεξαγωγής της κάθε φάσης του τουρνουά, αφού ενημερώσει τους υπευθύνους, εύλογο διάστημα πριν την αλλαγή.

Όσες ομάδες τερματίσουν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου σε όλους τους ομίλους θα τους δοθεί κύπελλο.

Για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στους αγώνες κατάταξης (play off) και θα τερματίσουν στις τέσσερις  πρώτες θέσεις θα τους δοθούν κύπελλα και μετάλλια για τους αθλητές

Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη Δ’ κατηγορία , νικήτρια του τουρνουά θα αναδειχθεί αυτή που θα έχει την καλύτερη συγκομιδή σε γκολ (καλύτερη επίθεση) και σε  όλες τις  ομάδες θα δοθεί κύπελλο και στους αθλητές αναμνηστικό δίπλωμα.

Σε άλλη παράγραφο αναλυτικός τρόπος διεξαγωγής play off και play out

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η εταιρεία Sporteam, με την εμπειρία των στελεχών της και την πολύχρονη ενασχόλησή της , σχετικά με την οργάνωση των τουρνουά , έχει προετοιμάσει την προκήρυξη του νέου τουρνουά ATHENS FOOTBALL CUP- ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2013.

Λάβαμε υπ’ όψιν μας, ό,τι ήταν εφαρμόσιμο στη φιλοσοφία του τουρνουά και το προσθέτουμε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε  , να γίνουν  πράξη, όλα όσα προκηρύσσουμε ,  ώστε να παραμείνει η διοργάνωση, η μεγαλύτερη που υπάρχει σε επίπεδο υποδομών, στην ΕΛΛΑΔΑ.

Ο κανονισμός του τουρνουά , έχει τυπωθεί σε ειδικό έντυπο και θα αποσταλεί στους υπεύθυνους των σωματείων.

Απαραίτητη κρίνεται η συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας, για να γίνει ενημέρωση των υπευθύνων σχετικά με το τουρνουά.

Τα έντυπα που θα πρέπει να έχει παραλάβει το σωματείο είναι:

ενημερωτικό φυλλάδιο, σχετικά με τη διοργάνωση , όπου αναφέρονται,η δομή του τουρνουά, όροι διεξαγωγής, κανονισμός τουρνουά.

αίτηση συμμετοχής για κάθε τμήμα της ομάδας.

λίστα αθλητών με τα στοιχεία τους, που θα συμμετέχουν στο τουρνουά

δήλωση συμμετοχής του σωματείου, αποδοχής των όρων του τουρνουά   και συμφωνητικό συνεργασίας.

εκτός του Νο 1 , όλα τα υπόλοιπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα επιστρέφονται στην εταιρεία για να επικυρωθεί η συμμετοχή.

3. Απαραίτητα για τη συμμετοχή τμήματος στο τουρνουά

1. η αίτηση συμμετοχής για κάθε ηλικιακό τμήμα της ομάδας.

2. η λίστα αθλητών με τα στοιχεία τους, που θα συμμετέχουν στο τουρνουά

3. η δήλωση συμμετοχής του σωματείου, αποδοχής των όρων του τουρνουά   και συμφωνητικό συνεργασίας.

4. φωτογραφία αθλητή και φωτοτυπία, πιστοποιητικού γέννησης ή ταυτότητας αθλητή.

* ομάδα που δεν προσκομίσει τα παραπάνω μέχρι την 28/9/2011 δεν θα ξεκινήσει τους αγώνες στο τουρνουά.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ATHENS FOOTBALL CUP –ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΥ

1. ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Το τουρνουά θα ξεκινήσει αγωνιστικά την 29/9/2012.

Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Σαββάτο και Κυριακή όπως προβλέπονται στο ημερολόγιο του τουρνουά. Η κανονική διάρκεια του τουρνουά είναι 22 αγωνιστικές, εκτός των επισήμων αργιών.

2. Οι ηλικίες των αθλητών  που θα συμμετέχουν στο τουρνουά είναι:

Εφηβικό         (γεν. 1995-1996-1997)        παιδικό        ( γεν. 1998-1999)

παμπαιδικό    ( γεν. 2000-2001            τζούνιορ      ( γεν. 2002-2003)

προτζούνιορ  ( γεν. 2004- 2005)        aστεράκια      (γεν. 2006- 2007)

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ αγώνων για κάθε τμήμα είναι:

Εφηβικό             δύο (2)  40’ λέπτα   και 10’ λεπτά ανάπαυλα

Παιδικό               δύο (2)  35΄λεπτά  και 10΄λεπτά ανάπαυλα

Παμπαιδικό        δύο (2) 30΄λεπτά   και 10΄λεπτά ανάπαυλα

Τζούνιορ             δύο (2) 25΄λεπτά   και 10΄λεπτά ανάπαυλα

Προτζούνιορ      δύο (2) 20΄λεπτά   και 10΄λεπτά ανάπαυλα

Αστεράκια          δύο (2) 20΄λεπτά   και 10΄λεπτά ανάπαυλα

Ισχύει για τις κατηγορίες Α-Β-Γ-Δ.

3. ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι υπεύθυνοι της  κάθε ομάδας στην αίτηση συμμετοχής δηλώνουν τα στοιχεία του γηπέδου που θα χρησιμοποιήσουν σαν έδρα. Με την αναφορά τους στην αίτηση συμμετοχής τους, δεσμεύονται ότι υπάρχει παραχωρητήριο χρήσης του γηπέδου. Όπως επίσης δεσμεύονται ότι, είναι κατάλληλο για να γίνουν αγώνες παιδικού τουρνουά και παρέχουν τα παρακάτω για την εύρυθμη τέλεση των αγώνων.

α. Αποδυτήρια ( να είναι διαθέσιμα) για χρήση από τους αθλητές, τουλάχιστον για τους  φιλοξενούμενους.

β. παραχώρηση χώρου (αίθουσα ή αποδυτήρια) για τον διαιτητή.

γ. πάγκοι αναπληρωματικών αθλητών

δ. οι είσοδοι στον αγωνιστικό χώρο να κλειδώνουν και να μην υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης ,εκτός αθλητών και διαπιστευμένων, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ε. ασφαλή στήριξη των τερμάτων, ειδικά στους αγώνες μικρών ηλικιών που τοποθετούνται εντός αγωνιστικού χώρου, στις περιοχές. Έλεγχος στήριξης υποχρεωτικά από όλους τους διαιτητές, με δικαίωμα να μην ξεκινήσει τον αγώνα.

στ’ . απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου και είναι επικίνδυνα για την τέλεση αγώνα.

Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα επιθεώρησης όλων των γηπέδων που θα γίνουν οι αγώνες του τουρνουά, ορίζουμε επόπτη ελέγχου τον διαιτητή των αγώνων.

Έτσι την πρώτη αγωνιστική της τέλεσης αγώνα σε όλα τα γήπεδα, οι διαιτητές, θα συμπληρώσουν φόρμα , που θα αναφέρει όλους τους ελέγχους που κρίνουμε απαραίτητα να γίνουν. Σε περίπτωση στην οποία γήπεδο δεν έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις ,ή χρειάζεται βελτιώσεις, θα  αναφερθεί στο έντυπο και θα δοθεί παράταση μέχρι να γίνουν οι παρεμβάσεις. Θα υπάρξει σύντομα επανέλεγχος γηπέδου. Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν προϋποθέσεις ,δεν θα ορίζονται αγώνες του τουρνουά στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Αγωνιστικός χώρος που δεν έχει τις παραπάνω προδιαγραφές χαρακτηρίζεται αντικανονικός μόνο πριν την έναρξη του αγώνα. Αρμόδιος για την απόφαση είναι ο διαιτητής ο οποίος στο φύλλο αγώνος έχει την υποχρέωση να αναγράφει τις αιτίες ακαταλληλότητας.

Η Φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να διατυπώνει σχετική ένσταση στο φύλλο αγώνος πριν την έναρξη του αγώνα και υποχρεούται να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες του διαιτητή για την τέλεση ή μη του αγώνα .Σε περίπτωση ματαίωσης διεξαγωγής ενός αγώνα λόγω αντικανονικότητας ενός γηπέδου , η γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει  όλη την αποζημίωση εξόδων του αγώνα και η επιτροπή θα ορίσει νέα έδρα του αγώνα .

Διαστάσεις γηπέδων:

ΕΦΗΒΟΙ – ΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:  τα τμήματα αγωνίζονται στα κανονικά γήπεδα, με 11 αθλητές η κάθε ομάδα.

ΤΖΟΥΝΙΟΡ: (9Χ9 αθλητές) πλάτος όλο το γήπεδο, μήκος οι γραμμές των       μεγάλων περιοχών, με μικρά τέρματα και μπάλα Νο 4.

ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ : (9Χ9 αθλητές) ισχύουν οι διαστάσεις του μήκους όπως και στην κατηγορία των τζούνιορ. Το πλάτος καθορίζεται στο μισό της απόστασης κάθε γραμμής  της μεγάλης περιοχής και της γραμμής του πλαγίου.

