ΑΕΚ: Υποψήφιος ο Ελευθεριάδης για την Ακαδημία

Η ΑΕΚ ψάχνει τον επόμενο τεχνικό διευθυντή για την Ακαδημία της.

Η παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στην πρώτη ομάδα, φέρνει αλλαγές και στην Ακαδημία. Ο 48χρονος τεχνικός αποχώρησε οριστικά από τις Ακαδημία της Ενωσης, μιας και μετά τα καλά αποτελέσματα του με την πρώτη ομάδα ως υπηρεσιακός μονιμοποιήθηκε. Και πλέον στις Ακαδημία της ΑΕΚ ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Τα σενάρια για τον διάδοχό του στην θέση του τεχνικού διευθυντή είναι αρκετά, με ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούγονται σύμφωνα με το «Sportime» να είναι αυτό του Θόδωρα Ελευθεριάδη.

Πρόκειται για στέλεχος της ΕΠΟ, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Κ15 και συντονιστής τώρα των τμημάτων Υποδομής των Εθνικών Ομάδων. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα τμήματα υποδομών τόσο των μεγάλων ομάδων (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) όσο και στις μικρές Εθνικές. Εχει αναλάβει ένα σημαντικό πρόγραμμα της ΕΠΟ, αλλά στην ΑΕΚ σκέφτονται την… μεταγραφή του.

Ποιος είναι ο Θόδωρας Ελευθεριάδης

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994-2000). Εργάστηκε στις Ακαδημίες του Ηρακλή για τα επόμενα 5 χρόνια κι έπειτα στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής. Στη συνέχεια ήταν Υπεύθυνος της Ακαδημία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ20 για δύο χρόνια. Εργάστηκε ακόμα στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου ως συνεργάτης του  Γ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων και συνέχισε ως συνεργάτης του Κ. Τσάνα στην ίδια ομάδα.

Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, ενώ παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές προπονητής της νεοσύστατης Κ15.

Στη συνέχεια πέρασε από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ως τεχνικός διευθυντής, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην ΕΠΟ, ως συντονιστής των τμημάτων Υποδομής των Εθνικών Ομάδων.

Σχόλια