Τάσεις φυγής των νεαρών ποδοσφαιριστών από την ΑΕΚ

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Μαρίας Τσίχλα στο aek1924.gr ότι υπάρχει μεγάλη υάση φυγής από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν την περασμένη αγωνιστική σεζόν στην ομάδα Νέων Κ20.

Και η ερώτηση είναι: «Για πιο λόγο νεαροί ποδοσφαιριστές, που έγιναν επαγγελματίες στην ΑΕΚ, θέλουν να αφήσουν την ομάδα και να φύγουν ως ελεύθεροι» καθώς και «Η απαγόρευση του να μείνουν οι παίκτες ελεύθεροι, είτε πρόκειται για επαγγελματίες, είτε όχι, έχει φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια στους νεαρούς…»

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Οι δανεικοί, οι ελεύθεροι και οι τάσεις φυγής

Εδώ και αρκετό διάστημα έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός της ομάδας Νέων της ΑΕΚ, καθώς πλέον έχει αρχίσει και η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν με πολλές αλλαγές. Τάσεις φυγής από πολλούς ποδοσφαιριστές, καθώς αρκετοί θέλησαν να μείνουν ελεύθεροι.

Με νέο αίμα ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας Νέων της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μανωλά, που είδε τους μεγαλύτερους από τους ποδοσφαιριστές του να αποχωρούν. Ανάμεσα σε αυτούς βέβαια, υπάρχουν πολλοί που θα δοθούν δανεικοί, ωστόσο οι περισσότεροι θέλησαν να μείνουν ελεύθεροι, με την ομάδα σε κάποιους να το επιτρέπει και σε άλλους όχι.

Ο Γαλανόπουλος βρίσκεται ήδη στην πρώτη ομάδα, ο Βλαχομήτρος πήγε δανεικός στην Σερβία, ενώ αρκετοί παίκτες μεταξύ αυτών ο Κυριαζής θα δοθούν δανεικοί στην Κηφισιά.

Από την άλλη πλευρά ο Μαρκοπουλιώτης, που υπέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, θέλησε να μείνει ελεύθερος από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται και δεν θέλει να δοθεί δανεικός στην Κηφισιά, κάτι που δεν του επιτράπηκε.

Παράλληλα, και ο Δημήτρης Τζάθας αναζητεί μόνος του ομάδα για να συνεχίσει ως δανεικός, καθώς ούτε σε αυτόν δόθηκε η δυνατότητα να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Βέβαια, το μεγάλο ερωτηματικό είναι το για πιο λόγο νεαροί ποδοσφαιριστές, που έγιναν επαγγελματίες στην ΑΕΚ, θέλουν να αφήσουν την ομάδα και να φύγουν ως ελεύθεροι.

Η Ένωση έχει ανοίξει πόρτα μόνο με την Κηφισιά, ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, και στέλνει εκεί τους παίκτες της, χωρίς να υπάρχει περιθώριο κάποιας καλύτερης επιλογής, εκτός και αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θελήσει να βρει μόνος του ομάδα.

Η απαγόρευση του να μείνουν οι παίκτες ελεύθεροι, είτε πρόκειται για επαγγελματίες, είτε όχι, έχει φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια στους νεαρούς, καθώς άπαντες έχουν ομάδες να συνεχίσουν την καριέρα τους και η ΑΕΚ δεν τους το επιτρέπει, την ίδια στιγμή που δεν τους υπολογίζει άμεσα για την πρώτη ομάδα.

Σχόλια