Οι μπάλες είναι Νο 3.

4. Ημέρες – Ωρες τέλεσης αγώνων & αναβολές

Ημέρες τέλεσης των αγώνων του τουρνουά ορίζονται κάθε Σάββατο & Κυριακή.

Οι ώρες τέλεσης κάθε αγώνα ορίζονται από τα γηπεδούχα σωματεία σύμφωνα με τις ώρες χρήσης που έχουν στην διάθεσή τους και αυτές είναι από τις 09.00 εως 20.00 (τελευταία ώρα έναρξης).

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο εως Πέμπτη 21.00 μ.μ. να έχει στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα ή φάξ , ή μήνυμα σε κινητό της εταιρείας (νούμερα τα οποία θα κοινοποιηθούν στους υπεύθυνους) για να οριστικοποιήσει το παιχνίδι με την αντίπαλη ομάδα . Οι φιλοξενούμενοι υποχρεούνται επίσης να επιβεβαιώσουν τον αγώνα τους στη διοργανώτρια .                  Σε περίπτωση που στο παραπάνω χρονικό όριο δεν έχει δοθεί ο αγώνας και δεν υπάρχει ενημέρωση στην εταιρεία  ο αγώνας δεν πραγματοποιείται (Εξαιρούνται περιπτώσεις για τις οποίες η διοργανώτρια   έχει ενημερωθεί εγκαίρως).

Σε περίπτωση που δεν βρίσκεται κοινή ώρα τέλεσης αγώνα (δεν μπορεί ο φιλοξενούμενος την ώρα που ορίζει ο γηπεδούχος) , επεμβαίνει η διοργανώτρια .    Αν και η διοργανώτρια  δεν μπορέσει να επέμβει θετικά  στο να διεξαχθεί ο αγώνας τότε δίνεται οριστική αναβολή .  Στην περίπτωση αυτή ο γηπεδούχος ορίζει εκ νέου τον αγώνα ο οποίος πρέπει να διεξαχθεί απαραίτητα εντός 15 ημερών, όπου ο φιλοξενούμενος είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί ειδάλλως ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του γηπεδούχου (3-0) .

Σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί , εντός ενός (1) μηνός , όπως ορίσει ο γηπεδούχος.

Αγώνας που δεν έληξε με υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων,

επαναορίζεται και συνεχίζεται για το υπολοιπόμενο  της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή(αριθμός τερμάτων, αθλητών, κάρτες).

Αν ομάδα παρουσιασθεί στον αγώνα με λιγότερους αθλητές (κατά τρεις λιγότερους) από τους προβλεπόμενους τότε ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με 3-0. Σε περίπτωση που ομάδα ξεκινήσει τον αγώνα  κανονικά με τους προβλεπόμενους αθλητές , και για διάφορους λόγους αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο (5 αθλητές για την κατηγορία του 11χ11, 4 αθλητές για την κατηγορία 9χ9)  τότε ο αγώνας κατοχυρώνεται στην ανυπαίτια ομάδα με 3-0.         Σε περίπτωση που ευνοεί το υπάρχον αποτέλεσμα (καλύτερο του 3-0) κατοχυρώνεται αυτό.

Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες  μείνουν με λιγότερους                           (από 7 ποδοσφαιριστές στην κατηγορία του11χ11 και 6 του 9χ9) αθλητές, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει τον αγώνα και μηδενίζονται και οι δύο ομάδες ως υπαίτιες της διακοπής.

5. Αναβολές Αγώνων

Δικαίωμα αναβολής αγώνων έχουν όλες οι ομάδες με την εξής προϋπόθεση :

Για να γίνει δεκτό από τη γραμματεία αγώνων, αίτημα αναβολής, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες. Να αποστείλουν το αίτημα με φαξ ή mail στη διοργανώτρια , όπου θα έχουν ορίσει και συμφωνήσει την ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού, εντός 15 ημερών και θα το υπογράφουν στην επιστολή προς τη γραμματεία. Στο πρόγραμμα θα αναγράφεται η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα , ή οποία αν παρέλθει και δεν έχει γίνει ο αγώνας τότε η υπαίτια ομάδα μηδενίζεται. Τον πρώτο λόγο στον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα , τον έχει η ομάδα που της ζητήθηκε η αναβολή.

6. Διαιτητές Αγώνα

1. Οι διαιτητές αγώνων ορίζονται από την διοργανώτρια και εκ περιτροπής θα     διαιτητεύουν περιοδικά όλες τις ομάδες .

