Ανταλλαγή απόψεων των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και της Σπόρτινγκ

Στο πλαίσιο του αγώνα του Youth League ανάμεσα στη Σπόρτινγκ και στον Ολυμπιακό στη Λισαβόνα οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών των δυο συλλόγων είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και ν’ ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα οργάνωσης και φιλοσοφίας. 

Ο Ολυμπιακός, που επενδύει κάθε χρόνο και περισσότερα χρήματα στην Ακαδημία του και διαθέτει την καλύτερη στην Ελλάδα έχει αποκτήσει τα τελευταία επτά χρόνια ευρωπαϊκό προφίλ και είναι ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες Ακαδημίας στη Γηραιά Ήπειρο. 

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την άλλη διαθέτει αποδεδειγμένα ίσως την καλύτερη Ακαδημία στον κόσμο και μόνο το γεγονός ότι 8 από τους 11 παίκτες που ήταν στο βασικό σχήμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας στον τελικό του Euro έχουν ξεκινήσει από την Ακαδημία της αποδεικνύει την αξία της.

Η Ακαδημία της Σπόρτινκ έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Φίγκο, ο Φούτρε, ο Κουαρέσμα, ο Νάνι οι οποίοι έχουν κερδίσει τα πάντα στην καριέρα τους.

Τα στελέχη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο Διευθυντής Κυριάκος Καραταϊδης και ο Τεχνικός Διευθυντής Νίκος Τοπολιάτης με αφορμή το παιχνίδι του Youth League είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Προπονητικό Κέντρο της Σπόρτινγκ και να μάθουν τα “μυστικά” της επιτυχίας της.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα στελέχη του Ολυμπιακού είχαν συζητήσεις με τον Technical Director Luis Martins, τον Director of International Scouting Luis Branco. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας των δυο Ακαδημιών και φυσικά το κομμάτι του Scouting στο οποίο η Σπόρτινγκ έχει πολύ υψηλή βαθμολογία παγκοσμίως.

Επίσης ενημερώθηκαν για την σπουδαία ιστορία του Aurelio Pereira που είναι ο “σοφός” της Σπόρτινγκ και αν και είναι 70 ετών συνεχίζει να δουλεύει στην Ακαδημία και να καθοδηγεί τους πάντες. Οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ έκαναν και ιδιαίτερη αναφορά στις συζητήσεις στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο ο οποίος έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην Ακαδημία και έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της.

Μετά τον αγώνα των δυο ομάδων η Σπόρτινγκ δεξιώθηκε την αποστολή του Ολυμπιακού και κατά την διάρκεια του γεύματος ο Διευθυντής της Ακαδημίας Κυριάκος Καραταϊδης με τον ομότιτλο του Nirgilio Lopes αντάλλαξαν φανέλες και δώρα.

Ο κ. Καραταϊδης δήλωσε σχετικά: “Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Σπόρτινγκ για την άριστη φιλοξενία. Μας αγκάλιασαν και μας άνοιξαν το σπίτι τους. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας τους που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Ο Ολυμπιακός έχει όραμα και πλάνο στην Ακαδημία και μια ισχυρή διοίκηση η οποία θέλει η Ακαδημία  να είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Κάθε λαός έχει την δική του φιλοσοφία και την δική του αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με την Σπόρτινγκ. Όπως ενημερωθήκαμε η ομοσπονδία της Πορτογαλίας έχει θέσει συγκεκριμένους κανόνες για την λειτουργία των Ακαδημιών και τις ενισχύει και οικονομικά. Είναι τελείως διαφορετικός τρόπος λειτουργίας των Ακαδημιών στην Πορτογαλία απ’ ότι στην Ελλάδα. Σε θέματα πάντως εγκαταστάσεων και οργάνωσης Ακαδημίας δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι ιδιαίτερο από τη Σπόρτινγκ. Τους ευχαριστούμε και πάλι για όλα και όπως τους είπαμε τους περιμένουμε και στην χώρα μας”.

Σχόλια