Η Αγγλία που στα προκριματικά λίγο έλειψε να αποκλεισθεί από την Εθνική μας, ήταν η νικήτρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου U20. Οι 98άρηδες Βρετανοί νίκησαν 1-0 στον τελικό τη Βενεζουέλα και στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, στη Νότια Κορέα.
Πέρασαν 51 χρόνια. Το 1966 η Αγγλία κατέκτησε το Μουντιάλ. Από τότε μέχρι σήμερα ουδέποτε οι Βρετανοί είχαν πετύχει κάτι ανάλογο, σε εθνικό επίπεδο.
Την Κυριακή (11/6) η ομάδα U20 στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στη διοργάνωση που έγινε στη Νότια Κορέα.
Η ομάδα του Πολ Σίμπσον τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη της Βενεζουέλας και χάρη στο γκολ (35′) του Dominic Calvert-Lewin, του επιθετικού της Έβερτον, ήρθε η νίκη με 1-0 και η κατάκτηση του τροπαίου. Ήρωας για τους Άγγλους ο γκολκίπερ Freddie Woodman, της Κιλμάρνοκ, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Πενιαράντα στο 74′.
Οι Άγγλοι είχαν διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Ολλανδού διαιτητή Bjorn Kuipers να υποδείξει την εσχάτη των ποινών (είχε ανατρέψει ο Κλαρκ – Σόλτερ τον Πενιαράντα) και έγινε εφαρμογή του video technology.
Για να φτάσει μέχρι τον τελικό η Αγγλία, άφησε πίσω της την Αργεντινή, τη Νότια Κορέα, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό και την Ιταλία. Και να φανταστεί κανείς ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, με παίκτες όπως οι Χάρι Κέιν, Έρικ Ντάιερ,, Τζον Στόουνς και Ρος Μπάρκλεϊ, η Αγγλία τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της, πίσω από Ιράκ, Χιλή και Αίγυπτο.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ραφαέλ Ντουνταμέλ): Φαρίνες, Βελάσκες, Φεραρέσι, Ερνάντες Χ., Πενιαράντα (90’+3′ Ουρτάδο), Ερέρα, Πένα, Σακόν (51′ Σοτέλδο), Λουσένα, Κόρδοβα (72′ Σόσα), Ερνάντες Ρ.
ΑΓΓΛΙΑ (Πολ Σίμπσον): Γούντμαν, Κένι, Κουκ, Τόμορι, Κλαρκ – Σόλτερ, Όνομα, Σολάνκε, Λούκμαν (76′ Μέιτλαντ – Νάιλς), Γουόλτερ – Πίτερς, Κάλβερτ – Λιούιν, Ντόουελ (Ότζο)
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Freddie Woodman (Newcastle), Dean Henderson (Manchester United), Luke Southwood (Reading)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Dael Fry (Middlesbrough), Jonjoe Kenny (Everton), Fikayo Tomori (Chelsea), Kyle Walker-Peters (Tottenham), Callum Connolly (Everton), Jake Clarke-Salter (Chelsea), Ezri Konsa Ngoyo (Charlton)
MΕΣΟΙ: Lewis Cook (Bournemouth), Kieran Dowell (Everton), Josh Onomah (Tottenham), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal), Ovie Ejaria (Liverpool), Sheyi Ojo (Liverpool)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Adam Armstrong (Newcastle), Ademola Lookman (Everton), Harrison Chapman (Middlesbrough), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Dominic Solanke (Chelsea, στη Liverpool από την 1η Ιουλίου)
Από Δημήτρης Σαμόλης sport24.gr