Η Μπαρτσελόνα έδιωξε 78 παιδιά – Εκτός Μπάρτσα Ευμορφίδης, Γκούντγιονσεν, Κρόιφ

Σαρωτικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην ακαδημία Λα Μασία της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έδιωξαν συνολικά 78 παιδιά που κρίθηκε από τους υπεύθυνους της Μπάρτσα ότι δεν είχαν την εξέλιξη που θα ήθελαν.

Είχαν προηγηθεί βέβαια δοκιμαστικά και είχαν επιλεγεί 80 άλλα παιδιά που σύμφωνα με τους ειδικούς της Μασία κάλυπταν τις προϋποθέσεις εισαγωγής τους στην ακαδημία. Για κάποιους το όνειρο έσβησε για κάποιους μόλις αρχίζει…

Οι εκκαθαρίσεις είχαν και Ελληνικό χρώμα. Ο 96άρης Τζέιμς Ευμορφίδης μετά από τρία χρόνια στη Μασία κρίθηκε από τους ιθύνοντες να μην συνεχίσει.

Στη λίστα με τα παιδιά που αποχωρούν υπήρχαν και δύο διάσημα ονόματα. Ο ένας είναι ο Σβέιν Γκούντγιονσεν (δεξιά στη φώτο) γιος του νέου παίκτη της ΑΕΚ, Εϊντουρ και ο Ζοσουά Ανγκόι Κρόιφ (αριστερά στη φώτο), γιος της  κόρης του Γιόχαν (θα συνεχίσει στις ακαδημίες της Γουίγκαν).

Οσον αφορά τον μικρό Γκούντιονσεν, για χάρη του παρέμενε στη Βαρκελώνη και η σύζυγος του Εϊντουρ που προφανώς θα μπορεί να έρθει πλέον στην Ελλάδα. Ίσως μάλιστα δούμε τον Σβέιν στις ακαδημίες της ΑΕΚ στη Δροσιά.

Το ευχάριστο είναι πως στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γιώργος Σπανουδάκης, κάτι που σημαίνει ότι ο μικρός Ελληνας αντέχει στον σκληρό ανταγωνισμό της ποιο απαιτητικής ακαδημίας του κόσμου και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Λα Μασία.

Σχόλια