Σημαντικές αλλαγές στο AFC Θουκυδίδειο της σεζόν 2012-2013

Σημαντικές είναι οι αλλαγές, για τη σεζόν 2012-2013, της επιτυχημένης διοργάνωσης του Athens Football Cup (AFC) Θουκυδίδειο.

Η διοργανώτρια εταιρεία Sportteam, με βάση την εμπειρία από τις δύο προηγούμενες σεζόν, προχωράει σε μικρής έκτασης αλλαγές στη διοργάνωση του μεγαλύτερου ετήσιου ιδιωτικού Τουρνουά ποδοσφαίρου Υποδομών στην Ελλάδα, ώστε να γίνει πιο ευέλικτο και να αποφευχθούν τα όποια λάθη και δυσλειτουργίες, παρατηρήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια.

Οι αλλαγές:

1) Η Κατηγορία των ΠΑΕ, θα αποτελείται, αμιγώς από Τμήματα, μόνο των ομάδων που οι αντρικές τους ομάδες είναι ΠΑΕ, χωρίς να επιτρέπεται η συμμετοχή, άλλων τμημάτων.

2) Οι κάθε όμιλος που θα συγκροτηθεί, για όλες τις ηλικίες και στις τρείς κατηγορίες, θα καταβληθεί προσπάθεια να αποτελούνται από 10-12 ομάδες, το πολύ.

3) Καταργείται το χρονικό όριο για τη δήλωση κάποιου παίχτη στο ρόστερ μιας ομάδας. Έτσι τα ρόστερ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη φάση των play-offs.

4)Καθιερώνεται το Δελτίο Συμμετοχής  για κάθε αθλητή σε όλες τις ηλικίες και στις τρείς κατηγορίες. Τα δελτία αυτά θα έχουν αντιπροσωπευτικό χρώμα για κάθε κατηγορία, ώστε να αποφευχθεί η συμμετοχή ενός παίχτη σε 2 διαφορετικές κατηγορίες.

5)Καθιερώνεται ο θεσμός του Παρατηρητή Διαιτησίας. Το ρόλο αυτό θα κληθούν να παίξουν οι εμπειρότεροι εκ των διαιτητών του τουρνουά, που θα βρίσκονται εκ περιτροπής όλα τα γήπεδα, προκειμένου να κρίνουν τις διαιτητικές αποφάσεις.

6)Διαχωρίζονται οι διαιτητές, ανά κατηγορία του τουρνουά.

7)Καταργείται το Παράβολο Συμμετοχής των ομάδων στο τουρνουά.

Πέραν των παραπάνω, αναμένονται και κάποιες άλλες αλλαγές, οι οποίες θα κοινοποιηθούν τις επόμενες μέρες, με τη Προκήρυξη του Τουρνουά από τη διοργανώτρια αρχή.

Υπολογίζεται, πως το αγωνιστικό μέρος όλων των κατηγοριών του Athens Football Cup (AFC) Θουκυδίδειο 2012-2013, θα ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη ή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη του 2012.

Με πληροφορίες από το ourboys.gr

Σχόλια