Αναλαμβάνει την Ακαδημία της ΑΕΚ ο Σαράντης – Το 5τές πρότζεκτ με Ζήκο – Σαμαρά

Πόσο θα στοιχίσει το πρότζεκτ και ο μεγάλος «καημός» του επιχειρηματία

Πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ η απόφαση του Γρηγόρη Σαράντη να ηγηθεί των ακαδημιών της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας από το καλοκαίρι ένα νέο πρότζεκτ με πρωτομάστορα τον Άκη Ζήκο (και με άμεσο συνεργάτη του τελευταίου τον Γιάννη Σαμαρά).

Η στήλη έψαξε το θέμα και έμαθε ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς είπε το «ναι» να δραστηριοποιηθεί τελικά ο Σαράντης με τις κιτρινόμαυρες ακαδημίες.


Αυτό που δεν είναι γνωστό και αξίζει να μάθετε, είναι το γεγονός πως στα Σπάτα, εδώ και λίγα χρόνια, βρίσκεται ο γιος του επιχειρηματία, ο Αλέξανδρος. Αγωνίζεται φέτος με την Κ14 του «Δικεφάλου», είναι εξαιρετικά ταλαντούχος (μέσος) και ο πατέρας του δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή που θα τον αντικρίσει στο γήπεδο με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε ο μικρός έχει προοπτικές και ίσως το όνειρο του μπαμπά να γίνει σε λίγα χρόνια πραγματικότητα. Σημειώνουμε πως ο επιχειρηματίας είναι ένθερμος οπαδός της «Ένωσης» και δεν το έχει κρύψει.

Η παρουσία του γιου του λοιπόν, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αποφασίσει να ενεργοποιηθεί περισσότερο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης οσφριζόμενος αυτή την «τρέλα» του φίλου του Γρηγόρη Σαράντη για την ΑΕΚ, αλλά και τον υιό, έκανε το επόμενο βήμα, προτείνοντάς του δηλαδή ουσιαστική συμμετοχή στα του «Δικεφάλου».

Ο Σαράντης «τσίμπησε», αλλά έθεσε έναν όρο. Να αναλάβει ο Ζήκος, τον οποίον εκτιμά και σέβεται για τη δουλειά του. Ο Τίγρης δεν είχε καμία αντίρρηση (ο Μπάγεβιτς είχε, αλλά μπροστά σε έναν επενδυτή η άποψη του Σέρβου ούτε καν προσμετρήθηκε …) κι έτσι έδωσαν τα χέρια!

Τα οικονομικά δεδομένα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πενταετές πρότζεκτ που συμφωνήθηκε θα απαιτήσει χρηματοδότηση της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ! Ένα εκατομμύριο τη σεζόν. Χρήματα που χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς της πιάτσας, ούτε πολλά, αλλά ούτε και λίγα.

«Για ελληνικό κλαμπ αυτή τη στιγμή, είναι ένα αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο πρότζεκτ, με προοπτικές να πετύχει αν γίνουν οι σωστές κινήσεις και επιλογές», σημειώνουν οι γνώστες του θέματος.

Αυτό ακριβώς περιμένει και ο Σαράντης. Να αφήσει ένα έργο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και ιδιαίτερα για την ΑΕΚ. Και ταυτόχρονα, να είναι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κοντά στον γιο του. Να τον στηρίξει ουσιαστικά έως τα 19 του χρόνια, με την ελπίδα ότι θα τον δει στο γήπεδο με την φανέλα.

Πηγή onsports.gr

Σχόλια