Φαινόμενο ο 9χρονος «Ιρλανδός Μέσι» – Τον πήρε η Μπαρτσελόνα

Φαινόμενο χαρακτηρίστηκε ο Ζακ Γκίλσεναν, ο οποίος κουβαλά το προσωνύμιο «Ιρλανδός Μέσι». Ο 9χρονος εντυπωσίασε σε δοκιμαστικά που έγιναν στα καμπ των «μπλαουγκράνα», και πρόκειται τώρα να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Βαρκελώνη καθώς του δόθηκε ευκαιρία ζωής για να μάθει ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Λα Μασία.

Η οικογένεια του μικρού Ζακ, που κατοικεί στην Αυστραλία, είχε αρχικά συμφωνήσει με την Τότεναμ, ωστόσο μετά από παρέμβαση σκάουτερ της Μπάρτσα, ο 9χρονος βρέθηκε στα δοκιμαστικά της καταλανικής ομάδας. Μετά από αυστηρή αξιολόγηση των προπονητών, από 400 παιδιά έμειναν 90, και στην τελική φάση μόλις 16. Εκεί έδειξε ότι είναι ο καλύτερος, πετυχαίνοντας εφτά γκολ και εξασφαλίζοντας συμβόλαιο για την Λα Μασία.

Ο πατέρας του Ζακ, Στέφεν Γκίλσεναν, μίλησε στην ιρλανδική Sun και ανάφερε: «Ζούσαμε στην Αυστραλία, όταν ο Ζακ είχε εντοπιστεί από την Τότεναμ, που έχει ακαδημία ποδόσφαιρου. Αποφασίσαμε ότι θα πηγαίναμε στο Λονδίνο, αλλά είχαμε μια κλήση από την Μπαρτσελόνα. Ένας από τους σκάουτερ τον είχε δει να παίζει και τον πρότεινε στην Μπάρτσα, που ζήτησε να τον δοκιμάσει. Πήγαμε τον Μάιο και ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Ο Ζακ ήταν εκπληκτικός και πέτυχε επτά γκολ. Τότε ακούσαμε ξανά πριν από δύο εβδομάδες ότι η Μπαρτσελόνα του προσφέρει μια θέση».

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος λέει ότι είμαστε τρελοί, αλλά στην Μπαρτσελόνα θα εκπαιδευτεί τις καλύτερες ποδοσφαιρικές τεχνικές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να πάμε και να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν θέλουμε να τον μετατρέψουμε σε μια μηχανή, θέλουμε απλώς να το απολαύσει».

Οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι το ταλέντο του είναι παγκόσμιας κλάσης, και ήδη στο στοίχημα παίζεται 50/1 ότι θα γίνει ο νεαρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που θα παίξει στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, και 150/1 ότι θα είναι αρχηγός της Εθνικής Ιρλανδίας στα 21α γενέθλια.

Σχόλια