Ξεκίνησε η σχολή βελτίωσης της τεχνικής των ποδοσφαιριστών (AFT) στην Αθήνα

Ο προπονητής Μανόλης Παπαδάκης, έχοντας σπουδάσει στην Ολλανδία τεχνική ποδοσφαίρου και όντας προπονητής σε μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, δημιούργησε σχολή για τη βελτίωση της τεχνικής των παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο, σε συνεργασία και με την τεχνική υποστήριξη του Ευγένιου Γκέραρντ, με βάση το ολλανδικό μοντέλο.

Η σχολή ονομάζεται Advanced Football Technique (AFT) και ο κύκλος των προπονήσεων περιλαμβάνει ειδική εξατομικευμένη προπόνηση, πάνω στις ατομικές αδυναμίες του ποδοσφαιριστή, καθώς και ασκήσεις σε μικρά group, με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και τη βελτιστοποίηση της ατομικής τεχνικής.

Η τεχνική είναι γνωστό, ότι είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Ξεκινώντας από μικρή ηλικία, βάζεις τα θεμέλια, για να μπορείς να γίνεις ανταγωνιστικός και να διακριθείς. Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει ο ποδοσφαιριστής που θέλει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, είναι να έχει και υψηλή ατομική τεχνική.

Η ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών απαιτεί εξειδικευμένη προπόνηση τεχνικής και αυτή δυστυχώς δεν γίνεται καθόλου στις ακαδημίες στην Ελλάδα στις περισσότερες των περιπτώσεων, διότι δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι προπονητές τεχνικής, ώστε να τη διδάξουν.

Εντυπωσιαστήκαμε…

Το football-academies.gr, παρακολούθησε την προπόνηση στη σχολή του κ. Παπαδάκη και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Αυτή την προπόνηση δεν την είχαμε ξαναδεί , παρά μόνο σε κάποια βιντεάκια που κυκλοφορούν στο youtube, κυρίως προερχόμενα από Ολλανδία.

Ρωτήσαμε τα παιδιά, πως βλέπουν τις προπονήσεις αυτές και μας είπαν ότι δεν έχουν κάνει κάποια παρόμοια άσκηση στην ομάδα τους και ότι αρχίζουν να αισθάνονται λίγο Μέσσι…Αστειευόμενα βέβαια το είπαν τα παιδιά, αλλά η επαφή που αποκτούν με τη μπάλα είναι απίστευτη.

Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδάκη, αν τα παιδιά που παρακολουθούν τη σχολή, συνεχίζουν τις προπονήσεις στις ομάδες τους και μας απάντησε, ότι οι προπονήσεις της AFT, γίνονται παράλληλα με τις προπονήσεις στις ομάδες και αφορούν στη διόρθωση των αδυναμιών και στην απόκτηση νέων τεχνικών δεξιοτήτων.

Ο ίδιος μας είπε ότι δουλεύοντας την τεχνική ο ποδοσφαιριστής, αναδεικνύει από κει και πέρα και τα άλλα του ταλέντα, πχ. την ταχύτητα, την έκρηξη, τη δύναμη και έτσι σιγά σιγά βελτιώνεται και δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, ώστε να φτάσει να παίξει σε υψηλό επίπεδο και να διακριθεί.

Η σχολή όπως μας είπε ο κ. Παπαδάκης, αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερα παιδιά. Στην Καισαριανή, όπου οι προπονήσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19:00-20:15 και στο Μενίδι στα γήπεδα του Mini Football Paradise, όπου γίνεται μία φορά προπόνηση κάθε Σάββατο 15:30 – 17:00. Τα τμήματα και στις δύο αυτές τοποθεσίες είναι ολιγομελή και θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έως τον Ιούνιο.

Εμείς εντυπωσιαστήκαμε από τις προπονήσεις που είδαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις προπονήσεις του προγράμματος AFT, για τα παιδιά που θέλουν να εξελίξουν το ταλέντο τους, να διακριθούν στο χώρο του ποδοσφαίρου και να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 694 1571901.

Σχόλια