Αρχιπροπονητής στην Ακαδημία του Παναθηναικού, ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ

Η ακαδημία του Παναθηναϊκού ενισχύεται, καθώς ο Νίκος Νταμπίζας επέλεξε τον Δανό Γέσπερ Φρέντμπεργκ σε ρόλο αρχιπροπονητή, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στην Ομόνοια.

Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, από την αποχώρηση του Θοδωρή Ελευθεριάδη, είχε μείνει κενό το πόστο του αρχιπροπονητή της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Αυτό έρχεται να καλυφθεί με τον 37χρονο Δανό προπονητή, Γέσπερ Φρέντμπεργκ, με τον οποίο ο Νίκος Νταμπίζας είχε συνεργαστεί και στην Ομόνοια. Συγκεκριμένα το 2016 τον είχε επιλέξει για το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας του Κυπριακού συλλόγου στην οποία παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του Νταμπίζα, ενώ έχει διατελέσει και πρώτος προπονητής της ομάδας της Ομόνοιας.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εδώ και ένα μήνα είχε βάλει στο στόχαστρο του τον Δανό και του έκανε πρόταση να αναλάβει ρόλο στο τριφύλλι ενώ και ο Τάκης Φύσσας μάζεψε και αυτός αρκετά καλές πληροφορίες για το βιογραφικό του και έτσι ο Δανός από την Πέμπτη εντάχθηκε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.

Η συνεργασία το πρώτο διάστημα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναλάβει χρέη αρχιπροπονητή της Ακαδημίας.

Ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Pro. Πριν την Ομόνοια από την οποία προσλήφθηκε το 2016 εργαζόταν στην “Double Pass”, εταιρία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και κύρια με τα πρωταθλήματα της Premier League, Bundesliga, J-League, MLS και Βελγίου, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Προηγουμένως είχε εργαστεί ως Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Άαρχους, στην οποία διετέλεσε επίσης πρώτος προπονητής, βοηθός προπονητής, όπως και προπονητής της εφηβικής ομάδας. Για πρώτη φορά ως προπονητής είχε εργαστεί το 2006, όταν για τέσσερα χρόνια ήταν στέλεχος του προπονητικού επιτελείου της Μπρόντμπι, ενώ παράλληλα δούλεψε και για ένα χρόνο ως προπονητής της U17 του συλλόγου της Δανίας.

Διετέλεσε και αναλυτής/σκάουτερ αντιπάλου, στην Έσμπιεργκ. Ήταν και κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-17 μέλος του προπονητικού επιτελείου της πρώτης ομάδας της Ομόνοιας, δίπλα στον υπηρεσιακό προπονητή, Άκη Ιωακείμ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ

Οι ενισχύσεις για την ακαδημία όμως και την καλύτερη λειτουργία της ακαδημίας του Παναθηναϊκού δεν σταματούν εκεί καθώς από την προσεχή εβδομάδα ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει και πάλι παιδοψυχολόγο. Μια θέση η οποία είχε μείνει κενή εδώ και ενάμιση χρόνο και από την απομάκρυνση της κ. Ψυχουντάκη. Από εδώ και πέρα όμως ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει συνεργασία με παιδοψυχολόγο που έχει ειδικότητα στην αθλητική ψυχολογία.

Σχόλια