Αφιέρωμα: Επαγγελματική και επιστημονική δουλειά στην Ακαδημία της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Η Αναγέννηση Επανομής είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας με συμμετοχή στην Footballegue (παλιά Β΄ Εθνική) για πολλά χρόνια.

Πριν ακόμα δημιουργηθεί ο θεσμός των Ακαδημιών, η Αναγέννηση Επανομής είχε για πολλά χρόνια τμήματα “τσικό” όπως λεγόταν παλιά οι Ακαδημίες.

Σήμερα στην Ακαδημία λειτουργούν τμήματα όλων των κατηγοριών, από ΒΑΒΙΝΙ μέχρι και τμήμα ΝΕΩΝ, με περίπου 100 παιδιά συνολικά.

Στην Ακαδημία της Αναγέννησης Επανομής γίνεται σοβαρή επιστημονική δουλειά καθώς πέρα από τους εξειδικευμένους προπονητές, υπάρχει συνεργάτης διατροφολόγος, παιδοψυχολόγος, παιδίατρος και φυσιοθεραπευτής.

Κάθε χρόνο από το ξεκίνημα της χρονιάς γίνονται τεστ και μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, βάρους και τεχνικής, ώστε να παρακολουθείται η πρόοδος των νεαρών αθλητών.

Τα γήπεδα στα οποία γίνονται οι προπονήσεις είναι από φυσικό χλοοτάπητα ώστε να μην επιβαρύνονται οι αθλητές από τραυματισμούς, λόγω του συνθετικού χλοοτάπητα. Φέτος μάλιστα προστίθεται ένα ακόμη γήπεδο από φυσικό χλοοτάπητα, ώστε και λόγω της συνεχούς αύξησης των νεαρών αθλητών, να μπορούν να προπονούνται περισσότερα παιδιά.

Η Ακαδημία της Αναγέννησης Επανομής έχει σαν στόχο να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά-αθλητές της ώστε:
α) Να κοινωνικοποιηθούν σωστά
β) Να μάθουν κανόνες συμπεριφοράς απέναντι σε παίχτες, αντιπάλους και όλους όσους εμπλέκονται γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου και της ομάδας
γ) Να διδαχθούν ήθος
δ) Να διδαχθούν το ποδόσφαιρο και το «ευ αγωνίζεσθαι»
ε) Να αποκτήσουν αρχές, αξίες και ιδανικά
στ) Να αποκτήσουν αρμονικό σώμα μέσω της άθλησης και μέσω της σωστής διατροφής
ζ) Να κάνουν πρωταθλητισμό όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και
η) Να εκπαιδεύσουν τους γονείς, ώστε να στηρίζουν τα παιδιά τους στην διαδικασία αυτή.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται ημερίδες και εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση των γονιών και των παιδιών για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και την σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Παράλληλα τα παιδιά της Ακαδημίας συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, αλλά και σε τουρνουά στη γύρω περιοχή.

Η Ακαδημία της Αναγέννησης Επανομής διοργανώνει επίσης τουρνουά στα γήπεδά της, με αποκορύφωμα το Σχολικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που πλέον έχει γίνει θεσμός.

Οι αθλητές της Ακαδημίας από την ηλικία των 14 ετών συμμετέχουν στις προπονήσεις και σε φιλικούς αγώνες της μεγάλης ομάδας, ώστε σταδιακά να ενσωματώνονται σε αυτήν με απώτερο σκοπό να αγωνιστούν μελλοντικά στην μεγάλη ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία της Αναγέννησης Επανομής, έχει αναδείξει πλήθος ταλέντων με χαρακτηριστικά παραδείγματα των Παπαζαχαρία που αγωνίστηκε σε Άρη και Ηρακλή στην Superlegue, Κανούλα στον Άρη στη Superlegue, Τέλλο, Μαλαμή στην Footballlegue κα.

Η διοίκηση του Α.Σ. Αναγέννηση Επανομής δίνει ιδιαίτερο βάρος την Ακαδημία της ομάδας και κάθε χρόνο επενδύει πολλά χρήματα στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και στον εξοπλισμό των Ακαδημιών.

Παρόλο που στόχος της Ακαδημίας της Αναγέννησης Επανομής δεν είναι ο πρωταθλητισμός, σχεδόν κάθε χρόνο τα τμήματά της διακρίνονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ που συμμετέχουν, με μεγαλύτερη πρόσφατη επιτυχία την κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων της περιόδου 2013-2014.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, το email της ομάδας είναι το epanomifc@gmail.com και το τηλέφωνο του Υπευθύνου είναι το 6997971166.

Σχόλια