Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Π.Ο. Κερατσινίου – Μία από τις καλύτερες ακαδημίες στον Πειραιά (PHOTOS)

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Π.Ο. Κερατσινίου μετράει 30 χρόνια λειτουργίας και είναι από τις ποιο παλιές ακαδημίες ποδοσφαίρου, έχοντας βγάλει από τις τάξεις της ποδοσφαιριστές που κατά καιρούς έχουν στελεχώσει πολλές ομάδες, που αγωνίζονται στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα.

Η ακαδημία της ιστορικής ομάδας του Πειραιά, διαθέτει διπλωματούχους και  καταρτισμένους προπονητές και στο λειτουργικό της τομέα έμπειρους ανθρώπους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τη συνέχεια της σπουδαίας δουλειάς στις υποδομές, που την έχει καθιερώσει, ως μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην περιοχή.

Η φιλοσοφία των «ροσονέρι» είναι να παράγουν δικούς τους ποδοσφαιριστές και εκ των έσω να επανδρώνεται η αντρική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, και έχει συνήθως δυναμικές και πρωταγωνιστικές παρουσίες στα πρωταθλήματα που μετέχει κατά καιρούς.

Η φιλοσοφία αυτή τηρείται στη σημερινή αντρική ομάδα, όπου υπάρχουν εννέα ποδοσφαιριστές από την ακαδημία.

Πρωτεργάτες στην ακαδημία οι προπονητές Νίκος Χηράκης και Κυριάκος Σιφνάκης που προετοιμάζουν τις μικρές ηλικίες και οι έμπειροι τεχνικοί Μπάμπης Ρωματζής και Σπύρος Αθανασόπουλος που είναι στα ποιο νευραλγικά τμήματα της ακαδημίας, του παιδικού και εφηβικού αντίστοιχα, προετοιμάζοντας τους αυριανούς ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Μάλιστα ο προπονητής του εφηβικού τμήματος Σπύρος Αθανασόπουλος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ ακαδημίας και πρώτης ομάδας, αφού είναι ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή της αντρικής ομάδας Κώστα Κλείσαρη, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η προπονητική κατεύθυνση να είναι η ίδια, από την αντρική ομάδα ως το ποιο μικρό ηλικιακά τμήμα της ακαδημίας.

Υπεύθυνος λειτουργίας της ακαδημίας είναι ο Γιώργος Μποζινάκης, με συνεργάτη τον Αντώνη Λιανόπουλο.

Η ακαδημία έχει έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Κερατσινίου «Π.Σαλπέας»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973609785 – 6944140645

Σχόλια