Από την ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ο 16χρονος Πέτρος ΑΓΙΑΣΙΩΤΗΣ

Μια τεράστια προσθήκη  στην ακαδημία του έκανε ο Παναθηναϊκός, καθώς απέκτησε τον 16χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με τις μικρές Εθνικές, Πέτρο Αγιασιώτη.

Ο Αγιασιώτης βρισκόταν στην εξαιρετική ακαδημία της γερμανικής Μπορούσια Ντόρτμουντ και αγωνιζόταν στην ομάδα U17. Η Γερμανική ομάδα είχε αποκτήσει τον 98άρη ποδοσφαιριστή από την Ολλανδική Τβέντε.

Για λόγους που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, ο ταλαντούχος παίκτης, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα, για χάρη του Παναθηναϊκού. Ο μικρός είχε και άλλες προτάσεις από ελληνικές ομάδες, αλλά επέλεξε την ακαδημία των πρασίνων, λόγω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά, όπως μας είπε.

Οι πράσινοι έδρασαν γρήγορα και μετά από ένα μικρό διάστημα δοκιμής, απέκτησαν τον Αγιασιώτη, ο οποίος θα διαμένει στις εγκαταστάσεις του «Γ. Καλαφάτης» στο Κορωπί.

Ο Πέτρος Αγιασιώτης αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, έχει και τα δύο πόδια και διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση. Ιδιαίτερα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά είναι η μαχητικότητα, το πάθος, η ταχύτητα, η ηρεμία στο παιχνίδι του και «βλέπει γήπεδο», έχοντας άριστη μεταβίβαση τόσο κοντινή, όσο και μακρινή.

Οι Σαπουνάς και Αγιασιώτης στο “Γ. Καλαφάτης”

Ο 16χρονος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή στον Βόλο και από 4 χρονών γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία ποδοσφαίρου ΕΡΜΗΣ ΒΟΛΟΥ, όπου μέντοράς του ήταν ο προπονητής του Χρόνης Σαπουνάς. O έμπειρος τεχνικός βρίσκεται πάντα δίπλα, σε όλα τα βήματα του μικρού.

Άλλωστε και ο Αγιασιώτης αναγνωρίζει τη συμβολή του Χρόνη Σαπουνά στην ως τώρα καριέρα του και τον θεωρεί «ποδοσφαιρικό του πατέρα».


Για το footballacademies.gr Γιάννης Βαλμάς.

Σχόλια