ΑΕΚ: Εποικοδομητικό τετραήμερο, τo ποδοσφαιρικό camp της Ακαδημίας Σούδας

Ένα πολύ εποικοδομητικό τετραήμερο ήταν αυτό από την 1 έως τις 4 Ιουλίου στη Σούδα του Νομού Χανίων.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ, διοργάνωσε ποδοσφαιρικό camp για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010, οι οποίοι προέρχονται από την Ακαδημία Σούδας, από άλλες τοπικές ακαδημίες αλλά και από άλλους νομούς της Κρήτης (η κατηγορία των γεννηθέντων 2010 ήταν μόνο από την Ακαδημία Σούδας).

Οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν από το επιτελείο της κεντρικής Ακαδημίας της ΑΕΚ, το οποίο αποτελούσαν ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ηλίας Κυριακίδης, ο προπονητής Κ13 της ΑΕΚ Σταύρος Τζιωρτζιόπουλου και ο επικεφαλής του τμήματος ανίχνευσης της Ακαδημίας Δημήτρης Ρούσσος. Παρών ήταν και το στέλεχος του τμήματος scouting της ΑΕΚ Φανούρης Γουνδουλάκης.

Ηταν μια πρωτοβουλία του υπεύθυνου της Ακαδημίας Σούδας Αντώνη Παπαγεωργίου και της διοίκησης του συλλόγου. Η οργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου, η κρητική φιλοξενία ήταν υποδειγματική, ενώ οι οι προπονήσεις ήταν δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε παιδί να αναδεικνύει τα δικά του ξεχωριστά χαρίσματα.

Τα πρωτόκολλα προπόνησης, ο ρόλος του κάθε προπονητή, συμβουλές συμπεριφοράς και προσέγγισης είχαν σταλεί προς τον κ. Αλέξανδρο Τσεκούρα μια εβδομάδα νωρίτερα, ώστε να είναι όλοι έτοιμοι να υποστηρίξουν το εγχείρημα. Η βελτίωση ήταν προοδευτική, με αποτέλεσμα την τελευταία ημέρα τα παιδιά να είναι σε θέση να απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τα σημεία-κλειδιά των φάσεων του παιχνιδιού, αλλά επιπροσθέτως να εκτελούν διαφορετικά ασκησιολόγια με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Στο τέλος, οι αντιδράσεις των παιδιών  που προέρχονταν από άλλες Ακαδημίες και νομούς έκαναν τους διοργανωτές αλλά και τους εκπροσώπους της κεντρικής Ακαδημίας της ΑΕΚ να αισιοδοξούν πως τα καλύτερα έρχονται. Τα χαμόγελα των νεαρών αθλητών και οι προτροπές τους να παραμείνουν επιπλέον στα Χανιά οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήταν άκρως συγκινητικά.

Το camp στη Σούδα ήταν η τελευταία δραστηριότητα της Διεύθυνσης Δικτύου για τη σεζόν 2020-21. Τα μέτρα λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν τις καθιερωμένες επισκέψεις στις συνεργαζόμενες ακαδημίες, όμως η επικοινωνία ήταν συστηματική και καθημερινή, με αποκορύφωμα τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια. Μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν τελικές επαφές με υπό ένταξη ακαδημίες από όλη την Ελλάδα.

Ελπίδα όλων για την επόμενη σεζόν είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε να υπάρξουν ακόμα περισσότερες δραστηριότητες με πρωτοβουλία της κεντρικής Ακαδημίας της ΑΕΚ, αλλά και των συνεργαζομένων ακαδημιών. Η Διεύθυνση Δικτύου Ακαδημιών εύχεται στους συνεργάτες της και σε όλον τον κόσμο καλό καλοκαίρι!

Σχόλια