Συνεχίζει να πρωτοπορεί ο Άγιαξ στις Ακαδημίες! – Καταγράφει απίστευτα νούμερα! – “Το σημαντικότερο κομμάτι είναι οι γονείς…”

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ακαδημία του Άγιαξ πρωτοπορεί, με την παραγωγή ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται τόσο στην ομάδα του Αίαντα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Αγιαξ καταγράφει απίστευτα νούμερα κάθε χρονιά . Για παράδειγμα πέρσι σύμφωνα με τα νούμερα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, ο Αίαντας είχε καθαρά κέρδη 16 εκατομμύρια Ευρώ, αλλά το ίδιο εντυπωσιακά είναι και κάποια αλλά νούμερα που καταγράφονται.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγράφει το CIES Football Observatory ο Αγιαξ στην ενδεκάδα του αγωνίζονται ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του σε ποσοστό 46,2 %. Δηλαδή οι μισοί ποδοσφαιριστές του Αίαντα που παίζουν αυτή την ώρα με τη φανέλα του Αγιαξ, προέρχονται από τις Ακαδημίες της Ολλανδικής ομάδας .

Ο Αγιαξ είναι η τρίτη ομάδα στην σχετική λίστα αφού της Ολλανδικής ομάδας προηγείται η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ με ποσοστά 64% για τους μπλαουκγκράνα και 57.7% για τη Σοσιεδάδ.

Ο Φαν Ντε Σαρ μιλώντας στα Ολλανδικά ΜΜΕ για αυτό το θέμα έδωσε και μια άλλη διάσταση: «Νομίζω ότι το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι οι γονείς και όχι ο Αγιαξ . Αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών τους. Αυτοί αποφασίζουν που θα πάνε τα παιδιά τους και όχι εμείς»

Σχόλια