ΑΕΚ, έχεις ταλέντο

Την πεποίθηση πως οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ έχουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν την ομάδα αν συνεχίσουν να δουλεύουν εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας Νέων, Ντανιέλ Μπατίστα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» για Φούντα, Φέτση, Παπαδημητρίου, Βλάχο και Νικολιά. «Πολύ καλά οργανωμένη χθες η ΑΕΚ», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Ντανιέλ Μπατίστα:

Για το ματς με τον Πλατανιά: «Η αποστολή της AEK χθες ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε για να μην μπει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες να πέσει. Ο Πλατανιάς έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, κάτι που θα δυσκόλευε όχι μόνο την ΑΕΚ που έχει καινούριο προπονητή και νέους παίκτες, αλλά οποιαδήποτε ομάδα.

Οι αντίπαλοι δεν έκαναν ούτε ευκαιρία. Αυτές οι ομάδες παίζουν κλεφτοπόλεμο, αλλά η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Είχε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος στο δημιουργικό κομμάτι».

Για τον Ταξιάρχη Φούντα: «Ο Φούντας από πιο μικρός εγώ φαινόταν ότι έχει τρομερές δυνάμεις. Παρότι δεν είναι πολύ ψηλός, είναι πολύ δυνατός και θρασύς στο γήπεδο. Με μένα έπαιζε αμυντικό χαφ, αλλά τώρα χρησιμοποιείται στα δεξιά λόγω ταχύτητας. Έχει καλά στοιχεία με την μπάλα, αλλά ακόμη κάνει κάποια λάθη. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ας μην ξεχνάμε πως είναι μόνο 17 χρονών».

Για τον Ξενοφώντα Φέτση: «Ο Φέτσης δεν ήταν στις ακαδημίες μαζί μου. Μου αρέσει προσωπικά, έχει φοβερά σωματικά προσόντα και αν δουλέψει λίγο στην έκρηξη μπορεί να βοηθήσει. Έχει καλή τεχνική και είναι δυνατό παιδί. Έπαιζε πολλές φορές πίσω την μπάλα και πρέπει να πηγαίνει μπροστά. Πάντως έκανε πολύ καλό παιχνίδι».

Για τον Χρήστο Παπαδημητρίου: «Ο Παπαδημητρίου δεν πήγε καλά, νομίζω πως είχε άγχος. Αυτά τα παιδιά πρέπει να μπουν σιγά-σιγά στην ομάδα για να απελευθερωθούν από το άγχος, όπως συνέβη πέρυσι με την Κλωναρίδη. Πέρυσι ο Παπαδημητρίου ήταν πρώτος σκόρερ στη δεύτερη ομάδα παίζοντας αριστερό εξτρέμ και σέντερ φορ. Είναι πολύ καλός παίκτης και έχει δυνατότητες».

Για τον Βαλεντίνο Βλάχο: «Ο Βλάχος έχει ταλέντο, αλλά του λείπει η ταχύτητα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Σούπερ Λίγκας. Πρέπει να δυναμώσει και να γίνει πιο γρήγορος».

Για τον Αλέξανδρο Νικολιά: «Ο Νικολιάς είναι πολύ καλός παίκτης και κάθε φορά που παίζει μαζί μας κάνει τη διαφορά. Έχει πολύ καλή τεχνική, αλλά πρέπει να δυναμώσει».

Για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ: «Δεν έχουμε γήπεδο για να προπονούνται τα παιδιά. Παίζουμε στο Καπανδρίτι, που έχει πλαστικό γήπεδο, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε».

Σχόλια