2. Κάθε Παρασκευή θα γίνεται η ανακοίνωση των ονομάτων των διαιτητών (και βοηθών όπου απαιτούνται) για κάθε αγώνα στο επίσημο site της διοργανώτριας .

3. Ο διαιτητής φέρει  την επίσημη στολή του τουρνουά.

4. Ο διαιτητής ελέγχει για την καταλληλότητα γηπέδου και για τα ασφαλή μέτρα τέλεσης του αγώνα.

5. Ο διαιτητής συντάσσει  το φύλλο και οπωσδήποτε ελέγχει τα δελτία και γράφει τις συνθέσεις των ομάδων  πριν την έναρξη του αγώνα. Ταυτοπροσωπία αθλητών γίνεται μόνο εφόσον ζητηθεί και δηλωθεί με ένσταση του ενδιαφερόμενου.

6.O διαιτητής συμπληρώνει τους σκόρερ από τις σημειώσεις του και όχι κατ’ υπόδειξη προπονητών ή εφόρων.

6. Στον διαιτητή καταβάλλεται η αποζημίωση του αγώνα πριν την έναρξη αυτού.

7. Σε περίπτωση επεισοδίων ή ανάρμοστης συμπεριφοράς αθλητών , παραγόντων ή φιλάθλων ο διαιτητής διατηρεί το δικαίωμα 5λεπτης διακοπής ,κατά την οποία γίνονται συστάσεις στις ομάδες. Αν παρόλα αυτά δεν συνετιστούν οι παραπάνω προβαίνει σε οριστική διακοπή του αγώνα.

8. Σε περίπτωση που διαιτητής δεν τηρεί τα παραπάνω οι υπεύθυνοι του σωματείου οφείλουν άμεσα πριν την έναρξη του αγώνα ή κατά την διάρκεια να επικοινωνήσουν με τη διοργανώτρια  και να ενημερώσουν για τον συγκεκριμένο διαιτητή .

9. Εάν κάποιο σωματείο επιθυμεί την εξαίρεση διαιτητή καλείται να καταθέσει εγγράφως τους λόγους εξαίρεσής του από τους αγώνες .

10. Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διαθέτει χώρο για τον διαιτητή για την σύνταξη του φύλλου αγώνος και τον έλεγχο των δελτίων .

11. Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται 15-20 λεπτά στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα .

Παρατηρητής Αγώνων

Η διοργανώτρια  θα ανακοινώνει (στο site) κάθε Παρασκευή  τους αγώνες που θα παρακολουθούν εκπρόσωποί της . Επίσης, η κάθε ομάδα οφείλει πριν την έναρξη του αγώνα να ορίζει στον διαιτητή τον παρατηρητή της για τον συγκεκριμένο αγώνα . Ο διαιτητής του αγώνα πριν την έναρξη μοιράζει στους δύο (2) παρατηρητές ειδικό έντυπο παρατηρήσεων το οποίο και παραλαμβάνει συμπληρωμένο από τους παρατηρητές στο τέλος του αγώνα. Σημειώνουμε ότι ο παρατηρητής της κάθε ομάδας οφείλει να καταγράφει γεγονότα και όχι να καταθέτει κρίσεις .

8. Στολή Ομάδων

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη την διάρκεια αυτών την στολή τους η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει :

ΦΑΝΕΛΑ – ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ – ΚΑΛΤΣΕΣ –

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ – ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ

Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής τα χρώματά τους και την εναλλακτική στολή.

Οι τερματοφύλακες έχουν διαφορετικό χρώμα από όλους τους συμπαίκτες τους και οι αρχηγοί των ομάδων έχουν διακριτικό στο αριστερό τους χέρι.

9. Φύλλο Αγώνος

Για κάθε αγώνα του τουρνουά η γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να δίνει πριν την έναρξη του αγώνα τριπλότυπο  φύλλο αγώνος όπως και διπλότυπο έντυπο παρατηρητή (& καρμπόν) στον διαιτητή, έντυπα τα οποία σε πρωτότυπη μορφή θα πάρουν οι ομάδες στα έντυπα του πρωταθλήματος .

Το φύλλο αγώνος πρέπει να υπογράφεται από τους προπονητές των ομάδων πράγμα το οποίο πιστοποιεί την ορθότητα του φύλλου αγώνος.

Οι λόγοι των διαφωνιών ή των επιφυλάξεων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναγράφονται.

Το φύλλο αγώνος παραδίδεται από τον διαιτητή εντός 48 ωρών και οποιαδήποτε ένσταση αναγράφεται εντός του φύλλου αγώνος θα εξεταστεί την επομένη του 48ωρου.

