Από τον Μαγνησιακό στον ΠΑΟΚ ο 16χρονος Γ. Μπάλλας – Ανακοινώθηκε η μεταγραφή του

Ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Μαγνησίας, ο Γιώργος Μπάλλας ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΠΑΟΚ.

Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Μαγνησιακού Κώστα Γκουγκουλιά, τον προπονητή Βασίλη Πανόπουλο και τον νομικό σύμβουλο του βολιώτικου συλλόγου Γιάννη Καραγκιόζο βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του «Δικεφάλου του βορρά» και εκεί ολοκληρώθηκε η συμφωνία.

Μία συμφωνία που δεν αφορά μόνο την μεταγραφή του νεαρού, αλλά τη γενικότερη συνεργασία μεταξύ Μαγνησιακού και ΠΑΟΚ.

Για την μεταγραφή του Γιώργου Μπάλλα στον ΠΑΟΚ, ο Μαγνησιακός εξέδωσε το κάτωθι δελτίο Τύπου:

«Ο Α.Σ. Βόλου «Μαγνησιακός» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του Γιώργου Μπάλλα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία κλείστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων των δύο συλλόγων. Η διοίκηση του Μαγνησιακού εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίηση της, για την επίτευξη αυτής της μεταγραφής, το τυπικό μέρος της οποίας θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οπότε θα μπουν και οι υπογραφές
Ο Γιώργος Μπάλλας ανήκει ήδη στο δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θεωρείται από τους πολύ σημαντικούς και ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, πάνω στους οποίους θα επενδύσει ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Μπάλλας γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 2001 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έφτασε να μεταγραφεί σε μια από τις κορυφαίες ΠΑΕ της χώρας.

Στην περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα του Μαγνησιακού, έχοντας συμμετοχή σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα της Β τοπικής κατηγορίας, μια στο Κύπελλο ΕΠΣΘ και πέτυχε 11 γκολ. Ο Γιώργος Μπάλλας υπήρξε βασικό στέλεχος όλων των τμημάτων των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Θεσσαλίας με την οποία την περίοδο που ολοκληρώθηκε πέτυχε τρία τέρματα. Διακρίνεται για την ποδοσφαιρική ευφυΐα του, την ταχύτητά του και την άνεση στα τελειώματα. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και περιφερειακά έξω από την περιοχή».

«Να δικαιώσω αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου»
Ο ίδιος ο Γιώργος Μπάλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ πάρα πολύ την ομάδα του Μαγνησιακού, η οποία μου έδωσε όλα τα φόντα να φτάσω σε ένα τέτοιο υψηλό αθλητικό επίπεδο, ώστε να μπορώ να διεκδικήσω τη μεταγραφή μου σε μία τεράστια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα αυτό, έπαιξε ο προπονητής της ομάδας κ. Βασίλης Πανόπουλος, ο οποίος με βοήθησε να εξελιχθώ και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, όπως ευχαριστώ και τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κωνσταντίνο Γκουγκουλιά, που βρέθηκε δίπλα μου ως την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή. Φυσικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου, η οποία περισσότερο από όλους στήριξε την προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω να δικαιώσω όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου, στην μεγάλη προσπάθεια να αγγίξω το όνειρό μου».

Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής ακολούθησε πολύωρη συζήτηση μέσα από την οποία τέθηκαν οι βάσεις πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων. Οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών έδωσαν τα χέρια, γεγονός που σήμανε την ουσιαστική έναρξη της συνεργασίας, που αρχικά θα είναι σε επίπεδο ακαδημιών Μαγνησιακού – ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλα τα δυνατά επίπεδα.

Παρόντες από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο Διευθυντής Ακαδημιών Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ο Εκπρόσωπος Νομικού Τμήματος της ΠΑΕ Κώστας Φωτιάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Κυριάκος Κυριάκος κι ο υπεύθυνος προγραμματισμού ακαδημιών ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Αβραμίδης.

Ο Μαγνησιακός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της διοίκησης κ. Κώστα Γκουγκουλιά, τον προπονητή κ. Βασίλη Πανόπουλο και το νομικό σύμβουλο της ομάδας Γιάννη Καραγκιόζο ο οποίος επεξεργάστηκε με τον αντίστοιχο εκπρόσωπο του νομικού τμήματος του ΠΑΟΚ τα επιμέρους νομικά θέματα.

Συνεργασία υπήρξε σε τεχνικά επίπεδο με τον υπεύθυνο των ακαδημιών Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου και τον υπεύθυνο σκάουτινγκ μικρών ηλικιών Γιάννη Αβραμίδη.

Το προσεχές Σάββατο θα υπάρξει νέα συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο και πάλι στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετέχει ο πρόεδρος του Μαγνησιακού Κώστας Γκουγκουλιάς, ο διευθυντής ακαδημιών του Μαγνησιακού Δημήτρης Δεβρίκης και ο υπεύθυνος προγραμματισμού ακαδημιών ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Αβραμίδης. Επίσης, εντός της επόμενης εβδομάδας έχουν δρομολογηθεί άλλες δυο συναντήσεις, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος για την υλοποίηση του κοινού οράματος των δύο ομάδων.

Η διοίκηση του Μαγνησιακού και ο πρόεδρος εμφανίζονται ικανοποιημένοι αφενός για την επίτευξη της μεταγραφής ενός αθλητή που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου, ο οποίος ανεβαίνει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας και φυσικά για την εγκαινίαση αυτής της σπουδαίας και γεμάτη προοπτικές συνεργασία, μεταξύ του Μαγνησιακού και του ΠΑΟΚ.

Από e-thessalia.gr

Σχόλια