Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων

Η ΕΠΟ αποφάσισε να μην ορίσει επ’ αόριστον διαιτητές σε όλα τα πρωταθλήματα, οδηγώντας έτσι σε αναβολή τους αγώνες μέχρι νεοτέρας. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την επίθεση που έγινε στο μέλος της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ συνεδρίασε εκτάκτως μετά το περιστατικό που συνέβη και αποφάσισε να μην γίνουν επ’ αόριστον αγώνες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και στη Γ’ Εθνική.

Η Ομοσπονδία έκανε δεκτή την πρόταση, ώστε να μην γίνουν αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο σε Super League, Football League και Γ’ Εθνική και αυτό θα συμβεί μέσω του να μην οριστούν διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις. Άρα, επειδή αγώνες χωρίς διαιτητές δεν γίνονται, δεν θα τελεστούν παιχνίδια.

Σε πρώτη φάση, αγώνες δεν θα γίνουν τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που θα διευκρινίζει ακριβώς το τι συμβεί σε όλα τα πρωταθλήματα.

Υπάρχει ένα θέμα βέβαια με την Γ’ Εθνική του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Γι’ αυτά τα ματς έχουν οριστεί διαιτητές από τις 12 του μήνα, ενώ θυμίζουμε πως ο Γιάννης Ανδριανός είχε αποφασίσει την αναβολή της αγωνιστικής της Football League λόγω του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ για την απόφαση να μην γίνουν αγώνες όλων των πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά αναφέρει: “Το ΔΣ της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής:

1.Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των Προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών”.

Η θέση του ΠΑΟΚ για 10λεπτη καθυστέρηση

Ο ΠΑΟΚ ήταν αρνητικός στην αναβολή του πρωταθλήματος και πρότεινε στο Δ.Σ. της Super League να υπάρξει 10λεπτη καθυστέρηση στα παιχνίδια και όχι να μην διεξαχθούν καθόλου. Αυτή η πρόταση βρήκε πολλούς συμπαραστάτες, καθώς και υπήρξαν και άλλες ΠΑΕ που συμφώνησαν με τον “Δικέφαλο”. Η πρόταση αυτή μεταφέρθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά δεν έγινε αποδεκτή από την Ομοσπονδία.

sport24.gr

Σχόλια