Το φύλλο αγώνος αποτελεί μέσο απόδειξης τόσο για το κύρος του αγώνα όσο και για τον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα εντός 24 ωρών να κάνει συμπληρωματική έκθεση , η οποία λαμβάνεται ως φύλλο αγώνος .

10. Ωρα Προσέλευσης Ομάδας – Μπάλες

Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη :

■Να προσέρχεται στο γήπεδο αγώνα έγκαιρα πριν την έναρξή του και να είναι έτοιμη να αγωνιστεί 5 λεπτά τουλάχιστον πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.

■Να είναι εφοδιασμένη με τις μπάλες της και πριν την έναρξη του αγώνα η κάθε ομάδα να δίνει δύο (2) μπάλες στον διαιτητή του αγώνα.

Ανά κατηγορία χρησιμοποιούνται οι παρακάτω μπάλες :

ΕΦΗΒΙΚΟ – ΠΑΙΔΙΚΟ Νο 5

ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ Νο 4

ΤΖΟΥΝΙΟΡ    Νο 4

ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ  Νο 3

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ  Νο 3

11. Αποχώρηση ή αντικατάσταση ομάδας

Σε περίπτωση που αποχωρήσει ομάδα από όμιλο του τουρνουά για διαφόρους λόγους παραμένει στην βαθμολογία με την συγκομιδή των βαθμών μέχρι εκείνη την στιγμή .

Η αντικαταστάτρια ομάδα – εάν υπάρχει – συνεχίζει το πρόγραμμα από την συγκεκριμένη αγωνιστική της αποχώρησης ξεκινώντας με μηδέν (0) βαθμούς               σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή γίνει αυτό.

12. Δικαίωμα αλλαγής κατηγορίας ή ομίλου

Δικαίωμα αλλαγής κατηγορίας ή ομίλου γίνεται με αίτηση του ενδιαφερόμενου στην διοργανώτρια . Αυτό γίνεται δεκτό από την στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις σε ομίλους τους οποίους ενδιαφέρεται να ενταχθεί η ομάδα.  Σε αυτή την περίπτωση

α. ομάδα δηλώνει συμμετοχή την 4η  ή και πριν της 4ης αγωνιστικής (σε θέση ρεπό) τότε : παίζει εμβόλιμα τις αγωνιστικές που έχουν γίνει.

β. ομάδα δηλώνει συμμετοχή την 5η  αγωνιστική και μετά, αγωνίζεται χωρίς βαθμολογική συγκομιδή μέχρι το τέλος του α΄ γύρου, από την έναρξη του β’ γύρου αγωνίζεται με κανονική βαθμολογία

γ.       εάν πάρει θέση ομάδας που αποχώρησε (α΄γύρος) :  από την αγωνιστική που εντάσσεται στον όμιλο αρχίζει η βαθμολογία της ξεκινώντας με μηδέν (0) βαθμούς (δεν παίρνει τους βαθμούς της ομάδας που αποχώρησε)

δ. σε περίπτωση που ομάδα ενδιαφέρεται να μπει σε όμιλο κατά την διάρκεια του 2ου γύρου εάν είναι πριν την 3η  αγωνιστική παίζει τους αγώνες του 2ου γύρου εμβόλιμες με βαθμολογία.  Μετά την 3η Αγωνιστική ακολουθεί αν θέλει το πρόγραμμα σε αγώνες φιλικούς.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ στην τελική βαθμολογία¨

Για Ομάδα που μπήκε εμβόλιμα και στον πρώτο γύρο είχε αγωνιστεί  η ομάδα που αντικατέστησε.

Το   παιχνίδι του α’ γύρου που είχε γίνει με την ομάδα που αποχώρησε, κατοχυρώνεται με 3-0 υπέρ της ομάδας ,που συμμετείχε κανονικά στο τουρνουά. Δεν ισχύει το αποτέλεσμα του αγώνα του Α’ γύρου  παρ’ ότι οι βαθμοί έχουν κατοχυρωθεί στη βαθμολογία.

13. Δελτίο Ατομικών Στοιχείων Ποδοσφαιριστή-  Δελτίο πιστοποίησης προπονητή

Όλες οι ομάδες στους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή :

α. Δελτίο ποδοσφαιριστή που θα εκδώσει η διοργανώτρια

β. Κατάσταση υγείας αθλητών σφραγισμένη και θεωρημένη μέχρι 30/09/2012    ή ατομική βεβαίωση γιατρού για κάθε αθλητή (ισχύει η βεβαίωση γιατρού για ένα χρόνο). Ένσταση για το παραπάνω (χρονική διάρκεια ή λήξη  βεβαίωσης) δεν γίνεται δεκτή κατά του αποτελέσματος του αγώνα.

