Ο Ίκερ Κασίγιας του Academy Tournament!

Ο Πάνος Κυρίτσης της ομάδας των παμπαίδων του Ολυμπιακού, μίλησε στο Academy Tournament!

Παρουσιάσου παρακαλώ!

Μπορεί ακόμα να μην τον ξέρετε, σε μερικά χρόνια όμως υπάρχει σοβαρή περίπτωση να τον δείτε να υπερασπίζετε τα γκολπόστ της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

Το όνομα του είναι Πάνος Κυρίτσης και αγωνίζεται στους μικρούς του Ολυμπιακού (κατηγορία, γεννηθέντες 1999-2000) με τους οποίους συμμετέχει στο Academy Tournament.

Στα πλαίσια των αγώνων, μιλήσαμε με τον Πάνο αλλά και με τη μητέρα του Τριάδα, και μας τα είπαν όλα! Όνειρα, στόχοι, φιλοδοξίες, παίκτες – πρότυπα, απόψεις για το Τουρνουά του «Eleonas Football Club» και όχι μόνο.

Η Τριάδα Κυρίτση, μητέρα του Πάνου και φανατική οπαδός της ομάδας του, μας αποκάλυψε πως το Academy Tournament είναι κάτι παραπάνω από μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για τον Πάνο όσο και για την ίδια.

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό Τουρνουά, με σωστή οργάνωση, καλές ομάδες και ανταγωνιστικότητα. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν μεταξύ τους και να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά σε υψηλό επίπεδο».

Υπεύθυνος για τη συμμετοχή του Πάνου στο Τουρνουά, ήταν η ίδια η ομάδα του, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο οποίος συμμετέχει μαζί με άλλες 68 ομάδες στο Academy Tournament. Στη συνέχεια της κουβέντας μας, η κυρία Κυρίτση μας είπε πως τέτοιες διοργανώσεις προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να είναι δημιουργικά.

«Το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά έχουν κάθε εβδομάδα κάτι να περιμένουν» μας είπε, συμπληρώνοντας πως «η εμπειρία στα γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο, δε συγκρίνεται με τα video games και το internet στο οποίο δυστυχώς αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο οι νέοι. Εδώ όσοι αγωνίζονται, μαθαίνουν σωστά το τι σημαίνει ομάδα, πειθαρχία, σεβασμός, πρόγραμμα, και βέβαια, κάνουν φίλους. Και από την άλλη είναι μια ευχάριστη διαδικασία και για τους γονείς, το να έρχονται δηλαδή εδώ και να θαυμάζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους».

Με ποιον αθλητή όμως θα ήθελε να μοιάζει ο γιος της; «Με τον Μέσι», ήταν η απάντηση, με την οποία όμως διαφώνησε κάθετα ο Πάνος.

«Κασίγιας και πάλι Κασίγιας». Παίκτης – είδωλο για τον Πάνο Κυρίτση, και καθόλου τυχαίο άλλωστε αφού και ο ίδιος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

«Ονειρεύομαι μια μέρα να γίνω σαν τον Ίκερ, γιατί και εκείνος ξεκίνησε από μικρός στην Ακαδημία της Ρεάλ και όταν του δόθηκε η ευκαιρία απέδειξε την αξία του», μας είπε. Ποια είναι η γνώμη του για τη διοργάνωση στην οποία αγωνίζεται φέτος;

«Το Τουρνουά του Academy είναι ξεχωριστό γιατί έχει πολύ υψηλό επίπεδο, πολύ καλές ομάδες δηλαδή», μας είπε ο Πάνος συμπληρώνοντας  πως είναι πολύ ικανοποιημένος και από τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού, αν και θεωρεί ότι υπάρχουν και περισσότερα περιθώρια βελτίωσης.

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον Πάνο, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει κανείς για να εξελιχθεί σε καλό παίκτη. Και μας απάντησε.

«Να έχει καλό σώμα, σωστή συμπεριφορά, και κυρίως να μην τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία. Να προπονείται συνεχώς και να προσπαθεί πάντα». Σε ότι αφορά το ποιους παίκτες της Super League θαυμάζει, ήταν λακωνικός και σαφής. «Μιραλάς, Φουστέρ και Αβραάμ». Τέλος, ο Πάνος μας αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος στόχος του θα ήταν μια μέρα να αγωνιστεί στο στάδιο Καραϊσκάκης μπροστά στο κοινό της αγαπημένης του ομάδας. Εμείς δεν έχουμε παρά να του το ευχηθούμε!

Για το football-academies.gr

Χρήστος Δεμέτης

Σχόλια