Advanced Development Program – Δυναμική συνέχεια στη χρονιά για τις Arsenal Soccer Schools

Προπονητικό camp ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών και τερματοφυλάκων

Το δεύτερο ραντεβού της χρονιάς για τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των Arsenal Soccer Schools διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο από Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Athletic Football Center στο Χαλάνδρι που αποτελεί μέλος του δικτύου των σχολών από το 2010.

75 επίλεκτα παιδιά από τις σχολές των «Κανονιέρηδων» στην Ελλάδα ηλικίας 10 έως 16 ετών προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες μιας έμπειρης προπονητικής ομάδας την οποία καθοδηγούσαν ο  Λάκης Παπαιωάννου, Τεχνικός Διευθυντής των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα και ο Ruud de Groot επίσημος προσκεκλημένος προπονητής από την Royal Netherlands Football Association.

Ο κύριος De Groot είναι καθηγητής ποδοσφαίρου της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπεύθυνος να επιμορφώσει τους προπονητές της χώρας και εξεταστής για τα διπλώματα UEFA B και C. Παράλληλα είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών της περιφέρειας της Χάγης (VVOV), εκπαιδεύει προπονητές για λογαριασμό της UEFA σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο και ειδικευέται στην ανάλυση αγώνων για επαγγελματικούς συλλόγους.

Το πρόγραμμα Advanced Development αφορά ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη από 2000 έως 2006 και τερματοφύλακες από 1999 έως 2007 αντίστοιχα. Είναι ένα ολοκληρωμένο ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σε συνεχή βάση συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με την καθοδήγηση του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, Τon De Hoop καθώς και του Λάκη Παπαιωάννου, Τεχνικού Διευθυντή των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα.

……

Το επίλεκτο τμήμα παιδιών γεννημένων τα έτη 2000-01 με την προπονητική ομάδαΓενέθλια στο γήπεδο για τον προπονητή τερματοφυλάκων Hennie Ardesch

Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννηση τους. Το προπονητικό  πρόγραμμα χωρίζεται σε ετήσιους προπονητικούς κύκλους και οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό λαμβάνουν μέρος σε 4 προπονητικά camp και  ένα τουρνουά κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν.

Το επόμενο Advanced Development Camp θα διεξαχθεί στην Αθήνα 27 με 30 Δεκεμβρίου υπό την παρακολούθηση προσκεκλημένων Scout από Ευρωπαϊκούς  και Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους ώστε να αξιολογήσουν τους νεαρούς αθλητές και να αποφασίσουν ποιοί από αυτούς είναι έτοιμοι ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να πάρουν μέρος σε δοκιμαστικό σε κάποια από αυτές.

Τα τελευταία 5 χρόνια πάνω απο 25 παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα των σχολών μεταπήδησαν σε επαγγελματικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τρία μέλη του προγράμματος το 2016, ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου (από τις σχολές AFC Χαλανδρίου και Νέας Κηφισιάς) η Μαριάννα Γούλα καθώς και ο Δημήτρης Αποστόλου επιλέχθηκαν από την Ολλανδική Achilles ’29 και την Ιταλική Hellas Verona και την ΑΕΚ αντίστοιχα το περασμένο καλοκαίρι. Τo 2015 ο Χρήστος Αλμπάνης μεταγράφηκε στην Ολλανδική Χέρενφεν όπου θα αγωνίζεται για 3 χρόνια και η Λύδα Κοσκινά η οποία πήρε πλήρη αθλητική υποτροφία στο George Washington University στις ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά ο Ηλίας Ηλιάδης μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό και ο Θόδωρος Λουκάς στην ΑΕΚ.

……

Το τμήμα τερματοφυλάκων με την προπονητική ομάδαΠροπόνηση του τμήματος 2005-06 υπο τις οδηγίες του Λάκη Παπαιωάννου

Την επιμέλεια του προγράμματος για τους τερματοφύλακες έχει ο Hennie Ardesch, καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ολλανδία (με θητεία τόσο στην Ολλανδική ομοσπονδία όσο και στην FC Twente) και συνεργάτης των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα προηγούμενα χρονιά, 3 τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Χαλκίδης μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό, ο Φώτης Σταματόπουλος στον Ολυμπιακό και ο Αντώνης Κουβέλης στον Πανιώνιο.

Το προπονητικό team του Ruud de Groot

Οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο διανύουν το 10 χρόνο λειτουργίας τους γεγονός που τις καθιστά το μακροβιότερο και παλαιότερο συνεργάτη εκτός Αγγλίας του συλλόγου από το Βόρειο Λονδίνο.

Κύριος στόχος τους είναι τα νεαρά φιντανάκια του ποδοσφαίρου να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τέλος να αναδείξουν το ταλέντο τους γνωρίζοντας τον πρωταθλητισμό.

Το πρόγραμμα των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal ακολουθεί τις ίδιες αρχές με τις οποίες προπονείται και αγωνίζεται η πρώτη ομάδα της Arsenal FC. Η Άρσεναλ στην προπονητική της φιλοσοφία έχει πρώτιστο στόχο την ατομική τεχνική βελτίωση του κάθε παιδιού που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση και συνεχής επιμόρφωση των ίδιων των προπονητών των σχολών κάτι στο οποίο δίνεται μεγάλο βάρος από τις Arsenal Soccer Schools.

Έτσι διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για τους  προπονητές των σχολών σε Ελλάδα και Κύπρο. Το τελευταίο διεξήχθη 8 με 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα παρουσία 45 προπονητών απ’ όλες τις σχολές του δικτύου στην Ελλάδα και ως θέμα του είχε την προπονητική εξέλιξη ταλαντούχων παικτών σε όλες τις ηλικίες.

* Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες

Τάκης Κεφάλας, για το Football-Academies.gr

Σχόλια