γ.  δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή προπονητών της ομάδας.(όσοι δεν έχουν εκδώσει το δελτίο από την Ένωση, θα πρέπει να προσκομίσουν φωτογραφία για να εκδοθεί ειδικό δελτίο πιστοποίησης, ως υπεύθυνος τμήματος ομάδας που συμμετέχει στο τουρνουά, από τη διοργανώτρια).

Σε περίπτωση που ομάδα δεν προσκομίσει τα δελτία A.F.C.

(παρ. α) χάνει τον αγώνα με 3-0 .

Σε περίπτωση που ομάδα δεν έχει τις καταστάσεις υγείας αθλητών (παρ. β.)   (μία φορά μπορεί να συμβεί αυτό) μπορεί να παίξει με ευθύνη σωματείου (επισυναπτόμενη του Φ.Α. υπεύθυνη δήλωση)  υπογράφοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να συμμετέχουν οι αθλητές του στον συγκεκριμένο αγώνα, αναγράφοντάς το στο φύλλο αγώνα.  Ο υπεύθυνος της ομάδας αναλαμβάνει να αποστείλει  την κατάσταση υγείας των αθλητών στα γραφεία της εταιρείας εντός πέντε ημερών.

Στην περίπτωση αθλητή ή αθλητών που δεν έχουν προσκομίσει τα δελτία υγείας,     δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αν για όλη την ομάδα δεν έχει προσκομιστεί ομαδική κατάσταση τότε μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα και στον αγώνα που έπαιξε με ευθύνη σωματείου.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων εκτός των δελτίων που θα προσκομίζουν στο διαιτητή για την έναρξη του αγώνα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τα πιστοποιητικά γέννησης ή ταυτότητες των αθλητών σε περίπτωση ταυτοπροσωπίας. Σε περίπτωση που δεν τα έχουν και γίνει ένσταση τότε αυτόματα γίνετε δεκτή ή ένσταση.

Λίστες αθλητών με τα στοιχεία ταυτότητας , Αριθμού δελτίου ή πιστοποιητικών έχουν προσκομιστεί στην διοργανώτρια με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής στο τουρνουά και έχει εκδοθεί δελτίο αθλητή με αύξοντα αριθμό για την συμμετοχή του στο τουρνουά.

Ο διαιτητής, οφείλει τυχόν ελλείψεις δικαιολογητικών να τις σημειώνει στην οικεία στήλη του Φ.Α.

Ο έλεγχος γίνεται από το διαιτητή, υποχρεωτικά πριν την έναρξη των αγώνων, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων και η συμπλήρωση του Φ.Α.

Ο διαιτητής κρατάει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. από τους εκπροσώπους, διάστημα στο οποίο μπορεί να ζητηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας (μετά το κλείσιμο του Φ.Α. δεν γίνεται δεκτό αίτημα ταυτοπροσωπίας).

Οι εκπρόσωποι των ομάδων, αναφέρουν στο φύλλο αγώνα ή μέσω επικοινωνίας  στη διοργανώτρια, την  περίπτωση που ο διαιτητής δεν εφαρμόσει τους ελέγχους που είναι στην αρμοδιότητά του για την τέλεση του αγώνα.

Στην περίπτωση αυτή το αρμόδιο όργανο τιμωρεί τον διαιτητή με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων του τουρνουά για ένα μήνα.

14. Βαθμολογική κατάταξη ομάδων- ισοβαθμίες.

Στους αγώνες του τουρνουά οι αγωνιζόμενες ομάδες, βαθμολογούνται σε περίπτωση νίκης με τρεις βαθμούς, σε ισοπαλία με ένα βαθμό, και σε ήττα με μηδέν βαθμούς.

Τηρείται κανονικά βαθμολογικός πίνακας σύμφωνα με τα αποτελέσματα αγώνων που επικυρώνονται από το Φ.Α. που προσκομίζει υπογεγραμμένο ο διαιτητής στη διοργανώτρια.

Οι ομάδες κατατάσσονται στο βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκεντρώνει η καθεμιά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπάρχει βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μια στους μεταξύ τους αγώνες (αυτή με τους περισσότερους λαμβάνει καλύτερη θέση από τις άλλες στη βαθμολογική κατάταξη).

Αν προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε φτιάχνεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αν προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε φτιάχνεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά..

