ΑΠΟΕΛ : Γκολ στο πιάτο!

Μια εξαιρετική έκδοση βιβλίου με τον τίτλο «Γκολ στο πιάτο!» κυκλοφόρησε εδώ και λίγες εβδομάδες με πρωτοβουλία του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών του δημοτικού και του γυμνασίου για τα σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Τα στοιχεία αναφορικά με την παιδική παχυσαρκία στην Κύπρο είναι περισσότερο από ανησυχητικά αφού σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα που έγινε το 20% των παιδιών είναι παχύσαρκα.

Αυτό ήταν που οδήγησε τον Μάριο Γεωργίου και την Νικολέτα Μιχαηλίδου στην έκδοση του πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίου μέσω του οποίου με τον πιο δημιουργικό τρόπο τα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για τις σωστές διατροφικές επιλογές που θα πρέπει να έχουν. Και αυτό γιατί στο βιβλίο καταγράφονται τα αγαπημένα γεύματα των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.

Ρύζι, φασόλια και βοδινό κρέας είναι για παράδειγμα το αγαπημένο φαγητό του Αλμέιδα το οποίο όμως πρέπει να το μαγειρέψει η μητέρα του, ενώ ο βιονικός Πουρσαϊτίδης προτιμά το κοτόπουλο με πατάτες και αρακά στο φούρνο της γυναίκας του.

Σημαντική ενότητα είναι και τα διατροφικά tips που καταγραφεί η Νικολέτα Μιχαηλίδου που είναι και η διατροφολόγος του ΑΠΟΕΛ αφού υπάρχουν επιλογές για υγιεινά σνακς για το σχολείο και το απόγευμα όπως επίσης και οι καλύτερες επιλογές όταν πάμε έξω για φαγητό. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι συστήνετε να είμαστε προσεκτικοί στους μεζέδες, στα λουκάνικα και τις πατάτες τηγανητές!

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από το Orange Shop στην Κύπρο, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι θα διανεμηθεί και στα γυμνάσια.

Σχόλια