ΑΕΚ: H αξιοποίηση των νεαρών παικτών της Ακαδημίας, χρειάζεται πλάνο, στήριξη, βελτίωση και υπομονή

Καλές οι επεκτάσεις και τα επαγγελματικά συμβόλαια παικτών της Ακαδημίας της ΑΕΚ, όμως η αξιοποίησή τους χρειάζεται πλάνο, στήριξη, βελτίωση και υπομονή.

Ημέρα ανανεώσεων, επεκτάσεων και επαγγελματικών συμβολαίων ήταν για την ΑΕΚ η Τρίτη, όμως για την Ένωση δεν είναι αρκετό μόνο αυτό. 

Η Ακαδημία της ΑΕΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια δούλευε και δουλεύει με ανθρώπους που γνωρίζουν τις μικρές ηλικίες. Δεν ήταν μόνο ότι το παιδομάζωμα είχε επιτύχει για την Ένωση, αλλά και η βελτίωση που παρείχαν στους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές προπονητές και γυμναστές. Σε ποδοσφαιρικό και προσωπικό επίπεδο. Όπως έχουν πει στο παρελθόν πολλοί προπονητές δεν μπορούν να γίνουν όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Όσοι περισσότεροι βγουν όμως μόνο κέρδος είναι για το μέλλον της ΑΕΚ.

Την Τρίτη, Θεοδόσης Μαχαίρας και Μάριο Μιτάι υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια με την Ένωση, ενώ έγινε επαγγελματίας και ο Μιχάλης Κοσίδης, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έτσι, προστέθηκε και το δικό του όνομα στην πολύ καλή φουρνιά της Κ19 που παίρνει ευκαιρία στην πρώτη ομάδα όπως έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο με τους Χριστόπουλο, Μαχαίρα, Μιτάι, τους τερματοφύλακες Χατζηεμμανουήλ και Θεοχάρη, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν το ίδιο δρομολόγιο είχαν ακολουθήσει οι Γαλανόπουλος, Μπότος, Σαρδέλης, Σταμούλης. Στη συγκεκριμένη λίστα θα πρέπει να προσθέσουμε και το όνομα του Λάτσι, αλλά και αυτό του Ραντόνια που είναι σε νεαρή ηλικία και αποτελούν επένδυση για το μέλλον.

Ήδη οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν δείξει και την αξία τους και το τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και το μέλλον τους είναι άκρως ενθαρρυντικό.

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να σταθεί μόνο στο ότι έδωσε την ευκαιρία σ’ αυτά τα παιδιά να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά να τα εξελίξει, να πιστέψει στο ταλέντο και στις ικανότητές τους και να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίησή τους. Γιατί δεν φαντάζομαι πως αν οι άνθρωποι της Ένωσης δεν έβλεπαν αξιόλογα στοιχεία στο παιχνίδι τους θα τους έκαναν επαγγελματίες.

Προφανώς και δεν γίνεται να περιμένει τα πάντα από τους νεαρούς αυτούς παίκτες, αλλά να τους “μπολιάσει” με έμπειρους συμπαίκτες έτσι ώστε και εμπειρίες να αποκτήσουν από τις προπονήσεις μαζί τους, αλλά και πιο ήρεμα και σταδιακά να μπουν στις υποχρεώσεις της ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν πάρουν ευκαιρίες, δεν στηριχτούν, δεν εξελιχθούν με έξτρα δουλειά και με προπονητές που γνωρίζουν την ηλικία και την ομαλή μετάβαση τότε το “κάψιμό” τους θα είναι αναπόφευκτο.

Αν στο βωμό του εφήμερου πρωταθλητισμού και της ξενομανίας τα δικά της προϊόντα δεν αξιοποιηθούν, εφόσον πραγματικά το αξίζουν, τότε θα μιλάμε για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να αποκτήσει τον πολυπόθητο ελληνικό κορμό της. Με απλά λόγια αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν χρειάζεται κάθε καλοκαίρι να έρχεται ένα… καράβι παικτες και όταν χαθούν οι στόχοι τότε να ανατρέχουμε στους πιτσιρικάδες για να κοιτάξουμε το μέλλον και το επόμενο καλοκαίρι να ακολουθεί την ίδια τακτική.

Πλάνο, στήριξη, δουλειά και υπομονή είναι τα συστατικά που θα ενισχύσουν τις πιθανότητες αυτά τα παιδιά να πετύχουν στην ΑΕΚ. Διαφορετικά, δυστυχώς, θα έχουν ανάλογη τύχη με τους προηγούμενους.

Πηγή novasports.gr – Γιώργος Βασιλείου

Σχόλια