Συνεχίζεται με επιτυχία το 9ο Ευγένιος Γκέραρντς Camp – «Σκοπός, η βελτίωση των παιδιών» (Video+Photos)

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη 3/7 και θα συνεχιστεί ως και το Σάββατο 7/7, το 9ο Ευγένιος Γκέραρντς καμπ. Σκοπός των διοργανωτών είναι αποκλειστικά η βελτίωση των ικανοτήτων των παιδιών, τα οποία λαμβάνουν προπονήσεις, από πολλούς γνωστούς και έμπειρους με πολλά χρόνια στις ακαδημίες προπονητές, τους οποίους έχει συγκεντρώσει ο Ευγένιος Γκέραντς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο καμπ λαμβάνουν ενημέρωση και οι γονείς, από διατροφολόγο, ψυχολόγο, αλλά και από τους προπονητές.

Ο  προπονητής στην ακαδημία του Παναθηναϊκού Μανόλης Παπαδάκης, η ψυχή της διοργάνωσης του καμπ, μίλησε στο football-academies.gr για την επιτυχία του καμπ, για το πρόγραμμα προπόνησης των παιδιών, για τον σκοπό του καμπ, αλλά και για τους επισκέπτες προπονητές, οι οποίοι ήρθαν και παρακολούθησαν την προπόνηση, πράγμα που έδωσε χαρά και ήταν και τιμή για τους διοργανωτές.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο Μανόλης Παπαδάκης:

Κύριε Παπαδάκη, ξεκίνησε το 9ο Γκέραρντς camp το οποίο συνδιοργανώνετε με τον Ευγένιο Γκέραρντς. Διαπιστώσαμε ότι είναι επιτυχημένο αν κρίνουμε από τις συμμετοχές των παιδιών.

Σίγουρα είναι πάνω από εκατό παιδιά στο καμπ του κυρίου Γκέραρντ, είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται, πραγματικά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία των παιδιών. Έχει καταφέρει ο κύριος Γκέραρντς και έχει φέρει αρκετούς συνεργάτες προπονητές ώστε να βοηθήσουν στο δύσκολο αυτό έργο, όπως είναι ο κ. Σαβέφσκι, ο κ. Νίκκι Παπαβασιλείου, ο κ. Ταράσης με τον κ. Σάμιο που ήταν σήμερα εδώ, ο κ. Χριστόφορος Κόλα που θα είναι αύριο. Ευτυχώς έχουμε την παρουσία του κ. Λάππα ο οποίος έχει το γκρουπ των τερματοφυλάκων και δουλεύουν πάνω σε προπόνηση που έχει να κάνει με τους τερματοφύλακες, εκτός βέβαια το κομμάτι που κάνουν μαζί μας, το κομμάτι της τεχνικής. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Σήμερα πρώτη μέρα, έχουμε ακόμη τέσσερις μέρες μπροστά μας και πιστεύω πως θα τα πάμε αρκετά καλά και θα είναι ευχαριστημένοι και εμείς και τα παιδιά και θα βγει κάτι καλό στο τέλος.

Είδαμε γελαστά προσωπάκια, χαρούμενα παιδιά να βγαίνουν από το γήπεδο μετά το τέλος της σημερινής πρώτης ημέρας του καμπ, παρότι έκαναν τέσσερις ώρες προπόνηση.

Τα παιδιά κάθε μέρα περνούν από τρεις διαφορετικές προπονήσεις, είναι χωρισμένα σε τρία γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους, κάνουν προπόνηση ατομικής τεχνικής, έχοντας κάθε παιδί μια μπάλα, κατόπιν πάνε σε άλλο γκρουπ στο οποίο οι προπονητές τους κάνουν ασκήσεις τεχνικής στην πάσα και στο σουτ, καθώς και κατοχής με τεχνική μέσα στο παιχνίδι δυο εναντίον δυο, τρείς εναντίον τριών κλπ. Και άλλο ένα κομμάτι είναι με τους γυμναστές στο οποίο κάνουν ασκήσεις συναρμογής, ισορροπίας, ιδιοδεκτικότητας και διάφορα χαρούμενα παιχνιδάκια για να περνούν ευχάριστα τα παιδιά. Οπότε, κάθε μέρα όλα τα παιδιά κάνουν τρείς διαφορετικές προπονήσεις από τις 04:30 το απόγευμα μέχρι τις 08:30. Είμαστε όλοι εμείς εδώ για το καλό των παιδιών.

Ειδικεύστε στην εξειδικευμένη προπόνηση τεχνικής και έχετε εκπαιδευθεί σε αυτή. Τα παιδιά μπορούν να δεχθούν αυτή την τεχνική;

Είναι αρκετά δύσκολο γιατί τα παιδιά δεν έχουν ξαναδουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να τους βάλουμε να σκεφτούν γιατί πρέπει να κάνουν τις ασκήσεις αυτές, πώς να τις κάνουν και ποιος βασικά είναι ο λόγος να τις κάνουν. Πιστεύω ότι μέσα σε μερικές μέρες τουλάχιστον, θα καταφέρουμε να μπουν στη σκέψη για ποιο λόγο μπορεί να γίνεται αυτή η άσκηση, σε τι ωφελεί, σε τι μας βοηθάει. Σίγουρα σε πέντε ημέρες δεν μπορεί να μάθει το παιδί ποδόσφαιρο, αλλά συνεχίζοντας μετά το καμπ με κάποιες ασκήσεις που τους δίνουμε, πιστεύω ότι θα βελτιωθούν περισσότερο στο κομμάτι της τεχνικής. Γενικότερα τα παιδιά έχουν πολύ καλή τεχνική και αυτό έχει να κάνει με τους προπονητές τους, οι οποίοι βέβαια είναι σε πολύ καλό επίπεδο πλέον και γι αυτό το λόγο έχει ανέβει και το παιδικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Ο σκοπός του καμπ που επικεντρώνεται;

Σκοπός του καμπ είναι καθαρά η βελτίωση των παιδιών. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τα παιδιά να βελτιωθούμε και εμείς σαν προπονητές, κοιτάζοντας τους άλλους προπονητές που κάνουν προπόνηση. Επίσης σήμερα μας επισκέφτηκαν πολλοί προπονητές οι οποίοι απ’ έξω παρακολούθησαν τις προπονήσεις τις δικές μας και αυτό έχει να κάνει και σαν σεμινάριο να το πούμε έτσι και είναι χαρά και τιμή για μας, τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τους περιμένουμε να κάνουμε συζητήσεις σε κάποια θέματα που τους αφορούν.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Μανόλη Παπαδάκη

{youtube width=”610″ height=”340″}rEz9pSJjK5U{/youtube}

Φωτορεπορτάζ

Δείτε στιγμές του καμπ που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του football-academies.gr

Σχόλια