Αναβαθμίζει την ακαδημία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την επένδυση στο μέλλον συνεχίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανακοίνωσε δύο νέα στελέχη για την ακαδημία της, τους Νίκι Μπατ και Ντε Ρεγκτ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει την αναβάθμιση που κάνει στην ακαδημία της η οποία έχει ξεκινήσει μετά την έλευση του Λουίς Φαν Γκάαλ και πρόσφατα ανακοίνωσε δύο νέα στελέχη.

Πρόκειται για το νέο υπεύθυνο της ακαδημίας και πρώην παίκτη του συλλόγου, μέλος της “χρυσής γενιάς του ’99”, Νίκι Μπατ. Ο Μπατ (φωτο) κατέκτησε αμέτρητους τίτλους με τη Γιουνάιτεντ υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και οι ιδιοκτήτες του συλλόγου ποντάρουν πολλά στην εμπειρία του.

“Είμαι ευτυχισμένος που μπορώ ν’ ανακοινώσω την έναρξη της συνεργασίας μας με τον Νίκι Μπατ”, είπε ο αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ, Εντ Γουντγουορντ, συνεχίζοντας: “Ο Νίκι κουβαλά μαζί του τις παραδόσεις και την κληρονομιά του συλλόγου και ήταν η λογική επιλογή γι’ αυτή τη θέση.

Έτσι θα μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε την ακαδημία μας και να κάνουμε νέες επενδύσεις, διατηρώντας πάντα τις βασικές αρχές και το στόχο που είχαμε ανέκαθεν. Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίστηκε στην καλύτερη εποχή μας και θα δώσει πάθος, ενέργεια και εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια 15 παίκτες έχουν αγωνιστεί σε 173 ματς με την πρώτη ομάδα κι αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ”, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Νίκι Μπατ υποστήριξε: “Είναι προνόμιο για εμένα να αναλαμβάνω μία τέτοια θέση, είναι μεγάλη τιμή να βοηθήσω και να περάσω σε νέα παιδιά τις αξίες της Μάντσεστερ. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, να τροφοδοτούμε παίκτες στην πρώτη ομάδα, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι και θα γνωρίζουν τι σημαίνει να παίζεις στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου”.

Παράλληλα η Μάντσεστερ ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με τον σκάουτερ Χένι Ντε Ρεγκτ, ο οποίος έχει θητεία στον Άγιαξ. Ο Ολλανδός εργάστηκε στον Αίαντα για 18 χρόνια αναλαμβάνοντας διάφορα πόστα, όπως σκάουτερ, αναλυτή, ακόμη και προπονητή σε μικρές ηλικίες και είναι ένας από τους πρώτους στόχους που είχε η Μάντσεστερ για την αναβάθμιση του της ακαδημιας Κάρινγκτον. Ο Ντε Ρεγκτ έχει συνεργαστεί με παίκτες όπως οι Φαν Ντερ ΦάαρτΣνάιντερΝτε ΓιόνκΧάιτινγκα κ.α.

Σχόλια