Αν προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε φτιάχνεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση, σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Αν και μετά από όλες τις διαδικασίες προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε καλούνται οι ομάδες σε ουδέτερο γήπεδο για κανονικό αγώνα μπαράζ, που σε περίπτωση ισοπαλίας θα χτυπηθούν πέναλτυ (κανονική διαδικασία).

Η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα τέρματα στη διαδικασία, είναι η νικήτρια.

Δικαίωμα να χτυπήσουν πέναλτυ , έχουν όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κατά τη λήξη του αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα τελειώσει με μεγαλύτερο αριθμό αθλητών τον αγώνα, από την αντίπαλη ομάδα, μειώνει τον αριθμό των αθλητών της, ώστε να εξισωθεί μα την αντίπαλο (ενημέρωση διαιτητή).Στη διαδικασία των πέναλτυ είτε σε αγώνα μπαράζ, είτε σε αγώνες νοκ αουτ ,την περίοδο play off-play out ισχύει αυστηρά ότι προβλέπει ο κανονισμός διαιτησίας που ισχύει και για τα Εθνικά ή ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

15. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες για τους παρακάτω αποκλειστικά λόγους.

α. αντικανονικότητα γηπέδου ( μη τήρηση των κριτηρίων που αναφέρουμε σε άλλη παράγραφο). Γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα και δεν υπάρχει βαθμολογική τιμωρία ή κατοχύρωση αγώνα υπέρ της φιλοξενούμενης. Αναβάλλεται ο αγώνας και επανορίζεται.

β. για αντικανονική διακοπή αγώνα που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετα με τον παρόντα κανονισμό απόφαση του διαιτητή.

γ. για αντικανονική συμμετοχή αθλητή που υποχρεωτικά πρέπει να κατονομάζεται.  Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει ακριβώς να αναφέρονται οι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση. Η ένσταση μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που είναι δηλωμένος στο Φ.Α.

δ. για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή που πρέπει υποχρεωτικά να κατονομάζεται.

Οι ενστάσεις καταχωρούνται στην οικεία στήλη στο Φ.Α. από τους υπευθύνους του σωματείου που ενίστανται πριν την έναρξη ή και στο τέλος του αγώνα πριν την υπογραφή του Φ.Α. με την προϋπόθεση ότι ο διαιτητής θα έχει ειδοποιηθεί –μέσα στον αγωνιστικό χώρο- από τον υπεύθυνο του σωματείου , μέχρι το τέλος του αγώνα. Στην περίπτωση πλαστοπροσωπίας ο διαιτητής ειδοποιεί τον ή τους αθλητές για τους οποίους έχει γίνει η ένσταση να μην φύγουν από το γήπεδο, μέχρι να συγκεντρώσει και καταχωρήσει στο Φ.Α. τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν το αρμόδιο όργανο στην εκδίκαση της ένστασης (στοιχεία ταυτότητας , χαρακτηριστικά αθλητή , δείγμα υπογραφής).Επίσης ο  διαιτητής έχει υποχρέωση να κρατήσει το δελτίο υγείας αθλητή ή κατάσταση και δελτίο αθλητικής ιδιότητας ή πιστοποιητικό γέννησης του αθλητή.

Η άρνηση του αθλητή ή των παραγόντων της ομάδας για την παραπάνω διαδικασία, θεωρείται ως ομολογία του ιδίου και της ομάδας για τη διάπραξη του παραπτώματος, πράγμα το οποίο αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

Εκδίκαση Ενστάσεων

Η εκδίκαση όλων των ενστάσεων θα γίνεται  από  την πενταμελή επιτροπή, που θα οριστεί και τη διοργανώτρια. Η επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε  Πέμπτη       και απαραίτητα θα πρέπει να ανακοινώνει την ίδια μέρα την απόφαση.

Δικαίωμα έφεσης ,  η κάθε ομάδα έχει μία μόνο φορά στη συγκεκριμένη απόφαση, και  το αποτέλεσμα θα είναι τελεσίδικο..

16. ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Κύπελλα στις ομάδες που σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου είχαν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στον όμιλο τους (δεν ισχύει στην Δ’ κατηγορία).

Κύπελλο στις τέσσερις πρώτες ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία που θα συμμετέχουν στους ημιτελικούς μετά τη διαδικασία των play off.

Μετάλλια στους αθλητές των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετέχουν στην ημιτελική φάση μετά τα play off.

Κύπελλο σε όλες τις ομάδες και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους αθλητές της Δ’ Κατηγορίας.

