Δυναμικό ξεκίνημα χρονιάς για τις Arsenal Soccer Schools

Προπονητικό camp ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών και Προπονητικό σεμινάριο

Το δεύτερο ραντεβού της χρονιάς για τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των Arsenal Soccer Schools θα διεξαχθεί το τριήμερο από Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Athletic Football Center (AFC) στο Χαλάνδρι που αποτελεί μέλος του δικτύου των σχολών από το 2010.

Το πρόγραμμα Advanced Development αφορά ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη από 1999 έως 2005 και τερματοφύλακες από 1998 έως 2007 αντίστοιχα. Είναι ένα ολοκληρωμένο ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σε συνεχή βάση συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με την καθοδήγηση του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, Τon De Hoop καθώς και του Λάκη Παπαιωάννου, Τεχνικού Διευθυντή των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα.  Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννηση τους. Το προπονητικό  πρόγραμμα χωρίζεται σε ετήσιους προπονητικούς κύκλους και οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό λαμβάνουν μέρος σε 4 προπονητικά camp και  ένα τουρνουά κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν.

Ο Χρήστος Αλμπάνης με τη φανέλα της Χερενφέν

Τη ποδοσφαιρική χρονιά 2014-15  ο Χρήστος Αλμπάνης από τη σχολή της Λειβαδιάς αξιολογήθηκε μέσα από το Advanced Development Program από τους scout της Χέρενφεν και εν συνεχεία κλήθηκε για δοκιμαστικό στην Ολλανδία τον περασμένο Μάιο, το οποίο και πέρασε με επιτυχία παίρνοντας μεταγραφή στην Ολλανδική ομάδα όπου και θα αγωνίζεται για τα επόμενα 3 χρόνια.

Άλλα δύο μέλη του περσινού προγράμματος, ο Θεόδωρος Λουκάς και ο Ηλίας Ηλιάδης, επιλέχθηκαν από ΑΕΚ και Παναθηναικό αντίστοιχα.

Την επιμέλεια του προγράμματος για τους τερματοφύλακες έχει ο Hennie Ardesch, καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ολλανδία (με θητεία τόσο στην Ολλανδική ομοσπονδία όσο και στην FC Twente) και συνεργάτης των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Την προηγούμενη χρονιά, 3 τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Χαλκίδης μεταπήδησε στον Παναθηναικό, ο Φώτης Σταματόπουλος στον Ολυμπιακό και ο Αντώνης Κουβέλης στον Πανιώνιο.

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Arsenal Soccer Schools

Kieron Lewis κατά τη διάρκεια του προπονητικού σεμιναρίου

Η πρώτη συνάντηση των επίλεκτων αθλητών του Advanced Development Program για τη σεζόν 2015-16  έλαβε χώρα στο δημοτικό γήπεδο Γλυφάδας το τετραήμερο από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Εκεί 85 επίλεκτοι ποδοσφαιριστες σε όλες τις ηλικίες προπονήθηκαν και αξιολογήθηκαν  κάτω από τις οδηγίες της έμπειρης προπονητικής ομάδας αφήνοντας άριστες εντυπώσεις τόσο για το παικτικό τους επίπεδο όσο και για τον βαθμό ετοιμότητας τους παρότι συναντήθηκαν στην αρχή της χρονιάς έχοντας λίγες προπονήσεις στις σχολές τους.

Ξεχωριστή νότα στο camp έδωσαν με την παρουσία τους 9 ποδοσφαιρίστριες που προέρχονταν από τις σχολές ποδοσφαίρου αλλά και από την Α.Ε Γλυφάδας και τον Π.Α.Σ Ροδιάς Ξυλόκαστρου δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού.

Οι σχολές ποδοσφαίρου τις Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο διανύουν το 10 χρόνο λειτουργίας τους γεγονός που τις καθιστά τον μακροβιότερο και παλαιότερο συνεργάτη εκτός Αγγλίας του συλλόγου από το Βόρειο Λονδίνο. Κύριος στόχος τους ειναι τα νεαρά φιντανάκια του ποδοσφαίρου να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους, να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τέλος να αναδείξουν το ταλέντο τους γνωρίζοντας τον πρωταθλητισμό.

Το πρόγραμμα των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal ακολουθεί τις ίδιες αρχές με τις οποίες προπονείται και αγωνίζεται η πρώτη ομάδα της Arsenal FC. Η Άρσεναλ στην προπονητική της φιλοσοφία έχει πρώτιστο στόχο την ατομική τεχνική βελτίωση του κάθε παιδιού που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ποδοσφαιρική του εξέλιξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση και συνεχής επιμόρφωση των ίδιων των προπονητών των σχολών κάτι στο οποίο δίνεται μεγάλο βάρος από τις Arsenal Soccer Schools.

Έτσι διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για τους  προπονητές των σχολών σε Ελλάδα και Κύπρο. Το τελευταίο διεξήχθη 4 με 6 Σεπτεμβρίου στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Arsenal Soccer Schools στη Νέα Κηφισιά παρουσία 40 προπονητών από τις 17 σχολές στις δύο χώρες.

Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Kieron Lewis, Τεχνικός διευθυντής των Arsenal Soccer Schools παγκοσμίως, και μέλος του προπονητικού team της ακαδημίας του συλλόγου στο Λονδίνο ο οποίος επιμόρφωσε τους προπονητές σε διάφορες πτυχές της φιλοσοφίας του “PLAY THE ARSENAL WAY” που είναι και το σύνθημα των σχολών.

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Arsenal Soccer Schools κ. Kieron Lewis με αθλήτριες που συμμετείχαν στο Advanced Development camp

……Ο Τεχνικός Διευθυντής των Arsenal Soccer Schools κ. Kieron Lewis με τους προπονητές των σχολών στο προπονητικό σεμινάριο

Σχόλια