Αφιέρωμα στις Ακαδημίες του Άγιαξ Ελλάδας

Στις 14 Μαρτίου 2011 σε συνέντευξη τύπου στο Άμστερνταμ, ανακοινώθηκε  μια πρωτοποριακή συνεργασία.  Ο γνωστός μάνατζερ Γιώργος Καζιάνης, είναι ο εμπνευστής της ιδέας για δημιουργία ακαδημιών του Άγιαξ στην Ελλάδα. Έτσι ήρθε σε συμφωνία με τον ολλανδικό σύλλογο για την έναρξη επίσημων ακαδημιών του Άγιαξ στην Ελλάδα, με την ονομασία Ajax Hellas Youth Academy. Είναι η πρώτη φορά που ο Άγιαξ οργανώνει ακαδημίες στην Ευρώπη, εκτός Ολλανδίας.

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 γίνεται η παρουσίαση του Ajax Hellas Youth Academy, στο «Ευγενίδειο» Ίδρυμα, με προσκεκλημένους τον πρώην τεχνικό του Ajax, Λουίς Φαν Χάαλ και τον προπονητή και παλιά δόξα της ομάδας Ρόναλντ Ντε Μπουρ.

Οι πρώτες Ακαδημίες του Άγιαξ στην Ελλάδα

Από εκεί και μετά το επιτελείο του Ajax Hellas Youth Academy, σάρωσε όλη τη χώρα και έφτασε σε συμφωνία με τις πρώτες ακαδημίες, οι οποίες λειτουργούν την τρέχουσα σεζόν, υπό την καθοδήγηση του Άγιαξ Ελλάδας. Οι ακαδημίες αυτές, βρίσκονται στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Ρέθυμνο, στην Κατερίνη, στην Σύρο, στα Γιαννιτσά και στην περιοχή της Αττικής στην Παιανία και τον Ασπρόπυργο.

Προπονητικά σεμινάρια

Ακολούθησαν δύο ως τώρα προπονητικά σεμινάρια στα οποία οι προπονητές των ακαδημιών του Άγιαξ ήρθαν στην Ελλάδα, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν την τεχνογνωσία τους, στους τεχνικούς των ακαδημιών της Ajax Hellas Youth Academy.

Selection days

Σειρά πήραν οι “Selection days” όπου προπονητές των ακαδημιών του Άγιαξ, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών του Αίαντα στην Ελλάδα τους αξιολόγησαν, μίλησαν με τους γονείς τους, αλλά και με τους υπεύθυνους των ακαδημιών.

Βιντεοαφιέρωμα

Δείτε παρακάτω ένα φωτογραφικό βιντεοαφιέρωμα που ετοίμασε το football-academies.gr για την έως σήμερα πορεία, του Ajax Hellas Youth Academy.

{youtube width=”600″ height=”400″}ck5gWZ595tk{/youtube}

 

Η ενδυμασία των ακαδημιών

Όπως μας ανέφερε ο εμπορικός υπεύθυνος του Άγιαξ Ελλάδας κ. Γιώργος Τζώτζης όλοι στις ακαδημίες θα προμηθευτούν την επίσημη ενδυμασία του Άγιαξ, είτε σε αγωνιστικές στολές είτε στα ρούχα προπόνησης, τα οποία θα έρχονται κατευθείαν από την Ολλανδία και θα είναι της γνωστής μάρκας αθλητικών ειδών που προμηθεύει τον Άγιαξ στην Ολλανδία. Ο ρουχισμός θα βρίσκεται σε όλες τις ακαδημίες έως το τέλος του μήνα.

Ο Διευθυντής των ακαδημιών στην Ελλάδα

Ο Διευθυντής των ακαδημιών στην Ελλάδα κ. Γιώργος Μακρής, μας ανέφερε πως έγινε η επιλογή των συνεργαζόμενων ακαδημιών, τι event θα γίνουν, σε ποιο διεθνές τουρνουά θα συμμετέχουν οι γεννημένοι το 1997, των ακαδημιών του Άγιαξ Ελλάδας και ποια είναι η φιλοσοφία του Άγιαξ την οποία θα μεταλαμπαδεύσουν σε προπονητές και παίκτες.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη

{youtube width=”600″ height=”400″}tM62ZJ4aNwM{/youtube}

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών στην Ελλάδα

Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης Κωτσής. Ο κ. Κωτσής μας είπε γιατί κάποιο παιδί πρέπει να επιλέξει τις ακαδημίες του Άγιαξ στην Ελλάδα και τι οφέλη θα έχει σε σχέση με τις υπόλοιπες ακαδημίες της Ελλάδας. Επίσης μας απάντησε στο ερώτημα πως μπορεί ένα παιδί από τον Άγιαξ Ελλάδας να μεταπηδήσει στον Άγιαξ στην Ολλάνδία και ακόμη μας είπε για τη δημιουργία των αγωνιστικών ομάδων του Άγιαξ Ελλάδας, οι οποίες θα συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη

{youtube width=”600″ height=”400″}-qg7nIxuBcs{/youtube}

 

Προώθηση – Επικοινωνία – Μάρκετινγκ

Η κα Μίνα Κουρτζή ως υπεύθυνη Προώθησης, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ σε ερώτησή μας για το τι περιλαμβάνουν οι διαδικασίες προώθησης και μάρκετινγκ του Άγιαξ Ελλάδας μας ανέφερε:

«Σε συμφωνία πάντα με τις προωθητικές ενέργειες αλλά και κανόνες χρήσης του σήματος Ajax, η ακαδημία μας έχει ήδη έντονη παρουσία στο χώρο μέσω της διαφήμισης. Η εταιρία μας σε απόλυτη συνεργασία με την Ολλανδική ομάδα, προχωρά σε διαδικασίες προώθησης και μάρκετινγκ ιδιαιτέρως σημαντικές για την εξέλιξή μας.

Οι προωθητικές ενέργειες έως τώρα περιλαμβάνουν:

1.Την δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ. Το σποτ έχει ήδη προβληθεί και ακουστεί σε μεγάλα τοπικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς – στις ευρύτερες περιοχές των ακαδημιών μας.

2.Η διαφήμιση ενισχύεται με έντυπο υλικό που διανέμεται στις κατά τόπους ακαδημίες και περιοχές αυτών ενώ

3.υπάρχει ταυτόχρονη προώθηση και από τον τύπο (τοπικό και εθνικό) καθώς και

4.άλλες ιστοσελίδες παρεμφερούς περιεχομένου.

Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης των χορηγών μας. Προσφέρουμε ένα εύρος στις παροχές μας, και δημιουργούμε χορηγικά πακέτα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε εταιρίας-χορηγού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τους χορηγούς μας, άριστη συνεργασία και κοινό όφελος για τις δύο πλευρές. Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως ύστερα από συνεννόηση με την Ολλανδική ομάδα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για το Mega Sponsor της ακαδημίας μας το διαφημιστικό χώρο στο αριστερό μανίκι της Official ενδυμασίας του Ajax».

Σχόλια