Τιμητικές πλακέτες διάκρισης , στους πρώτους σκόρερς σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Τιμητικές πλακέτες διάκρισης , στους διακριθέντες (M.V.P.) αθλητές, σε κάθε τελικό, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

17. ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εφαρμογή του ΚΑΠ σε όλες τις παραγράφους του εκτός των παρακάτω ειδικών κανονισμών που  θα εφαρμόσουμε στο τουρνουά.

Ειδικοί κανόνες τουρνουά    που αντικαθιστούν οποιαδήποτε σχετική αναφορά τους στον Κ.Α.Π.

Οι κίτρινες κάρτες ισχύουν μόνο στο συγκεκριμένο αγώνα  δεν προσμετρούνται για ποινή ή αθροίζονται σε ειδικό πίνακα για ποινή αθλητή.

Αθλητής που θα αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες δεν τιμωρείται για επόμενο αγώνα, συμμετέχει κανονικά στον επόμενο.

Αθλητής που αποβάλλεται (κόκκινη κάρτα) για αντικανονικό τρόπο παιχνιδιού δεν τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού από επόμενα παιχνίδια. Σε περίπτωση αντιαθλητικού τρόπου  ή συμπεριφοράς αθλητή, η οτιδήποτε επιφέρει την αποβολή του κατά την άποψη του διαιτητή που δεν αρμόζει σε παιδί-αθλητή, αυτό θα επιφέρει τιμωρία που θα ισχύει για επόμενους αγώνες. Η ποινή θα ανακοινώνεται από την επιτροπή και θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα του επόμενου αγώνα της ομάδας του αθλητή, ώστε να υπενθυμίζεται η μη συμμετοχή του αθλητή.

Σε περίπτωση που αθλητής υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα για δεύτερη φορά (δεν ισχύει η τιμωρία του, για αθλητικό παράπτωμα), η τιμωρία του μπορεί να είναι και αποβολή από τη διοργάνωση, δικαίωμα που έχει η πειθαρχική επιτροπή του τουρνουά.

Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας αθλητή, πράγμα που θα αποδεικνύεται από βάσιμα στοιχεία και όχι υποψίες, τότε αποβάλλεται το τμήμα του συλλόγου από το τουρνουά, χωρίς έφεση κατά της απόφασης και ο αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει έως το τέλος του τουρνουά σε κανένα άλλο τμήμα του συλλόγου του σε άλλη κατηγορία.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα σε προγραμματισμένο (τσεκαρισμένο) αγώνα δεν προσέλθει χωρίς να ειδοποιήσει (κανονική περίοδο)  χάνει τον αγώνα  με 3-0 και αφαιρείται μείον ένας βαθμός από τη συνολική βαθμολογία του.

Εάν επαναληφθεί και δεύτερη φορά αυτόματα αποβάλλεται από το τουρνουά. Η ομάδα που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου καταβάλλει κανονικά την αποζημίωση οδοιπορικών (γιατρού και διαιτητή).

Η ομάδα που θα κριθεί υπαίτια βίαιων πράξεων, θα  τιμωρείται με τον οριστικό αποκλεισμό της από το τουρνουά ,σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής τουρνουά.

δεν επιτρέπεται ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται ταυτόχρονα σε δύο συλλόγους,   σ’ αυτή τη περίπτωση τιμωρείται με αποκλεισμό έως τέλος της περιόδου ο ποδοσφαιριστής, Τιμωρείται και η ομάδα με μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι που έγινε η ένσταση.

Αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσκομίσουν το  διαβατήριο τους (πρωτότυπο), ή πιστοποιητικό γέννησης μεταφρασμένο από το προξενείο της χώρας του, ή φωτοτυπία πιστοποιητικού γέννησης για την  έκδοση του δελτίου

18.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Για δεύτερη χρονιά  φέτος θα συγκροτηθεί , επιτροπή τουρνουά, η οποία θα αποτελείται από 9 άτομα.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει και θα αποφασίζει για θέματα τα οποία θα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά, την επίλυση τυχόν προβλημάτων και την υλοποίηση νέων ιδεών βελτίωσής του.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τρία μέλη της διοργανώτριας και τα υπόλοιπα μέλη θα είναι εκπρόσωποι σωματείων οι οποίοι κάθε δίμηνο θα αλλάζουν.

Στην επιτροπή θα δοθούν αρμοδιότητες ελέγχων , όπως πειθαρχικοί, έλεγχος γηπέδων, τήρησης των όρων προκήρυξης κ.λ.π.

Sport team : διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων

Μεσολογγίου 32- άλιμος  – τηλ. 210 9946964 – φαξ 210 9910439

www.sportteam.gr, teamsporteam@gmail.com

Πηγή: ourboys.gr

Σχόλια