Αλέξανδρος Βόσδου: «Πρέπει στη ζωή μας να γυρίζουμε τις σελίδες που κλείνουν και να ανοίγουμε καινούργιες»

Είναι γιος του παλαίμαχου άσσου του Άρη, της Παναχαϊκής και της Νάουσας, Λεωνίδα Βόσδου, ο δεύτερος από τους τρεις, του  σημερινού τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας του Άρη.

Ο λόγος για τον 19χρονο Αλέξανδρο Βόσδου ο οποίος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο στην Ακαδημία του Αριστοτέλη Φλώρινας κάτω από τις οδηγίες του πατέρα του που ήταν ο προπονητής του.

Η συνέχεια θα ήταν ..ερυθρόλευκη, καθώς ο Βερμιούλεν, ο τότε υπεύθυνος της ακαδημίας του Ολυμπιακού τον ξεχώρισε σε ένα camp στην Καστοριά, όταν ο Αλέξανδρος ήταν 12 χρονών. Ωστόσο μετά δεν τον φώναξε κανείς από τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, τον πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό, όπου και μετακόμισε στις τότε εγκαταστάσεις των πρασίνων στην Παιανία στα 13,5 χρόνια. Το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, ούτε βέβαια η διαδικασία της εγκατάστασης για ένα παιδί αυτής της ηλικίας. Ωστόσο ο Αλέξανδρος είδε τα πράγματα  απλά και ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες.

Στην Παιανία ο Αλέξανδρος επιβραβεύθηκε για την πρόοδο του και για το γεγονός ότι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα παιδιού που τα καταφέρνει, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο σχολείο. Μένει πλέον μόνος του σε δωμάτιο του ξενώνα, προκειμένου να συγκεντρώνεται πιο εύκολα και να είναι περισσότερο αποτελεσματικό το διάβασμα του. Κάθε πρωί, φεύγει μαζί με άλλους συμπαίκτες του, με πούλμαν του Παναθηναϊκού από την Παιανία για το Γ ΄ Λύκειο Κορωπίου, όπου συμβαίνει το ασυνήθιστο, να είναι τόσο αγαπητός στους καθηγητές του όσο και στους συμμαθητές του.

Ωστόσο ο Αλέξανδρος προτίμησε να σπουδάσει, απ’ το να δοκιμάσει την τύχη του στην επαγγελματική ομάδα του Παναθηναϊκού. Έτσι μετά τις πανελλαδικές, περνώντας σε Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, πήρε την ελευθέρας του από το τριφύλλι και εγκαταστάθηκε στη συμπρωτεύουσα, όπου έγινε μέλος του Άρη.

Ο Άρης, την εποχή που ο Αλέξανδρος ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα, δεν είχε καμιά σχέση με τον μεγάλο σύλλογο του παρελθόντος, τουλάχιστον σε επίπεδο ανδρικής ομάδας. Έτσι, ο νεαρός αμυντικός πήρε την απόφαση να γυρίσει σελίδα στη ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Βόσδου έχει τον τίτλο “Ηρακλής Αμπελοκήπων” και ο ίδιος νιώθει πολύ καλά με αυτή του την επιλογή.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μίλησε στο football-academies.gr για την μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του πορεία:

Αλέξανδρε, γυρίζεις σελίδα στην ποδοσφαιρική σου ζωή.

Πάντα πρέπει στη ζωή μας να γυρίζουμε τις σελίδες που κλείνουν και να ανοίγουμε καινούργιες. Να αγωνιζόμαστε να είναι καλύτερες, έχοντας πάντα σαν προίκα, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και ότι άλλο έχουμε αποκομίσει στην πορεία μας.

Η χρονιά στον Άρη;

Θεωρώ ότι όλες οι φάσεις της ζωής μας, με τις όποιες χαρές η δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, μας προσθέτουν εμπειρία και δύναμη. Τα διοικητικά και τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδος με ανάγκασαν να στραφώ σε άλλες επιλογές.

Η ζωή στην Παιανία ήταν δύσκολη;

Ήταν το δεύτερο σπίτι μου. Εκεί πέρασα 4 χρόνια. Από 14 χρονών πήγα εκεί, για να αγωνιστώ για το μεγάλο μου όνειρο. Μου προσέφεραν γνώσεις τεχνικές, θεωρητικές και είχα μια ζεστή αγκαλιά από προπονητές και δασκάλους. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων του Παναθηναϊκού θα με συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή, άσχετα από το ποιόν δρόμο θα διαλέξω τελικά.

Και τώρα Ηρακλής Αμπελοκήπων.

Με όρεξη, αγωνιστική διάθεση και υπακοή για το καλύτερο, υπό την καθοδήγηση ενός εξαίρετου προπονητή, βρίσκομαι στον Ηρακλή. Μια ομάδα οργανωμένη έχοντας αποδείξει τη νοικοκυροσύνη της στο χρόνο. Η φιλοσοφία της ομάδος αυτής ,νομίζω ταίριαξε απόλυτα στον χαρακτήρα μου.

Σχόλια